Μία ηλιαχτίδα ελπίδας για την Ιντιάνα πιστεύοντας

Μία ηλιαχτίδα ελπίδας για την Ιντιάνα πιστεύοντας ότι το 2017 θα βάλει τέλος στην κατηφοριά που δεν έχει τελειωμό και είναι αιτία πολλών διενέξεων.

Το μονοπώλιο που δημιουργείται για μια επιχείρηση από την Lafayette Security και τον κίνδυνο ατμιστικό του κλάδο στην Ιντιάνα είναι τα αποτελέσματα ενός νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο έτος στη συγκεκριμένη πολιτεία. Αρκετοί θεωρούν πώς αυτά τα τερτίπια αναζωπυρώνουν τις αντιπαραθέσεις στο γκρίζο τοπίο που έχουν βάλει συνειδητά το vape και αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη είναι οι συνήθεις ύποπτοι, αναφέρομαι στους αδύναμους κρίκους της αλυσίδας, δηλαδή, τα μικρά μαγαζάκια που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην και γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως το μέλλον τους φαντάζει αβέβαιο, δίχως κανένα ίχνος υπερβολής.

O ρεπουμπλικάνος ηγέτης της Indiana Senate, ο David Long, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα λειτουργήσει στον καθορισμό της κατάστασης κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο, τον Ιανουάριο του 2017.

Η αμφιλεγόμενος vaping νόμος που αποτέλεσε αντικείμενο πολλαπλών αγωγών, έδωσε σε μία ασφαλιστική εταιρεία, την Mulhaupt, το δικαίωμα να εκλέγει τους κατασκευαστές υγρών αναπλήρωσης που θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην πολιτεία και να σταματήσει τους υπόλοιπους, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ορισμένοι κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία ουσιαστικά παραπέμπει σε ένα είδος ήπιας διαφθοράς με το προσωπείο της νομιμότητας, διότι στην πορεία δεν θα μπορεί κανείς να αντιδράσει.

Υποψίες για παρανομία.

Οι Καταγγελίες για πιθανή διαφθορά οδήγησαν την Federal Bureau of Investigation να διερευνήσει τις συνθήκες του περάσματος αυτού του ανεπαίσχυντα του νόμου και πως μερικές από τις επιχειρήσεις που δείχνει ότι ευνοούνται τους πιστώνεται ότι έχουν στενούς δεσμούς με τις βιομηχανίες αγώνων αυτοκινήτων και καζίνο. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ronnie Alting ο οποίος υποστήριξε τον vaping νόμο παραδέχθηκε, τέλος Σεπτεμβρίου ενώπιον της Επιτροπής Μελέτης Δημόσιας Πολιτικής, ότι ο νόμος ήταν άδικος για τον κλάδο ατμίσματος στην Ιντιάνα, αλλά από ότι φαίνεται δύσκολα θα ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι.

Το γεγονός που εγείρει πολλές ανησυχίες είναι ότι αυτοί που κρατούν τα ηνία της νομοθετικής ρύθμισης προφανώς είναι διεφθαρμένοι και για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να χρηματίσεις ένα ανώτατο στέλεχος σε κάποια σημαντική θέση θα σας δώσω κάποια απτά παραδείγματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι απόλυτα νόμιμο ένα φυσικό πρόσωπο να χρηματοδοτήσει οποιαδήποτε πολιτική ενέργεια, όπως ένα πολιτικό κόμμα, η μόνη προϋπόθεση για να διεξαχθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα, απαιτείται να είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας, ο οποίος θα διαμένει εκεί και όχι σε άλλο κράτος, τα απαγορευτικά σημεία της υπόθεσης είναι τα εξής: να μην είναι αλλοδαπός, να μην είναι εταιρεία η επιχείρηση και άλλα πολλά.

Οπότε, αν κάποιος τους προσφέρει χρήματα με τον τρόπο που σας προανέφερα θα θεωρηθεί μία απολύτως νόμιμη πράξη, ακόμη κι αν πέσουν σε δικαστική μάχη τα εμπλεκόμενα μέρη για το συγκεκριμένο λόγο το δικαστήριο θα τους κηρύξει αθώους παμψηφεί, τώρα, αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία τόσο προοδευτική χώρα που ενστερνίζεται τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη, τότε η μόνη λογική απάντηση που μπορώ να σας δώσω είναι ότι και οι ίδιοι τους δεν δεν μπορούν να βγάλουν κάποια άκρη.

Απλά πάρτε σαν παράδειγμα την οπλοχρησία που κουβαλάει ο καθένας ένα όπλο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους γιατί έτσι απλά δεν είχε τι να κάνει, σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει για περιστατικά που ένας τρελός μπήκε σε ένα σχολείο και σκότωσε ενα τσούρμο μαθητές και το συμπέρασμα ήταν πως είχε ψυχολογικά προβλήματα.