Παρατηρείται μία καχεκτική διάθεση στον τομέα μας

Παρατηρείται μία καχεκτική διάθεση στον τομέα μας εν μέσω της εφαρμογής των σκληρών κανονισμών, εντούτοις αναθερμαίνεται η κατάσταση με τα επιχειρήματα σχετικά με την υποτιθέμενη τοξικότητα των ecigarette, εν τούτοις σφυροκοπείται αδυσώπητα βρισκόμενο συνεχώς στη γραμμή του πυρός. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τι Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (Centers for Disease Control CDC), μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή αυτής της απαγορευτικής στάσης.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Motley Fool νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αντλώντας στοιχεία από το CDC αναφέρουν ότι ενώ το 12,6% του συνόλου των Αμερικανών έχει δοκιμάσει το e-cig, μόνο το 3,4% ήταν μη καπνιστές. Επιπλέον, μόνο το 0,4% των ανθρώπων που δεν έχουν καπνίσει ποτέ ένα τσιγάρο καπνού είναι σήμερα μόνιμοι vaper.

Μεταξύ άλλων, οι παραπάνω αριθμοί αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η θεωρία της πύλης είναι λανθασμένη, (φαινόμενο της πύλης = η ιδέα του ατμίσματος είναι ένας τρόπος για να δελεάσουν τα άτομα να γαντζωθούν στη νικοτίνη και μετέπειτα να προχωρήσουν στο κάπνισμα). Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω σε αυτή την θεωρία έχει στηθεί μία τεράστια προπαγάνδα που υποδαυλίζει το μέλλον του Η.Τ και έχει πάρει αναμφίβολα ανησυχητικές διαστάσεις.

Η πλειοψηφία τα χρησιμοποιεί για να σταματήσει το smoke.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (National Public Health Institutes), λίγοι άνθρωποι εκτός από τους καπνιστές χρησιμοποιούν τα vaping προϊόντα και συνήθως είναι εκείνοι που είναι εθισμένοι και σε άλλες ουσίες όπως αλκοόλ και ναρκωτικά. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανοίξει ένα τελείως διαφορετικό δρόμο εγκρίνοντας αυτά τα αντικείμενα ως πολύτιμα εργαλεία, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει και για τις ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου κι άλλες μελέτες συμφωνούν για την αποδοτικότητα του vape, μεταξύ των οποίων μία από την Αμερικανική Ένωση Ιατρών Δημόσιας Υγείας (American Association of Public Health Physicians), η οποία επιβεβαίωσε ότι τα vaping προϊόντα θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές 4 εκατομμυρίων ψυχών από τα 8 εκατομμύρια Αμερικανούς καπνιστές που υπάρχουν καταγεγραμμένα αυτή τη στιγμή και ενώ το περιοδικό The Lancet δημοσίευσε μια άλλη έρευνα λέγοντας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα επιθέματα νικοτίνης στο να βοηθήσουν τον κόσμο να απαλλαγεί από το κάπνισμα, άλλοι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι το ing είναι ένα επίπεδο πάνω και θεωρείται ακράδαντα πιο αποτελεσματικό από τις υπόλοιπες μεθόδους NRTs καθώς μιμείται τη δράση του smoking, ως επί το πλείστον, καθιστά τη μετάβαση ευκολότερη για τους καπνιστές .

Πτώση στις πωλήσεις του eCig.

Σύμφωνα με την Wells Fargo, η ανάπτυξη του ατμιστικού κλάδου ήταν φέτος καχεκτική, ενώ βάσει των επίσημων στατιστικών της οικονομίας ο αναμενόμενος τζίρος περιμέναμε να ήταν$ 10 δισεκατομμύρια σε πωλήσεις, ωστόσο, αυτές οι θεωρίες διαψεύστηκαν παταγωδώς και το ακριβές ποσό ήταν $ 1,5 δισεκατομμυρίων . Μια πρόσφατη έρευνα που αφορούσε την λιανική πώληση για τα συγκεκριμένα αντικείμενα επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα. Αρκετοί υποστηρίζουν πως όλη αυτή η κάθοδος οφείλεται στα καπρίτσια του FDA που συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό, δίχως να αφήνει περιθώρια ανάκαμψης και τελικό επακόλουθο είναι να χειροτερεύει δραματικά η κατάσταση του κλάδου.

Αυτή η κατηφορική κλίση μπορεί επίσης να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι πολλές τιμές έχουν μειωθεί, (εν μέρει προκαλούνται από πολλές μικρές επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματά τους, ξεπουλώντας το απόθεμα που έχει απομείνει), η κακή δημοσιότητα και το γεγονός ότι η καινοτομία στα προϊόντα της έχει επιβραδυνθεί, η οποία πιστεύεται ότι προκαλείται εν μέρει από το γεγονός ότι πολλές μεγάλες εταιρείες καπνού αγοράζουν ηγετικά brand name του e-cig.