Marlboro: απ’ τα χρόνια της δόξας στην απόλυτη παρακμή

Marlboro: απ’ τα χρόνια της δόξας στην απόλυτη παρακμή, οι παλαιότεροι γερόλυκοι θα θυμάστε τα χρόνια που μεσουρανούσε και προχωρούσε ανενόχλητη χωρίς να έχει κανέναν ουσιαστικό ανταγωνιστή, αντικειμενικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν κυρίαρχος, αλλά όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.

Πριν 7 χρόνια που ήμουν ακόμη καπνιστής, δεν κρύβω πως ήταν η μεγαλύτερη μου αγάπη και δεν μου περνούσε καν από το μυαλό να αλλάξω μάρκα, ακόμη και όταν ξέμενα κάποιο βράδυ τελειώνοντας το πακέτο μου και αναγκαζόμουν να δανειστώ από κάποιον φίλο μου τσιγάρο, αισθανόμουνα ένα κενό και δεν με ικανοποιούσε τίποτα άλλο, πέραν τούτου. Ενθυμούμαι πως όσοι αγόραζαν μάλμπορο ήταν οι προνομιούχοι και πιθανόν να είχαν γερό πορτοφόλι με καλό μισθό, ήταν και παραμένει ακριβό, βέβαια το χαρμάνι καπνού που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για την Ελλάδα ήσαν ΑΑΑ κατηγορίας και σίγουρα θα είχε τη δικιά της μυστική συνταγή που τα έκανε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Το χαρμάνι καπνού διέφερε από χώρα σε χώρα.

Επειδή τυγχάνει να έχω γυρίσει πάρα πολλά κράτη στην ευρώπη κατά το παρελθόν, πάντοτε ψώνιζα από εκεί όπως συνήθως marlboro και το γεγονός που μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση ήταν πως υπήρχαν αισθητές διαφορές μεταξύ τους από έθνος σε έθνος, δεν ξέρω ποια στρατηγική ακολουθούσε η εταιρεία και γιατί συνέβαινε αυτό, μόνο εικασίες και υποθέσεις μπορώ να κάνω περί αυτού, αλλά για το μόνο που είμαι βέβαιος, ήταν πως στην ελλάδα είχαμε από τις καλύτερες ποιότητες.

Για παράδειγμα στη Γερμανία μου φαινόταν πολύ ξερό, στη Βουλγαρία δεν καπνιζόταν και ούτω καθεξής, υποθέτω πως η κατάσταση συνέβαινε γιατί οι χώρες που παράγουν ήταν και οι πιο ωφελημένες στο τρέχων ζήτημα, άλλωστε είναι γνωστό της πάσης πως η φτωχή μας Ελλάδα έχει από τους καλύτερους τύπους καπνών παγκοσμίως, ωστόσο ήμασταν ιδιαίτερα ευνοημένοι να έχουμε ποιοτικότερο αγαθό και ταυτόχρονα την καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς, value for money και κάτι παραπάνω.

Η παγκόσμια κυριαρχία.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν ηγέτης και σπαταλούσε αρκετά χρήματα στην προώθηση και την διαφήμιση του προϊόντος της, συνέχισε την ίδια τακτική ακόμη κι όταν απαγορεύτηκε να παρουσιάζονται οι διαφημίσεις της στην τηλεόραση, τότε αναγκάστηκε να ρίξει το βάρος σε κάτι λιγότερο παραγωγικό, όμως εξίσου αποδοτικό, απευθύνθηκε σε αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων Formula One, μοτοσυκλετών moto GP, διάσημα διεθνής events και άλλους τρόπους οι οποίοι καρποφορούν μέχρι και σήμερα, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίγλη που είχε τα χρόνια της παντοκρατορίας.

Η δύναμη της οφείλεται στα τεράστια έσοδα που αποκτούσε μέσω των πωλήσεων ανά τον κόσμο, για να καταλάβετε για τι μεγέθη ομιλούμε, σας λέω μόνο πως έπαιζαν με δισεκατομμύρια, ακόμη και στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται στο ναδίρ των περιστάσεων, αγγίζει κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μιας προηγμένης χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση, αν λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα που σας ανέφερα πιθανόν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είχε τη δύναμη να κινήσει γη και ουρανό. Τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς.

Ο κατήφορος και η διχόνοια.

Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την κατιούσα από το 2013 και έπειτα, τότε ξεκίνησε να ανεβάζει την δημοφιλία του το ηλεκτρονικό τσιγάρο, από το 2015 έως τώρα το παιχνίδι παίζεται μονόπλευρα και γέρνει προς την πλευρά του eCigarette. Όμως το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, περιμένατε μήπως να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια; αν ναι, τότε μάλλον σας γελάσανε, εδώ αναλαμβάνει δράση ο μπαμπάς που ονομάζεται Philip Morris και του ανήκει το εμπορικό σήμα.

Η αντεπίθεση.

Η Philip Morris γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το να συμβαδίζει με τα σημεία των καιρών, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 360 μοιρών και να μπει δυνατά στο χώρο της ηλεκτρονικής μορφής, επενδύοντας έως τώρα περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει κάποια καινοτόμα προϊόντα που θα μπορούν να ανταγωνιστούν στα ίσα (κατά τη γνώμη τους) το eCig,

Marlboro Heatsticks IQOS

Δημιούργησε το Marlboro Heatsticks Iqos (διαβάστε το άρθρο για όσους δεν γνωρίζουν τί είναι), ένα πολλά υποσχόμενο είδος σύμφωνα πάντα με τη γνώμη πολλών ειδικών αναλυτών, επιτρέψτε μου όμως να αμφισβητήσω τα λεγόμενά τους, διότι η προσπάθεια δεν ικανοποίησε ούτε τους ίδιους, άσχετα αν κοκορεύονται για το τεράστιο επίτευγμα τους, που δήθεν συγκλόνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Άτομα που κάνουν χρήση αυτών των εναλλακτικών μεθόδων καπνίσματος, παρατηρείται πως δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και με τις πάμπολλες κριτικές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να είναι αρνητικές έως απογοητευτικές. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται, αλλά εκεί που προσπαθείς να τον βοηθήσεις θα σε πνίξει και εσένα.