Οπισθοπορεία και κουραφέξαλα, η φιλαλήθεια και η αληθοσύνη

Οπισθοπορεία και κουραφέξαλα, η φιλαλήθεια και η αληθοσύνη δεν επιτρέπουν στους έντιμους ανθρώπους από ποια χώρα κι αν προέρχονται να διασύρουν έναν ολόκληρο τομέα. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου, ο καθηγητής Riccardo Polosa μίλησε για τα ευρήματά του σε σχέση με τα αποτελέσματα του vape σε άτομα που πάσχουν από άσθμα και υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση).

Ο Δρ Riccardo Polosa, ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ηγέτης στον τομέα των κλινικών δοκιμών στα βρογχικά (μελέτες αεραγωγών), είναι επίσης συγγραφέας περισσότερων από 250 επιστημονικών άρθρων και βιβλίων που καλύπτουν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα, την κλινική ανοσολογία και την εξάρτηση από τον καπνό. Είναι επίσης, ενεργός μελετητής στη διερεύνηση των ωφελειών του e-cigarettes ως αποτελεσματικό εργαλείο διακοπής του καπνίσματος και σαν ασφαλέστερη μέθοδος για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι βελτιώσεις παρατηρήθηκαν εντός έξι μηνών.

Τα υποκείμενα της μελέτης υποδεικνύουν μία σαφή μείωση στην κατανάλωση τσιγάρων, δεδομένου ότι είχαν ξεκινήσει το άτμισμα. Φυσικά η ελάττωση αυτή οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στην υγείας, σε ασθματικούς ασθενείς, παρατηρήσαμε σημαντική και σταθερή βελτίωση στα αναπνευστικά συμπτώματα, τα ποσοστά επιδείνωσης της νόσου και την πνευμονική λειτουργία, ήδη μετά από 6 μήνες από την τακτική χρήση του Η.Τ και επιμένει πώς θα εξελίσσεται σε θετικότερο επίπεδο έως και 2 χρόνια.

Ο ίδιος πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση, η μείωση στη συστολική και διαστολική ΑΠ παρατηρήθηκε εντός έξι μηνών από τη μετάβαση στο vaping. Όταν ρωτήθηκε για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς το άτμισμα μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την πτώση και αν είναι απλώς ένα άμεσο αποτέλεσμα στη μείωση του καπνίσματος, ο καθηγητής απάντησε ότι εκτός από αυτήν που προκαλούνται άμεσα από τη μείωση του καπνίσματος, επίσης αποδίδεται στις τελετουργικές συμπεριφορές ή σε ορισμένες συνιστώσες που συνδέονται με το αντικείμενο.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που εξυμνεί την μετάβαση στο ecig επίκειται στο ζήτημα πως οι χρήστες δεν αυξάνουν καθόλου το συνολικό τους βάρος που συνήθως είναι ταυτισμένο με τον περιορισμό της συνήθειας, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι το συγκεκριμένο γεγονός εξαλείφεται χάρη στην διατήρηση πρόσληψης της νικοτίνης και η χημική σύσταση των υγρών αναπλήρωσης έχει βρεθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους. Ο Δρ τόνισε ότι ένα υγιές βάρος με τη σειρά του οδηγεί στην διαφύλαξη μιας υγιούς πίεσης του αίματος.

Πρόοδος σημειώθηκε επίσης και σε διπλούς χρήστες.

Ο Polosa είπε ότι οι βελτιώσεις της υγείας δεν ήταν δραματικές, αλλά κλινικά χαρακτηρίζονται σημαντικές. Είναι ενδιαφέρον ότι ο ίδιος επεσήμανε πως οι εξελίξεις αυτές δεν ήταν εμφανής μόνο σε όσους συμμετείχαν στο πείραμα επικαλούμενοι την αποκλειστική ιδιότητα του ατμιστή, αλλά μια σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στους διπλούς χρήστες. Οι πάσχοντες από άσθμα βιώνουν λιγότερες επιθέσεις, καλύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων και βελτιωμένη ποιότητα ύπνου, ενώ οι πάσχοντες με υψηλή αρτηριακή πίεση βρέθηκε ότι είναι πιο χαλαροί και με λιγότερο άγχος, ως εκ τούτου, παρατηρείται μία πρόοδος στις κοινωνικές και ψυχολογικές πτυχές της ζωής τους.

Όταν ρωτήθηκε γιατί διάλεξε αυτές τις δύο προϋποθέσεις ως χώρου έρευνας, ο Δρ Polosa είπε ότι αυτό ήταν μια προφανής επιλογή δεδομένου ότι είναι υπεύθυνες για πολλές καρδιαγγειακές, μεταβολικές και αναπνευστικές επιπτώσεις που συναντάμε στα εξωτερικά ιατρεία, ως επί το πλείστον, οι ασθενείς αυτοί ήταν εύκολο να παρακολουθούνται και να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή.