Οι φιλικότερες και oi εχθρικότερες πόλεις στις ΗΠΑ

Οι φιλικότερες και oi εχθρικότερες πόλεις στις ΗΠΑ για το vape, δηλαδή, σε ποιες περιοχές οι ατμιστές γίνεται δυσκολότερη η ζωή τους και σε ποιες αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι κοινοί πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα μεταξύ τους.

Σε αντίθεση με τους Βρετανούς συμμάχους τους που απολαμβάνουν εξαιρετικά θετικά προνόμια, δίχως να τους παρενοχλεί κάποιος, εφόσον δεν παραβαίνουν τους νόμους και είναι νομοταγείς πολίτες , οι Αμερικανοί vapers που κατοικούν σε ορισμένες πόλεις έχουν αποδεδειγμένα αντιμετωπιστεί με χειριστή συμπεριφορά και σε μερικές άλλες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις συσκευές δίχως κάποια αξιοσημείωτη παρενόχληση ακόμα και από τους συμπολίτες τους. Όπως αναφέρει ο τίτλος, αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να κατονομάσει τις πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι καλύτερα και η χειρότερα για ένα ατμιστή, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους παραμέτρους.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο R Street Institute έχουν δημιουργήσει μια διαδραστική βάση δεδομένων η οποία κατατάσσει τις 52 πόλεις των ΗΠΑ για τη φιλικότητά τους προς το vaping . Ενώ οι νόμοι που ρυθμίζουν τις εναλλακτικές λύσεις για τα τσιγάρα καπνού δεν είναι κάτι καινούργιο, η ταχεία επέκταση της αγοράς ατμού δημιούργησε μια πραγματική ευκαιρία να μειώσουν τις βλάβες της παραδοσιακής συνήθειας που συνδέεται άμεσα με πάρα πολλές ασθένειες έχοντας τραγικές συνέπειες για τον άνθρωπο.

Οι ευνοϊκότερες πόλεις.

  • Virginia Beach, VA Η πόλη δεν έχει κανένα φόρο επί των υγρών αναπλήρωσης που περιέχουν nicotine και δεν υφίστανται ουδεμία απαγόρευση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μόνες υποδείξεις που τους γίνονται είναι ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ σε όλα τα άλλα δημόσια ιδρύματα είναι ελεύθερα, βέβαια μερικά μπορεί να εφαρμόζουν τους δικούς τους κανόνες ανεξάρτητα απ’ το αστικό δίκαιο

 

  • Tucson, AZ Εδώ δεν εντοπίζεται κανένας περιορισμός όσον αφορά τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και προς το παρόν δεν υπάρχουν φόροι επί των προϊόντων, όμως συζητούνται και πιθανότητα μπορεί να ενταχθούν στο μέλλον, αλλά προς το παρόν είναι όλα μέλι γάλα.

 

  • Phoenix, AZ – ίδια κατάσταση όπως η Tucson, αλλά από ομολογίες συνανθρώπων τους λέγεται πως το βλέπουν θετικά μεν, αρκεί να μην προσηλυτίζουν τους εφήβους οι οποίοι είναι κάτω των 18 ετών και το κυριότερο κατ’ αυτούς να μην παρενοχλούν εκείνος που δεν αισθάνονται άνετα με τον ατμό.

Οι τρεις χειρότερες πόλεις.

  • Chicago, IL – Το άτμισμα απαγορεύεται δια ροπάλου σε οποιοδήποτε σημείο, άσχετα αν συνευρίσκονται άνθρωποι τριγύρω τους, οι κανονισμοί είναι ίδιοι με αυτούς του καπνίσματος και υπάρχει ένας φόρος 80 σεντ για για κάθε μονάδα (συσκευή) και επί του παρόντος υπάρχει φόρος 75 σεντ ανά κυβικό εκατοστό υγροποιημένης νικοτίνης που εμπεριέχεται στα eliquids.
  • Boston, MA – Σε αυτή την πόλη, αντιμετωπίζεται όπως το smoke χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ τους, για να κατανοήσετε το μέγεθος της υπέρμετρης υπέρ-απαγόρευσης δεν τους αφήνουν ακόμη και μέσα στα καταστήματα πώλησης ατμιστικών ειδών. Παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει φόρος επί των προϊόντων, αρκετές τοπικές φορείς χάραξης πολιτικής θέλουν να φορολογήσουν τα προϊόντα, όπως τα τσιγάρα.
  • Minneapolis, MN – Τα προϊόντα Vape φορολογούνται με ένα σημαντικό 95 τοις εκατό της χονδρικής τιμής τους και το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι πως τα λαδάκια φορολογούνται με υψηλότερο ποσοστό υψηλότερο ποσοστό από τα τσιγάρα. Το Vaping εδώ απαγορεύεται επίσης όπου και το κάπνισμα.

Οι κίνδυνοι της ρύθμισης του ατμίσματος όπως το κάπνισμα.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA ), καταδίκασε τα προϊόντα και διέπονται όπως τα προϊόντα καπνού (παρόλο που δεν περιέχουν καπνό, και σε μερικές περιπτώσεις καθόλου νικοτίνη), από τον περασμένο Αύγουστο.

Τούτη η κίνηση έχει αρνητικές συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις που πωλούν αυτά τα είδη και ωθούνται τα μικρά μαγαζιά στο κλείσιμο, επιτρέποντας έτσι τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να ευδοκιμήσουν για άλλη μια φορά. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ό, τι οι καταναλωτές του κλάδου, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα για να σταματήσουν το κάπνισμα πλέον ξαναγύρισαν στα παλιά. Μερικοί από αυτούς που ζουν σε αυτές τις πόλεις ή τις πολιτείες που έχουν υιοθετήσει πολύ σκληρούς κανονισμούς, αναγκάζονται να βρίσκουν παράνομους μεθόδους απόκτησης, ακόμη και στη μαύρη αγορά, εκεί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα και ενδεχομένως μη ασφαλείς.