Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης

Ενέσιμο ύδωρ για αραίωση των υγρών αναπλήρωσης, η άλλη ονομασία του είναι δισαποσταγμένο νερό ή water for injection (WFI) στα αγγλικά. Θα σας εξηγήσω ορισμένα βασικά πράγματα διότι διαπίστωσα πως επικρατεί μία πανσπερμία λανθασμένων απόψεων, καταλήγοντας να μην ξέρει ο ατμιστής ποιο είδος πρέπει να αγοράσει και πιο να αποφύγει ή ποιο είναι κατάλληλο για τον δικό μας τομέα που ειναι το vaping.

Διαπίστωσα μετά λύπης μου πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που έχει μαύρα μεσάνυχτα επί του θέματος, κάνω νύξη στο συγκεκριμένο ζήτημα επειδή πριν λίγες μέρες κάποιος αναγνώστης μας, ήθελε να κατασκευάσει τα δικά του υγρά αναπλήρωσης, ο οποίος είχε προμηθευτεί κανονικά της ατμιστικες βασεις νικοτίνης, την φυτική γλυκερίνη VG (vegetable glycerin), την προπυλενογλυκόλη PG (Propylene glycol) και την αρωματική γεύση, αλλά όταν έρθει η στιγμή να κάνει την αραίωση με το απαιτούμενο υλικό τότε βρέθηκε σε μία πλήρη σύγχυση, διότι όταν πήγε στο φαρμακείο να το αγοράσει, ο φαρμακοποιόςτου έδωσε όποιο βρήκε μπροστά του, αφού όταν τον ρώτησε ποιο θέλεις δεν ήξερε τι να του απαντήσει.

Ποιο water for injection ενδείκνυται για το άτμισμα;

Εδώ κάπως θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα ξεκινήσω λέγοντας ποιο δεν χρειαζόμαστε, ο λόγος είναι πολύ απλός, επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να σας τονίσω τους κινδύνους, αρκετά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και κυρίως στα φαρμακεία περιέχουν αμμωνία και είναι σε μορφή αμπούλας, προσοχή η αμμωνία απαγορεύεται να εμπεριέχεται στα e-liquids ρητά και κατηγορηματικά, ο λόγος ύπαρξης της στον συγκεκριμένο τομέα εξυπηρετεί ένα σκοπό που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο μας.

Εμείς όταν πάμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας θα τους αναφέρουμε πως επιθυμούμε καθαρό ενέσιμο ύδωρ, μόνο, και τίποτε άλλο. Η τιμή του λίτρου θεωρητικά είναι πολύ φθηνό, περίπου ανέρχεται στο ενάμιση με δύο ευρώ, βέβαια ίσως να υπάρχουν μερικές αποκλίσεις ανάλογα με την εταιρεία που τα παράγει και τα προωθεί στην αγορά, αλλά πάνω-κάτω σε εκείνα τα χρήματα κυμαίνεται.

Μάθετε τι είναι η φυτική γλυκερίνη (VG) vegetable glycerin

Για ποιες χρήσεις χρησιμοποιείται;

Η χρησιμότητα του στην ιατρική χρησιμεύει σε διάλυμα έγχυσης για ενδοφλέβια θεραπεία ή ενέσιμο διάλυμα, για οφθαλμολογικού σκοπούς ή οφθαλμικά προϊόντα, για εκκαθάριση του εντέρου και για άλλες πολλές λειτουργίες. Όμως πέραν της ιατρικής οι θετικές ιδιότητες του βοηθούν για έναν βαθύ καθαρισμό αντικειμένων, προσωπικά στο ηλεκτρονικό τσιγάρο το χρησιμοποιώ πάρα πολλά χρόνια για να καθαρίσω όλα τα επιμέρους εξαρτήματα, διότι το απλό νερό της βρύσης υστερεί κατά πολύ σε δυνατότητες ικανοτήτων σε σχέση με το water for injection.

Διαβάστε τι είναι η προπυλενογλυκόλη, (PG) Propylene glycol.

Πόσο τοις εκατό απαιτείται αραίωση.

Για να μη λέει ο καθενας ότι του κατέβει στο κεφάλι, η συνιστώμενη αραίωση στα υγρά αναπλήρωσης είναι αυτή που αναγράφεται επάνω στη φιάλη ή στο κουτί συσκευασίας των eliquids και πρέπει να ακολουθείτε πιστά, δεν πράττουμε βάσει των αμπελοφιλοσοφιών που μας έχει υποδείξει κάποιος φίλος μας γιατί έτσι νομίζει. Ότι αφορά την υγεία μας και μπορεί να εισέλθει μέσα στον οργανισμό μας πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, μπορεί να σας ακούγεται κοινότυπο ή να είναι λίγο βαρετό αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Εδώ θα σας παραθέσω μία παροιμία του σοφού λαού που ταιριάζει απόλυτα: κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε, η πρόληψη σώζει ζωές, δεν είναι κακό να προσέχουμε.