Απώτερος σκοπός είναι η μείωση του επιπολασμού

Απώτερος σκοπός είναι η μείωση του επιπολασμού

Απώτερος σκοπός είναι η μείωση του επιπολασμού αναφέρουν οι ειδήμονες, όμως οι αιτίες δεν καταπολεμούνται με ολιστικές αντιλήψεις.

 

Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι να δούμε τι συμβαίνει,η  πώληση και τη χρήση των vaping προϊόντων στη Μάλτα επιτρέπεται, αλλά τα Η.Τ εμπίπτουν στο νόμο περί καπνού, και ως εκ τούτου θεωρούνται είδη καπνού. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να διαφημίζονται, ή να χρησιμοποιηθούν σε κλειστούς δημόσιους χώρους και επιτρέπεται η χρήση τους μόνο σε ενήλικες άνω των 18 ετών.

Καθώς η Μάλτα είναι μια πρώην βρετανική αποικία και μέρος της Κοινοπολιτείας, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να θεωρείται ότι έχει κάποια επιρροή στο νησί. Ωστόσο, η θέση των vaping προϊόντων ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η τελευταία τα έχει υιοθετηθεί πλήρως ως βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος, ενώ η πρώτη δεν έχει καν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δυνατότητες των προϊόντων ως εργαλεία μείωσης της βλάβης του καπνού.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε μια έκθεση καλώντας τους εργοδότες να υποστηρίξουν τους vapers στους χώρους εργασίας τους, κατανέμοντας ειδικούς διαμορφωμένους χώρους αποκλειστικά προορισμένοι για το άτμισμα, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται σε περιοχές καπνίσματος. Βέβαια αυτή η διαδικασία χτυπά κατευθείαν στην πρόληψη, για να προστατεύσει όσο περισσότερο κόσμο είναι εφικτό.