Μινεσότα: Ένα διάταγμα περιπλέκει την κατάσταση

Μινεσότα: Ένα διάταγμα περιπλέκει την κατάσταση

Μινεσότα: Ένα διάταγμα περιπλέκει την κατάσταση συμπεριλαμβάνοντας το ecig στην ίδια κατηγορία με το smoking.

Οι κρατικοί νόμοι της παρούσας πολιτείας δεν απαγορεύει σήμερα τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά οι τοπικές κυβερνήσεις, με διάταγμα, μπορεί να επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα κατά του ατμίσματος.

Αποσαφήνιση των μέτρων.

Το κράτος δικαίου δεν απαγορεύει τη χρήση των ecigarettes σε μπαρ, εστιατόρια,  ιδιωτικές λέσχες, σε ιδιωτικά γραφεία και βιομηχανικούς χώρους εργασίας, σε ιδιωτικούς χώρους, ιδιωτικές κατοικίες, αυτοκίνητα. Επίσης, δεν απαγορεύονται σε ξενοδοχεία, μοτέλ, καταστήματα λιανικής πώλησης, Ιδιωτικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Οι ασθενείς επιτρέπεται να προβούν σε χρήση σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε ψυχιατρικές  μονάδες μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Ωστόσο, η MCIAA (Minnesota Clean Indoor Air Act) επιτρέπει στις τοπικές κυβερνήσεις, με διάταγμα, να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα σχετικά με τη χρήση των Η.Τ . Όμως το περίεργο της υπόθεσης είναι πως τα ατμιστικά προϊόντα θεωρούνται προϊόντα καπνού και υπόκεινται σε ίδια φορολογική κλίμακα της τάξεως του 95%.

Το vaping να εξομοιωθεί με το κάπνισμα.

Το συμβούλιο του Kandiyohi County καταρτίζει ένα διάταγμα για να συμπεριλάβει τα Η.Τ ορίζοντας τα ως κάπνισμα . Επομένως αυτή η αλλαγή θα επιφέρει τροποποίηση των δεδομένων που γνωρίζαμε ως τώρα και πλέον θα ρυθμίζονται και θα χαρακτηρίζονται όπως τα συμβατικά τσιγάρα.

Επιπλέον, η τροπολογία προβλέπει η χρήση των προαναφερόμενων προϊόντων να διενεργείται σε μία ελάχιστη απόσταση των 25 ποδιών και άνω, μακριά από δημόσια κτίρια και χώρους εργασίας, απαγορεύοντας το κάπνισμα και το vaping  εντός της ζώνης αυτής στις εισόδους, τις εξόδους, τα ανοιχτά παράθυρα και τις θύρες εξαερισμού.