Το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών

Το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Royal College of General Practitioners) ενημερώνουν τους παθολόγους δίνοντας τους σαφείς οδηγίες για τις συστάσεις που οφείλουν να κάνουν στους ασθενείς ή τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα σχετικά με το eCig.

Με την παρούσα περίληψη, το RCGP έρχεται μαζί με την επίσημη δήλωση της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας για το σχετικό κίνδυνο του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του καπνού μετά από έρευνα. Φέτος, έδειξε ότι μόνο το 17% των Βρετανών γενικών ιατρών υποστήριξαν την ιδέα συνταγογράφησης e-cigarette, ενώ το 14% ανέφεραν ότι δεν ήταν σίγουροι.

Το RCGP συμφωνεί επίσης με την άποψη του Royal College of Physicians να εκδώσει έναν συγκεκριμένο οδηγό προς τους γενικούς γιατρούς να μην απορρίψουν το Η.Τ ως έγκυρη επιλογή μείωσης της βλάβης.

Οι οδηγίες είναι οι εξής

  1. Οι παθολόγοι θα παρέχουν εγγενείς συμβουλές για τους σχετικούς κινδύνους του καπνίσματος και της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρο, παρέχοντας στο κοινό αποτελεσματική διαδρομή ή παραπομπή σε υπηρεσίες διακοπής του καπνίσματος.
  2. Οι παθολόγοι θα συμμετέχουν ενεργά για τους καπνιστές που θέλουν να σταματήσουν το smoke με τη βοήθεια του Η.Τ,
  3. Σε περίπτωση που ένας ασθενής θέλει να κόψει το κάπνισμα, και δεν έχει καταφέρει με άλλες επιλογές, οι γενικοί ιατροί θα πρέπει να συστήσουν και να υποστηρίξουν τη χρήση του vape.
  4. Οι παθολόγοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν τη φθηνότερη λύση, με το χαμηλότερο κόστος ιδιαίτερα για τις υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες και τα άτομα με κακή ψυχική υγεία, και οι δύο έχουν αυξημένα ποσοστά καπνίσματος.
  5. Όλοι οι παθολόγοι οφείλουν να ενθαρρύνουν τους χρήστες να μεταβούν στην πλησιέστερη τοπική υπηρεσία που παρέχει στον ασθενή τέτοιου είδους βοήθεια για να απεξαρτηθούν τελείως από το συμβατικό τρόπο.

Στην ανακοίνωση αυτή, ο Δρ Ρίτσαρντ Roope (RCGP and Cancer Research UK) υπενθυμίζει ότι η επαγγελματική υποστήριξη , παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή παραμένει η πιο αποτελεσματική προσέγγιση (ποσοστά επιτυχίας 8% σε ένα έτος, σε σύγκριση με το 3% σε αυτούς που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα χωρίς βοήθεια). Ως εκ τούτου, ενθαρρύνει την ιδέα για μία ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που αφορά τη γνώση στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι επαγγελματίες υγείας.

Μεταξύ άλλων υπενθυμίζει εν συντομία σημαντικά στοιχεία για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων τα 2,8 εκατομμύρια ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι ατμίζουν, ενώ το 47% είναι πρώην καπνιστές και το 51% ήταν διπλή χρηστές και το πιο σημαντικό είναι ότι 100.000 θάνατοι σχετίζονται με το κάπνισμα ανά έτος.

Ένα θετικό μήνυμα από τους επαγγελματίες υγείας για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ως ερευνητής σε θέματα καρκίνου, ο Richard Roope επισημαίνει επίσης ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την υγεία που μπορεί τελικά να μειώσει την πρόληψη ενός θανάτου από τους τέσσερις που οφείλονται στον καρκίνο, τους τρεις θανάτους από αναπνευστικές νόσους και οκτώ θανάτους από καρδιαγγειακές ασθένειες. Αποδεικνύει ότι σε σύγκριση με την επιστημονική συναίνεση που βρίσκει το ecigarette είναι μία τάξη μεγέθους ασφαλέστερη από ό, τι ο καπνός, εν τούτοις το κοινό παραμένει ακόμη σε μία πλήρη σύγχυση για τα θετικά αποτελέσματα (μόνο το 46% πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλές).