Lemo 3 από Eleaf η απρόσκοπτη προσήλωση

Lemo 3 από Eleaf

Lemo 3 από Eleaf η απρόσκοπτη προσήλωση προς τον αφέντη του θεωρείται κάτι ανεπανάληπτο που δεν μπορεί να παραβλεφθεί ακόμη και από τον πιο αυστηρό επικριτή.

Ο Lemo είναι από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα στους επισκευάσιμους ατμοποιητές, ο Lemo 3 είναι η τελευταία ενσάρκωση του βούδα και διαθέτει αυτονομία δεξαμενής 4 ml, το γέμισμα με eliquid γίνεται στην κορυφή και έχει μία τυπική ρυθμιζόμενη ροή του αέρα. Επιπλέον, μας δίνει δύο επιλογές χρήσεως είτε ως RTA ή είτε ως Sub Ohm.

Λειτουργικότητα.

Από άποψη αισθητικότητας κατά την προσωπική μου άποψη κατατάσσεται κάπου στη μέση, αλλά έχω επαναλάβει επανειλημμένες φορές πώς αυτό το σημείο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι στις προτεραιότητες ενός χρήστη, η κατεργασία που έχει υποστεί είναι εξαίσια χωρίς να υπάρχουν τραχιές άκρες που ίσως να τραυματίσουν το χέρι σας και όλα τα επιμέρους εξαρτήματα ταιριάζουν μεταξύ τους σωστά και ανεμπόδιστα.

Ο atomizer κάθισε στο ίδιο επίπεδο σε όλα τα mods που δοκίμασα δίχως καμία εμφανή διαφορά . Η βάση της δεξαμενής είναι 22 χιλιοστά σε διάμετρο, αλλά το υπόλοιπο άνω τμήμα είναι 23 χιλιοστά. Το επιστόμιο έχει μια καλή φόρμα και μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με ένα άλλο από τη συλλογή σας. Η ικανότητα χωρητικότητας ανέρχεται στα 4ml, η οποία είναι περισσότερο από επαρκής για το μέσο χρήστη που κινείται συνήθως σε ήρεμα νερά.

Lemo 3 από Eleaf εξαρτήματα

Το γυαλί είναι αρκετά παχύ, υπάρχει και ένα δεύτερο εφεδρικό μέσα στη συσκευασία σε περίπτωση που σπάσει σε κάποιο ατύχημα. Όλα τα τμήματα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα προσδίδοντας μία εξαιρετική ανθεκτικότητα για να διαρκέσουν αρκετό χρονικό διάστημα στη φθορά του χρόνου και στην κακομεταχείριση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως προσφέρει μία έξυπνη ευελιξία αφού μπορεί να συσταθεί ως RTA ή ως Sub Ohm. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται δύο προ-χτισμένες κεφαλές, η πρώτη βρίσκεται στα 0.3ohm και η άλλη είναι Notch Coil στα 0.25ohm. Υπάρχουν επίσης δύο έτοιμες αντιστάσεις Clapton στα 0.85ohm για χρήση στο RBA κατάστρωμα.

Μπορεί να αποσυναρμολογηθεί πλήρως για καθαρισμό, που σίγουρα είναι ένα ωραίο μπόνους. Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε στο συνολικό σχεδιασμό είναι η εφαρμογή μετατροπής κατά την εναλλαγή από sub ohm σε RTA και το αντίθετο. Την ώρα που θα προσπαθείτε να μεταφερθείτε από τη μία λειτουργία στην άλλη, μεταξύ τους, θα πρέπει να ξεβιδώσετε το κατάστρωμα RBA από τη βάση, δεδομένου ότι οι βίδες είναι μικροσκοπικές αυτές μπορεί να χαθούν εύκολα, αν και διατίθενται επιπλέον βίδες μέσα στο σακουλάκι. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσφιξη των βιδών (χωρίς όμως να τις στραγγαλίζεται) αν δεν το πράξετε με ορθότητα, θα διαπιστώσετε πως ταλαντεύονται τα μέρη.

Lemo 3 από Eleaf περιεχόμενα συσκευασίας

Ένα ζήτημα που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς του Lemo είναι η απόφαση της Eleaf να διαμορφώσει το RBA τμήμα γιατί τοποθέτηση αποκλειστικά δύο αντιστάσεων, όταν όλες οι προηγούμενες εκδόσεις αυτής της σειράς δούλευαν με μία μονή. Σύμφωνα πάντα κατά τα λεγόμενα της εταιρείας τούτο το χαρακτηρίζουν ως καινοτομία, πάντως εμένα δεν με κάλυψε αυτή η δικαιολογία.

Ροή αέρα.

Το air flow control έχει δύο τεράστιες ρυθμιζόμενες αυλακώσεις υποδοχής αέρα για να ξετρελάνουν τους θαυμαστές των μεγάλων σύννεφων ατμού, στο συγκεκριμένο τομέα δύσκολα θα μείνει κάποιος ανικανοποίητος. Η ρύθμιση του δακτυλίου φέρει το σύστημα Cyclops, έψαξα να βρω κάποια τυχόν κουσούρια, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχε κανένα θεματάκι.

Lemo 3 από Eleaf κεφαλές

 

Τελικό συμπέρασμα.

Όσοι είσαστε πιστοί θαυμαστές της συγκεκριμένης σειράς ατμοποιητών σίγουρα θα παρατηρήσετε τις ριζικές αλλαγές, οι οποίες όμως έφεραν γκρίνια από μερικούς ατμιστές που αγαπούσαν τα παλαιότερα μονοπάτια. Ειλικρινά δεν εντυπωσιάστηκα από τις ικανότητές του  και θα σας εξηγήσω το γιατί, ένα λάθος που παρατηρώ συχνά είναι πως οι εταιρείες επιδιώκουν να βάλουν πολλές λειτουργίες σε ένα πακέτο και εν τέλει βρίσκονται όλα σε μία μετριότητα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να πιαστούν μόνο από ένα σημείο και να το τελειοποιήσουν. Όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι αναγκασμένος να ξαναζεί την ίδια ιστορία.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός πως εν συγκρίσει με τους ανταγωνιστές του είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, δίχως όμως να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Με άριστα το 10 το βαθμολογώ 6,5.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.

 • Τύπος: επισκευάσιμος ατμοποιητής
 • Μάρκα: Eleaf
 • Μοντέλο: Lemo 3
 • Διαθέσιμο χρώμα: Ασημί
 • Υλικό κατασκευής: 304 ανοξείδωτο ατσάλι
 • Υλικό δεξαμενής: γυαλί
 • Χωρητικότητα δεξαμενής: 4.0ml
 • Ποσότητα αντιστάσεων: διπλή
 • Εύρος αντιστάσεων: 0.3ohm / 0.25ohm
 • Σύνδεση υποδοχής: 510
 • Συνολική Διάμετρος: 23 χιλιοστά