Η τακτική χρήση e-cig μεταξύ των νέων στη Μεγάλη Βρετανία

Η τακτική χρήση e-cig μεταξύ των νέων στη Μεγάλη Βρετανία

Η τακτική χρήση e-cig μεταξύ των νέων στη Μεγάλη Βρετανία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα παρόλο που τα vaping προϊόντα αυξάνονται σε δημοτικότηται, μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ιατρικό περιοδικό On Medica  την περασμένη Δευτέρα στις 31 Οκτωβρίου, διαπίστωσε ότι αν και οι περισσότεροι έφηβοι έχουν δοκιμάσει αυτές τις συσκευές, μόνο λίγοι από αυτοί συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν καθημερινά και μόνιμα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η ASH (Action on Smoking and Health), διεξήγαγε μια έρευνα για τη νεολαία του τρέχοντος έτους και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν αφορούσαν τους νέους ηλικίας μεταξύ 11 και 18. Τα ευρήματα φαίνεται να ήταν καθησυχαστικά, αν και τα περισσότερα άτομα έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα, η τακτική χρήση ήταν σπάνια και κυρίως περιορίζεται σε εκείνους που είναι εν ενεργεία ή πρώην καπνιστές.

Σημαντικά στοιχεία.

Μόνο το 5% των 2.311 νεαρών ανηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν είχαν ακούσει για τα προϊόντα, μια σημαντική πτώση της τάξεως του  30% που διεκδικούσαν οι ίδιοι το 2013. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των νέων που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα σήμερα έχει αυξηθεί από 6% σε 9%  που ήταν το 2014 . Ωστόσο, για το θέμα του Η.τ  που ενεργεί ως πύλη για το κάπνισμα, η ASH δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών υπήρξε μια μείωση στο κάπνισμα μεταξύ των παιδιών, ως εκ τούτου, η θεωρία αυτή δεν ισχύει.

Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι υπήρξε μια αύξηση 23% από 11% το 2013 των εφήβων που πιστεύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τόσο επιβλαβές όσο ο καπνός. Ωστόσο, συνολικά το 63% των ατόμων που γνωρίζουν τι είναι το vaping έχουν επίγνωση ότι τα προϊόντα είναι λιγότερο επιβλαβή. Η Sarah Williams, διευθυντής σε θέματα πολιτικής στην  ASH επιβεβαίωσε, Παρά το γεγονός ότι περισσότεροι νέοι άνθρωποι προσπαθούν πειραματίζονται δοκιμάζοντας τα ecig και πολλοί περισσότεροι νέοι τα γνωρίζουν, αυτό δεν έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη τακτική χρήση ή σε αύξηση του καπνίσματος.

Η διαφήμιση δεν είχε καμία επίδραση στους νέους.

Η ASH επεσήμανε, πριν από την εφαρμογή απαγόρευσης των διαφημίσεων από την TDP, που προβάλλονταν μέχρι το Μάιο τα ατμιστικά προϊόντα και οι vaping επιχειρήσεις, που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο έντονο πρόβλημα περιορισμών εμπορίας, τούτο δεν είχε συνεισφέρει σε καμία περίπτωση στην αύξηση των χρήσεων και δεν οδηγήσε σε αύξηση χρηστών στις νεαρές ηλικίες.