Καναδοί εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν για τα αυτονόητα

Καναδοί εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν για τα αυτονόητα, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν μια απότομη πτώση στο ποσοστό των καναδών καπνιστών και πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό συνδέεται άμεσα με την αύξηση της δημοτικότητας του ατμίσματος.

Σε παραπλανητικά θέματα που κάνουν λόγο πως ευθύνεται το vape, όπως για τοξικές εκπομπές αερίων ή το φαινόμενο πύλης των εφήβων προς το κάπνισμα και άλλες πολλές εσφαλμένες θεωρίες, καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη, διότι πολύ απλά οι επιστήμονες επισημαίνουν πως επρόκειτο για συκοφαντίες οι οποίες δεν ευσταθούν και πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το λόγο του αληθές.

Η Καναδική κυβέρνηση διαψεύδει τα επιστημονικά στοιχεία.

Η διαφορά μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά είναι ότι δυστυχώς στην τελευταία, η αύξηση των χρηστών ατμίσματος δεν επιτεύχθηκε χάρη στην προώθηση από την πλευρά της κυβέρνησης, τουναντίον έκαναν οτιδήποτε για να το διαβάλουν παρά για να το στηρίξουν, ουσιαστικά μιμήθηκαν τους Αμερικάνους γείτονές τους, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει μία απαγορευτική στάση επιμένοντας ότι τα προϊόντα είναι επιβλαβή.

Ο David Sweanor, ένας δικηγόρος από την Οττάβα και βετεράνος του κινήματος κατά του καπνίσματος πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των vaping προϊόντων, επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και η τραγική ειρωνεία είναι πως ωθείται προς τα εμπρός από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και όχι από τις αρχές. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση τείνει να γίνει ανυπόφορη για τους υποστηρικτές του Η.Τ, επειδή γνωρίζουν ότι τους πολεμούν τα ανώτατα κλιμάκια των κυβερνήσεων χωρίς απτά στοιχεία και αμφισβητούν αποδείξεις που τις βλέπει όλος ο κόσμος εκτός από αυτούς.

Η αποτελεσματικότητα αυτών των ειδών.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Καναδά National Post, ανέφερε μία δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από το κράτος και λέει τα εξής, υπολογίζεται ότι 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι κάπνιζαν το 2015, 400.000 λιγότεροι σε σχέση με το 2013, ενώ οι 713.000 ήταν ατμιστές. Πολλοί από αυτούς τους vapers ήταν ακόμη στο κάπνισμα, ένας εκπληκτικός αριθμός της τάξεως των 107.000 το είχαν εγκαταλείψει οριστικά.

Ο Mark Tyndall, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (BC Centre for Disease Control), δήλωσε, «θα ήθελα να πιστεύω ότι οι άνθρωποι που εποπτεύουν ελέγχοντας τον καπνό θα πρέπει να γιορτάζουν. Τέτοιου είδους συνταρακτικά στοιχεία σε καμία περίπτωση δεν θα τα προέβλεπε ούτε ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος επάνω στη γη, προσθέτοντας, με την αυξανόμενη χρήση του Η.Τ καθώς και με τη μείωση χρήσης του καπνού, η διαφορά γίνεται αισθητή και πλέον μπορεί να το χαρακτηρίζουμε ως ένα πολύτιμο εργαλείο.

Πολλοί ειδικοί στον Καναδά διαψεύδουν τα παραπάνω και αποδίδουν τη μείωση του καπνίσματος σε υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τα προϊόντα καπνού, ωστόσο ο Sweanor συμφωνεί επίσης με τον Tyndall, ότι η μόνη σημαντική αλλαγή που έλαβε χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ότι θα μπορούσε, επομένως, να προκαλέσει μια τέτοια απότομη πτώση το κάπνισμα, ήταν η εμφάνιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Αρκετοί όμως παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την άμεση σχέση μεταξύ ατμίσματος και τη μείωση του καπνίσματος. Ωστόσο, ένας άλλος ειδικός της υγείας ο Ken Warner, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και κορυφαίος ερευνητής στον τομέα, συμφωνεί με τον Sweanor και τον Tyndall και τόνισε ότι οι περιστάσεις αυτές αντικατοπτρίζουν το τι συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπου το άτμισμα έχει γίνει πολύ δημοφιλής . «Ουσιαστικά φαίνεται να υπήρξε μια πολύ μεγάλη αύξηση στην εγκατάλειψη» κατέληξε.