Τρανό δείγμα παραληρήματος από μία εξέχουσα προσωπικότητα

Τρανό δείγμα παραληρήματος από μία εξέχουσα προσωπικότητα που κατά τ’ άλλα μόνο περί σοβαρού ανθρώπου δεν επρόκειτο, κι ας έχει αναρίθμητα παράσημα στο ενεργητικό της, ο λόγος γίνεται για την δήμαρχο της Washington DC, η οποία ονομάζεται Muriel Elizabeth Bowser.

Η προαναφερθείσα κυρία υπέγραψε μία νομοθεσία την περασμένη εβδομάδα η οποία λίγο-πολύ θα καταστήσει παράνομο να χρησιμοποιούνται προϊόντα ατμίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αλλά και να αυξήσει το όριο ηλικίας των προϊόντων καπνού από τους ενδιαφερόμενους.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The Washington Post την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε ότι οι εν λόγω αντικαπνιστικοί κανονισμοί θεωρούνται από τις πιο δύσκολες να εφαρμοστούν σε εθνική κλίμακα. Η εσωτερική απαγόρευση θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, όπως μπαρ, εστιατόρια και χώρους εργασίας, καθώς και την αύξηση ορίου ηλικίας, ο νόμος υπαγορεύει ότι θα αυξηθεί από τα 18 στα 21 έτη.

Αυτή η νομοθεσία θα βασιστεί σε προηγούμενες προσπάθειες της διοίκησης για την προώθηση του υγιούς και ενεργού τρόπου ζωής, πιστεύοντας ότι έτσι θα βελτιώσει αποτελεσματικά την υγεία των κατοίκων που διαμένουν στην περιφέρεια της, το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι νομίζει πως θα τα καταφέρει και μάλιστα στον επόμενο χρόνο, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, οι οποίοι κατά την άποψη της συχνά βρίσκονται υπερβολικά εκτεθειμένοι στα προϊόντα καπνού σε πόλυ νεαρή ηλικία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Bowser ο Kevin Harris .

Η απαγόρευση στις δημόσιες περιοχές αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο έτος μετά από μια περίοδο επανεξέτασης 30 ημερών από το Κογκρέσο. Βέβαια η επιτυχία αυτού του προγράμματος δυστυχώς είναι ο αυταρχισμός, δηλαδή, αποφασίζομεν και διατάσσομεν, τώρα αν έχουν διαφορετική γνώμη οι κάτοικοι δεν έχει αρκετή σημασία, αρκεί να ικανοποιήσει το καπρίτσιο της, χωρίς να συνυπολογίζει πως ετούτη η παραφροσύνη θα εφαρμοστεί σε ανθρώπους και όχι σε κατοικίδια ζώα.

Η καθυστέρηση αυτή θεωρείται ότι πηγάζει από το γεγονός ότι η περιοχή θα πρέπει να καταλήξει σε μια πηγή που θα δημιουργήσει $ 1 εκατ σε ένα χρόνο , για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων από το φόρο επί των πωλήσεων. Αυτό πρέπει να συζητηθεί στον επόμενο προϋπολογισμό που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2017.

Έμφαση στην προστασία των ανηλίκων.

Αυτές οι τελευταίες ρυθμίσεις έρχονται μέσα όλη την αρνητική δημοσιότητα γύρω από τα προϊόντα, αλλα αν κοιτάξει μία νέα έρευνα που έχει διεξαχθεί στην πολιτεία της η οποία διαπίστωσε ότι το 90% όλων των χρηστών καπνού αρχίζουν το κάπνισμα όταν είναι ανήλικοι, όμως ορθώς επεσήμανε ότι κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων με το να αποτρέπουν τους ανηλίκους να τα αγοράζουν από εκεί σίγουρα θα τους οδηγήσουν να τα προμηθεύονται από τη μαύρη αγορά.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Tobacco-Free Kids, Vince Willmore, αισθάνεται θετικά για αυτήν την αλλαγή, λέγοντας αυτό καθιστά ένα εθνικό ηγέτη στην προστασία των παιδιών από τον καπνό και πιστεύουμε ότι αυτό πρόκειται να μειώσει σημαντικά τη χρήση καπνού μεταξύ των παιδιών», άλλοι ειδικοί με την ίδια ακριβώς ιδεολογία αισθάνονται ότι ο κανονισμός αυτός θα έχει αρνητικές συνέπειες, εξηγώντας πως τα απαγορευμένο είναι ταυτόχρονα και πιο ελκυστικό.

Πάντως η δήμαρχος φημίζεται πως διεκπεραιώνει όλες τις τρέχουσες υποθέσεις της που αφορούν το αξίωμα της, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αξίζει να τις πιστωθεί ότι δεν φοβάται να προβεί σε ριζικές αλλαγές, ακόμη κι αν το πληρώσει ακριβά, χάνοντας την καρέκλα της, η δημοτικότητα της όμως έχει πέσει κατακόρυφα αυτό το έτος που διανύουμε, ο λόγος είναι επειδή έχει έρθει σε πολλές συγκρούσεις και μάλιστα σε κάποιες από αυτές εκκρεμούν μερικές αγωγές.