Υποδείξεις για επιτυχής διακοπή του καπνίσματος

Υποδείξεις για επιτυχής διακοπή του καπνίσματος από το συγγραφέα Adam Manuel της Αμερικανικής έκδοσης της huffington post, ο οποίος έγραψε ένα άρθρο για το πώς να αντικαταστήσετε τα τσιγάρα με τα e-cigs προκειμένου να σταματήσετε οριστικά το κάπνισμα.

Ο συγγραφέας διηγείται την δική του εμπειρία, εξηγώντας πως αρχικά βρισκόταν σε ένα λήθαργο που κράτησε τους πρώτους μήνες, σε εκείνη τη φάση ήταν διπλός χρήστης χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα το κάπνισμα και το άτμισμα μαζί και επισήμανε ότι για εκείνους που βλέπουν σοβαρά την παραίτηση της παλιάς κακής συνήθειας, είναι σημαντικό να μην να μην κολλήσουν στο ψυχολογικό τομέα γιατί μπορεί να τους τραβήξει πίσω. Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκφράζει αποκλειστικά τις δικές του σκέψεις.

Συμβουλές επιτυχίας από έναν πρώην καπνιστή.

Το πρώτο σημείο στο οποίο ο συγγραφέας έκανε νύξη ήταν η σημασία χρήσης ενός αξιόπιστου ατμοποιητή που θα βοηθήσει να καταφέρουμε το στόχο μας. Οπότε, μία και μόνο ρουφηξιά τσιγάρου περιέχει πολύ υψηλότερο επίπεδο νικοτίνης από ένα ecig, κάποιος πρέπει πρώτα να να καταλάβει κατανοώντας πόσες εισπνοές χρειάζεται προκειμένου να εισπνεύσει την επαρκή ποσότητα νικοτίνης . Η αποτυχία να επιτευχθεί η επαρκής ποσότητα θα αφήσει το πρώην καπνιστή με την λαχτάρα, διότι προφανώς δεν θα τον έχει καλύψει και είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να τα παρατήσει όλα στη μέση και να επιστρέψει πίσω στο smoking.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα ατμοποιητών και τα ιδανικά για τη διακοπή του καπνίσματος είναι αυτά τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα νικοτίνης κατά την οποία εισπνέετε προκειμένου να είσαστε σε θέση να το ελαχιστοποιήσετε με την πάροδο του χρόνου.

Ο Manuel, τόνισε τη σημασία της προετοιμασίας, έτσι ώστε ποτέ να μη βρεθείτε χωρίς μπαταρία ή τα απαιτούμενα υγρά αναπλήρωσης για να μην καταλήξετε ολισθαίνοντας πάλι στο κάπνισμα. Παρά το γεγονός ότι το vaping σε γενικές γραμμές είναι φθηνότερο από ό, τι το κάπνισμα, κοστίζει περίπου 30 ευρώ το μήνα, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που κυμαίνεται περίπου στα 300€, τούτο δίνει το πλεονέκτημα στον ατμιστή να έχει λιγότερες έγνοιες και να επικεντρωθεί στο στόχο του.

Όμως η επένδυση σε μια επιπλέον μπαταρία, σε μερικά coils παραπάνω και σε μεγάλες ποσότητες e-liquids θα σας εξασφαλίσει ότι ποτέ δεν θα βρείτε τον εαυτό σας σε επισφαλή θέση. Προτείνεται στα αρχικά στάδια να κρατήσετε απλοϊκά τα πράγματα, αντί να πειραματίζεστε με υγρά και γεύσεις ή φανταχτερές συσκευές. Το απλό και το οικείο θα σας κάνει να αισθανθείτε μία ευεξία καταφέρνοντας μία ευκολότερη μετάβαση.

Διατηρώντας τη σωστή στάση.

Ο πρώην καπνιστής δεν δεν ενδείκνυται να σκέφτεται αυτή την διαδρομή ως ταξίδι διακοπής του καπνίσματος», αλλά σαν σπάσιμο της συνήθειας. Η σωστή στάση του χρήστη θα του ανοίξει περισσότερες πόρτες για να επιτύχει θετικά το αποτέλεσμα. Επεσήμανε ότι κατά την πρώτη φάση, είστε ακόμα ευάλωτοι και πως τα εναύσματα πρέπει να εντοπίζονται και να αποφεύγονται. Έτσι, για παράδειγμα στα διαλείμματα ή στο μεσημεριανό γεύμα, ή το άναμμα τσιγάρου μετά από ένα γεύμα είναι τα αδύναμα σημεία, επίσης η κοινωνικοποίηση με τους συναδέλφους οι οποίοι είναι καπνιστές σε αυτές τις περιόδους θα πρέπει να αποφεύγεται, μέχρι το άτομο να ισχυροποιήσει τη θέση του. Είναι επιτακτική ανάγκη να δίνεται έμφαση στα μικρά βήματα στα οποία πρέπει να εστιάζεται και να λαμβάνετε τα απαιτούμενα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, ένα βήμα κάθε φορά θα σας δώσει περισσότερη ώθηση.

Το κύριο συστατικό για να ορθώσετε το ανάστημά σας απέναντι στις φοβίες είναι να μη φοβάστε την αποτυχία. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κατορθώσετε αυτό που επιθυμείτε και θα πρέπει να βρείτε το ιδανικό για εσάς. Πολλοί προτιμούν την άμεση διακοπή, η οποία ονομάζεται και μαχαίρι, ενώ άλλοι προτιμούν τον απογαλακτισμό του εαυτούς τους σταδιακά. Εκτός από την εύρεση τι λειτουργεί καλύτερα για σας, είναι επιτακτική ανάγκη να μην απογοητευόσαστε κάθε φορά που υποτροπιάζατε, αλλά να χρησιμοποιείται αυτά τα γεγονότα για να προσδιορίσετε τα κίνητρα, επαναλαμβάνοντας τις διαδικασίες μέχρι να το κάνετε σωστά.

Γιατί ηλεκτρονικό τσιγάρο και όχι NRT;

Οι πιο γνωστοί εθιστική παράγοντες των τσιγάρων, εκτός νικοτίνη, αποτελούν το χέρι στην κίνηση του στόματος, και η εκπνοή του καπνού. Αυτά τα δύο μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με τη χρήση Η.Τ, ως εκ τούτου, επιλέγουμε ισχυρές συσκευές που είναι γνωστό ότι θα καλύψουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Όμως τα NRT αποδεδειγμένα δεν έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, NRT ονομάζονται τα αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης ή τσίχλες και όλα τα παρόμοια εργαλεία που βοηθούν στην υποκατάσταση του καπνίσματος.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως η νικοτίνη δεν είναι από μόνη της αυτό που κάνει τα τσιγάρα τοξικά και η ουσία στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ιατρικώς για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Άλλες χημικές ουσίες όπως μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο καθιστά τα τσιγάρα θανατηφόρα δεν συμπεριλαμβάνονται στο άτμισμα.