Ο Γενικός Εισαγγελέα της Αϊόβα δήλωσε υπέρμαχος του vape

Ο Γενικός Εισαγγελέα της Αϊόβα δήλωσε υπέρμαχος του vape, όλα ξεκίνησαν από μία ομιλία του που έδωσε στο ινστιτούτο Food and Drug Law Institute Tobacco Conference στις 27 Οκτωβρίου 2016 στην Ουάσιγκτον. Μίλησε για την αφοσίωσή του στο λαό και τη δημόσια υγεία και πώς οι νομοθέτες πρέπει να επικεντρωθούν σε επιστημονικά γεγονότα γεγονότα και όχι απλά σε απόψεις, στην προσπάθειά τους να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις στο ευρύ κοινό που δεν γνωρίζει λεπτομέρειες και συνεχώς γεννιούνται αναπάντητα ερωτήματα που προκαλούν ανασφάλεια.

Ο Miller, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους αρχιτέκτονες του United States Master Settlement Agreement και πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Αλήθεια , ξεκίνησε την ομιλία του δυναμικά λέγοντας πως είναι ένας άνθρωπος των αριθμών, και πώς ο ίδιος πιστεύει ότι οι αριθμοί, τα γεγονότα και η επιστήμη πρέπει να υπερισχύουν των ιδεολογιών, ιδίως σε θέματα που οδηγούν προς τη δημόσια τάξη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας επεσήμανε ότι ο δρόμος που ακολουθεί έχει έναν και μόνο σκοπό, την αμέριστη κατανόηση προς τους ατμιστές και δεν κρύβει πως κίνητρό του είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους, και ότι η σκέψη του είναι στις εκατομμύρια ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν με τη μετάβαση από το κάπνισμα στο vape. Επίσης μίλησε για τη σημασία διατήρησης ανθρώπων με ανοιχτό μυαλό που θα έχουν το σθένος να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, όταν έχουν κάνει κάποια εσφαλμένη κρίση και να εργάζονται προς μία διορθωτική κατεύθυνση για το δημόσιο καλό χωρίς να κάνουν διακρίσεις.

Κοινές ανησυχίες.

Σχετικά με το θέμα των ισχυρισμών για καρκινικής φορμαλδεΰδης που εκπέμπεται μέσω του vaping , ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι οι μελέτες για το θέμα αυτό έχουν παραπλανητική διάθεση και πως τα πειράματα που έχουν διεξαχθεί σε καμία περίπτωση δεν προσομοιώνουν την πραγματικότητα, οι περισσότερες μελέτες είναι βασισμένες επάνω σε μηχανήματα που απορροφούσαν τον ατμό χωρίς όμως να πλησιάζει την ανθρώπινη εισπνοή, αλλά ουσιαστικά γίνονται κατά προσέγγιση και το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό να παράγονται τόσες μεγάλες ποσότητες φορμαλδεΰδης οι οποίες είναι επικίνδυνες . Αλλά αν το πείραμα διεξαγόταν επάνω σε άνθρωπο στο επίπεδο που χρησιμοποιούν το e-cig, σίγουρα δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως κίνδυνος. Έδωσε το παράδειγμα με το ψήσιμο του ψωμιού, το οποίο αν το ψήσεις ξανά και ξανά μέχρι να γίνει πλήρως απανθρακωμένο το επόμενο στάδιο είναι ότι θα περιέχουν αρκετές τοξικές ουσίες, όμως κανείς δεν τρώει ψωμί με αυτόν τον τρόπο.

Έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα για την περιβόητη θεωρία ότι το ecig χρησιμεύει ως πύλη για το κάπνισμα στις νεαρές ηλικίες, ο Μίλερ τόνισε ότι μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία Αλήθεια, διαπίστωσε ότι περισσότερο από το ήμισυ των εφήβων που έχουν δοκιμάσει τα e-τσιγάρα δεν έχουν αγοράσει ακόμη τα προϊόντα, απλά οι φίλοι τους το πρόσφεραν για να κάνουν μία χρήση της στιγμής.

Το πιο σημαντικό, τόνισε είναι ότι η έρευνα δείχνει πως το 16% των νεαρών ενηλίκων που υποτίθεται ότι είναι vapers, το 14% βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και μόνο το 2% είναι τακτικοί χρήστες ή τουλάχιστον κάνουν ημι – τακτική χρήση, ως εκ τούτου, το συμπέρασμα του ποσοστού του 16% είναι ανακριβής. Τελείωσε με το θέμα που ταλανίζει κυρίως τους γονείς, λέγοντας, το συμπέρασμά μου είναι ότι τα Η.Τ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί η πύλη για τα τα παιδιά, αυτές οι υποθέσεις γίνονται απλά για να γεμίζουν με άρθρα τις κουτσομπολίστικες εφημερίδες.