Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας (DGCA)

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας (DGCA)

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας (DGCA), προέβη σε μία ορθή κίνηση κατά τη γνώμη μου, ρυθμίζοντας εκ νέου τις διατάξεις που αφορούν το vape.

Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες έχουν ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή πολιτικής αεροπορίας να διαμορφώσει μια πολιτική σχετικά με το χειρισμό των ecigarettes, εμφανίζοντας σαφείς προειδοποιήσεις μέσα αποχωρητήρια, δίνοντας κάρτες ενημέρωσης στους επιβάτες, ως μέρος των μέτρων ασφάλειας του θαλάμου επιβατών.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο ασφάλειας, οι φορείς θα πρέπει να αναπτύξουν συγκεκριμένες διαδικασίες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι επιβάτες θα έχουν αφαιρέσει τις ατμιστικές συσκευές από τις χειραποσκευές, από τις βαλίτσες και να μην κουβαλούν μαζί τους, στα ρούχα τους ή στις τσέπες τίποτα από όλα αυτά.

Oτιδήποτε υλικό προσομοιάζει το παραδοσιακό κάπνισμα όπως (τσιγάρα,ecig, πίπες, πούρα) απαγορεύεται η χρήση τόσο από τους επιβάτες, όσο και από το πλήρωμα, πριν και μετά την επιβίβαση. Οι φορείς εκμετάλλευσης δεν θα πρέπει να επιτρέψουν τη χρήση οποιουδήποτε στοιχείου ή αντικειμένου που θα μπορούσε να υπονοήσει ότι το κάπνισμα επιτρέπεται στα  αεροσκάφη, “αναφέρει μιας εγκύκλιος που εκδόθηκε από τη  Directorate General of Civil Aviation (DGCA).

Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί ούτε εγκριθεί για τη διακοπή του καπνίσματος από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών και των παρευρισκομένων είναι ακόμα άγνωστη, τόνισε ο γενικός εκπρόσωπος.

Η DGCA εξηγεί πως τα Η.Τ ενέχουν δυνητικό κίνδυνο για την υγεία, συν ότι προκαλεί επιπτώσεις στην ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να αναπτύξουμε μία καινούργια πολιτική προσέγγισης με ορθολογικές διαδικασίες που θα υποδεικνύουν με σαφήνεια πως απαγορεύεται η χρήση, καθώς και η αποθήκευση εντός του αεροσκάφους.

Η εγκύκλιος θα ισχύει για όλες τις ινδικές επιχειρήσεις, οι οποίες συγκαταλέγονται στο σύλλογο των αεροπορικών μεταφορών της Iνδίας, διευκρινίζοντας πως απευθύνεται σε πολιτικά αεροσκάφη, ιδιωτικά, εμπορικά, κυβερνητικά, στρατιωτικά και σε εκείνα των γενικών χρήσεων, δίχως να εξαιρείται κανένας τομέας.