Έφτασε ο καιρός η Αυστραλία να νομιμοποίηση επιτέλους

Έφτασε ο καιρός η Αυστραλία να νομιμοποίηση επιτέλους

Έφτασε ο καιρός η Αυστραλία να νομιμοποίηση επιτέλους τα Ecigs, οι επαγγελματίες της υγείας διατηρούν μία συνεχόμενη πίεση προς τις αρχές για να πράξουν τα δέοντα, δηλαδή να καταστεί νόμιμη η νικοτίνη στα υγρά αναπλήρωσης. Ο Δρ Michael Keane μίλησε στο ραδιόφωνο σχετικά με τη νικοτίνη και πως το ecigarette είναι μία ηλιαχτίδα στο γκρίζο τοπίο.

Παρακάτω διαβάστε το μήνυμα Dr Michael Keane από το Πανεπιστήμιο Swinburne της Μελβούρνης που μεταδόθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW  για να υποκινήσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομιμοποίηση της nicotine στα  e-liquids και την χρήση των Η.Τ σε όλη τη χώρα.

“Οι άνθρωποι καπνίζουν την νικοτίνη , αλλά πεθαίνουν από την πίσσα, η καύση των φύλλων καπνού παράγει τοξικές χημικές ουσίες που προκαλούν τις περισσότερες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό”

Στο μήνυμά του, ο αναισθησιολόγος και αναπληρωτής καθηγητή,ς επιβεβαιώνει ότι η νικοτίνη δεν είναι ιδιαίτερα επιβλαβής και συνεχίζει λέγοντας πως δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο  δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί με τη μορφή ενός e-υγρού το οποίο εξατμίζεται κατά το άτμισμα, είναι ένα προϊόν που πρακτικά έχει μόνο το 5% των επιβλαβών συνεπειών του παραδοσιακού τσιγάρου που είναι ελεύθερα προσβάσιμο για τους ενήλικες, παντού.

Ο ίδιος πιστεύει ότι “οι καπνιστές είναι απαραίτητο να ενθαρρυνθούν στη χρήση των ατμιστικών ειδών, σε μια προσπάθεια να εγκαταλείψουν την παλιά κακιά συνήθεια”. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι οι παρατηρήσεις από το λόμπι της δημόσιας υγείας για την υποστήριξη του Η.Τ δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, εφόσον η αγορά της υγρής νικοτίνης παραμένει παράνομη στην Αυστραλία και για να τα προμηθευτεί ένας vaper πρέπει να καταφύγει στην μαύρη αγορά.