Ο πλειστηριασμός της NJOY προχώρησε ακάθεκτος με επιτυχία

Ο πλειστηριασμός της NJOY προχώρησε ακάθεκτος με επιτυχία και πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη νεοσύστατη εταιρεία επενδύσεων Homewood NJOY Acquisition LLC, η οποία είναι μία κοινοπραξία των Douglas Teitelbaum Homewood Capital και CGP Sottera Holdings, δημιουργώντας έναν τεράστιο κολοσσό που θα καταστεί ηγέτης στην αμερικανική αγορά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η NJOY κήρυξε πτώχευση στο αρμόδιο τμήμα που είναι υπεύθυνο για αυτές τις υποθέσεις, το U.S. Bankruptcy Court των ΗΠΑ στην περιφέρεια του Delaware. Ο λόγος ο οποίος πήγαν στραβά τα πράγματα για εκείνη ήταν η συσσώρευση αρκετών μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτυγχάνοντας να τα ξεπληρώσει, έπειτα υπήρχαν σοβαρά ζητήματα με απρόβλεπτες δαπάνες και φυσικά δεν άργησε να γίνει το κακό. Η αλήθεια είναι πως ήταν από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το άτμισμα σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ο αρμόδιος δικαστής για την υπόθεση, ο αξιότιμος Christopher S. Sontchi, ενέκρινε ένα σχέδιο πλειστηριασμό πτώχευσης από τους πιστωτές, ανεξάρτητα αν έρθουν σε συμφωνία μεταξύ τους, η διαδικασία ορίστηκε ότι θα ξεκινούσε στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά υπήρχαν μερικά προβληματάκια που κωλυσιεργούσαν το ζήτημα. Όμως μετά από πολλές διενέξεις η δημοπρασία της NJOY βάσει του άρθρου 11 μετακύλισε και είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 2 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, κανένας από τους τέσσερις υποψηφίους αγοραστές που παρουσιάστηκαν για να κάνουν ειδικές προσφορές στο πρόγραμμα πλειστηριασμού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, αλλά το δικαστήριο με μία κίνηση ματ τους ενέκρινε και πείστηκε ότι ήταν ικανοί να αγοράσουν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, αλλά, η NJOY αποφάσισε να προχωρήσει με τη δημοπρασία ούτως ή άλλως. Ο τελικός νικητής όλης αυτής της διαδικασίας ήταν η Homewood NJOY Acquisition LLC , μια ολοκαίνουρια εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε από τον Ντάγκλας Teitelbaum , η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό με προσφορά που έφθανα σχεδόν τα $ 30 εκατομμύρια που ήταν και το συνολικό χρέος, η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει όλη αυτή η διαδικασία ήταν να πληρώσει προκαταβολικά $ 300.000 σε μετρητά.

Το παρασκήνιο.

Ο Jeffrey R. Manning, διευθύνων σύμβουλος στις στρατηγικές τραπεζικές επενδύσεις κεφαλαιαγοράς της NJOY, εξήγησε: η δημοπρασία συγκλήθηκε εκ νέου αρκετές φορές καθ ‘όλη την διάρκεια της ημέρας για να εξερευνήσουμε τις καλύτερες δυνατές ή τις πιο βελτιωμένες προσφορές, ούτως ώστε να καταλήξουμε στην ιδανικότερη πρόταση. Οι αμέτρητες διαβουλεύσεις που έγιναν εντός του εικοσιτετραώρου με τους εκπροσώπους του οφειλέτη , είχαν συμβάλλει σε ένα θετικότερο κλίμα, βέβαια οι διαφωνίες ήταν έντονες και δημιουργήθηκαν αρκετές διενέξεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, επειδή γνώριζαν πολύ καλά πως έχει πολύ ψωμί υπόθεση για εκείνον που θα αποκτούσε το πλειοψηφικό πακέτο των μετόχων.

Όταν πλέον η συμφωνία σφραγίστηκε, ο Doug Teitelbaum εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της NJOY αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια θέση κατέχει η ποιο αξίωμα θα του καταχωρηθεί, ο οποίος δήλωσε υπογραμμίζοντας: Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαπραγμάτευσης αύξησε τις δυνατότητες ανάπτυξης του ομίλου μας, καθώς θα συνεχίσει να ηγείται στην αγοράς ηλεκτρονικών τσιγάρων, εμείς απ’ την πλευρά μας θα ρίξουμε όλο μας το βάρος στην καινοτομία.

Πιο δυνατοί από ποτέ.

Αναμφισβήτητα μέσα από όλη αυτήν την αναταραχή, υποστηρίζουν οι ιθύνοντες πως θα βγει ακόμη πιο δυνατό το εμπορικό μας σήμα και το brand name μας θα φιγουράρει ξανά στις πρώτες θέσεις πωλήσεων παγκοσμίως.