Μια σπάνια διαφωνία από την αδυσώπητη επίθεση των ερευνητών

Μια σπάνια διαφωνία από την αδυσώπητη επίθεση των ερευνητών

Μια σπάνια διαφωνία από την αδυσώπητη επίθεση των ερευνητών της υγείας των ΗΠΑ προς το ecig, ο λόγος είναι ότι μια ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας ανακάλυψε άξαφνα φανταστικούς κινδύνους, αυτή η ανηλεής συμπεριφορά εξόργισε μία μερίδα σοβαρών επαγγελματιών υγείας οι οποίοι φυσικά αμφισβήτησαν τα στοιχεία τους, λέγοντας πως από πίσω κρύβονται πιθανά συμφέροντα.

 

Η μελέτη διεξήχθη από την Georgia State’s Tobacco Center of Regulatory Science (TCORS),με τη βοήθεια από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Το σύστημα TCORS δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της πράξης ελέγχου καπνού το 2009 και μέσα στην ερευνητική ομάδα συμπεριλαμβάνονται εξτρεμιστικά άτομα με αντι-vaping δραστηριότητα η οποία είναι προφανής, ένας από αυτούς είναι Stanton Glantz, του οποίου είναι θαυμαστά τα έργα του, φυσικά ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του προς το άτμισμα. Ως εκ τούτου, δικαίως κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την έκθεση ανυπόστατη, καθώς τα μέλη που την απαρτίζουν μεροληπτούν σκόπιμα.

Όσοι δεν αντέδρασαν σε αυτήν την καταφανέστατη αδικία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συγκεκαλυμμένη ενέργεια προς τους συναδέλφους τους, η ομάδα που διεξήγαγε τη μελέτη ίσως να είχαν κάποια σκοτεινά κίνητρα, κάποιοι τους προσάπτουν το χαρακτηρισμό ως εντεταλμένους και πιστεύουν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο το κάπνισμα, η μάχη συνεχίστηκε στα social media με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές, προσωπικά όμως μου έκανε εντύπωση μία δήλωση από έναν σοβαρό γιατρό που έλεγε, η δημόσια υγεία έχει την ανάγκη να ερμηνεύει με ακρίβεια τα δεδομένα που έχει στην κατοχή της και όχι να τα παραποιεί ή να τα αλλοιώνει επιδιώκοντας εντυπωσιασμούς. Τουλάχιστον αυτό είναι μία ισχυρή ένδειξη πως υπάρχουν σώφρων άνθρωποι στον τομέα τους.