Η συνέχεια του δεύτερου μέρους της καταπληκτικής έρευνας

Η συνέχεια του δεύτερου μέρους της καταπληκτικής έρευνας που έχει συναρπάσει αρκετό κόσμο, αρχικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τα ευχαριστήρια μηνύματα που μας στείλατε δείχνοντάς μας την αμέριστη αγάπη που τρέφετε για τη δουλειά που πράττουμε.

Όσοι δεν έχουν διαβάσει το πρώτο μέρος της έρευνας εδώ είναι σύνδεσμος ώστε να μεταβείτε απευθείας εκεί Η πιο εμπεριστατωμένη αναδίφηση που έχει διεξαχθεί

Η συμπεριφορά των νέων έναντι παλιών vapers.

Η μελέτη επίσης αποκαλύπτει ότι οι νεότεροι vapers τείνουν να χρησιμοποιούν χαμηλότερη δύναμη νικοτίνης, σε πρακτικό επίπεδο είναι καθησυχαστική αυτή η νοοτροπία, διότι το παρόν χαρακτηριστικό προκαλεί τάσεις που ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Η ατμιστική ροπή που αυξάνεται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής εξέλιξης των Mods και των sub-ohm atomizers, των οποίων η ισχύς μπορεί να ασκηθεί στα 200 Watts με χαρακτηριστική άνεση, είναι ένα παράδειγμα όπου η κατανάλωση υγρών μπορεί να εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα νούμερα. Κατά συνέπεια, οι μύστες αυτού του στυλ ατμίσματος θα μειώσουν τη δύναμη της nicotine ούτως ώστε να αντισταθμίσουν το υψηλότερο όγκο που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση.

Η ψεύτικη ιδέα ότι ο χρήστης θα πρέπει να μειώσει τη δύναμη της νικοτίνης με το χρόνο είναι μια άλλη τάση που έρχεται στο μυαλό. Μια απλή σύγκριση μεταξύ νικοτίνης και καφεΐνης είναι η ιδανική σε αυτή την περίπτωση: Εάν έχετε συνηθίσει έως 5 φλιτζάνια δυνατού καφέ ημερησίως, μειώνοντας τον αριθμό των κυπέλλων ή ακόμη επιλέγοντας τον τύπο ντεκαφεϊνέ θα δημιουργήσει λαχτάρα. Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, οπότε μια τέτοια συμπεριφορά θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην αύξηση ρυθμού των εισπνοών επιστρέφοντας πάλι στον ίδιο τόπο από όπου ξεκινήσατε.

Μία ακόμη εσφαλμένη θεωρία η οποία εγείρει ανησυχίες για την υγεία που συνδέονται με τα δύο πρότυπα προκύπτει με την καθημερινή κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων υγρών αναπλήρωσης η οποία συνεπάγεται ταυτόχρονα σε μεγαλύτερη έκθεση σε τοξικές ή δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες που περιέχονται στον ατμό.

Επιλογή εμπορικών σημάτων μεταξύ πεπειραμένων και τυπικών χρηστών.

Περίπου τρεις στους πέντε διαλέγουν υλικό από τις πιο δημοφιλείς μάρκες όπως Joyetech, Eleaf, Sigelei, Wismec, KangerTech, Innokin, Smok, Aspire, το υπόλοιπο προέρχεται από τα εμπορικά σήματα με μικρότερο αντίκτυπο στο μάρκετινγκ όπως Lost Vape, Asmodus, Pioneer4you, Vapor Shark, Provape, Tesla.

Κατά τη μελέτη, μεταξύ των ανοικτών συστημάτων, η μάρκα προτίμησης με την ηλικία, φαίνεται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι και ότι η επωνυμία αναφέρεται ρητά στην έρευνα που αντιστοιχεί στην συσκευή, ξεπερνώνταςαπό το 50% από τις τρεις τάσεις που παρατηρήθηκαν και πιθανόν να αντανακλούν τις στρατηγικές μάρκετινγκ μιάς μάρκας. Επιπλέον οι μάρκες όπως Innokin, Eleaf ή KangerTech, η δημοτικότητά τους αυξάνεται με την ηλικία του χρήστη, ενώ κάποιες άλλες, όπως Sigelei και Aspire δεν φαίνεται να προτιμάται από κάποια συγκεκριμένη ηλικιακή κλάση.

Τέλος, η περίπτωση των Wismec και Smok είναι μοναδική σε αυτήν την διερεύνηση, διότι πρόκειται για δύο μάρκες με υψηλότερη δημοτικότητα μεταξύ των νεότερων χρηστών . Και οι δύο μάρκες δημιούργησαν τη φήμη τους με πολύ προηγμένα high tech προϊόντα: η Wismec, για παράδειγμα, διανέμει το μοντέλο Reuleaux DNA και RX, δύο mods που συνοδεύονται από τρεις μπαταρίες τους έχοντας μια κολοσσιαία ισχύ εξόδου φτάνοντας στα 200 βατ. Στην αντίπερα όχθη η Smok διανέμει ατμοποιητές όπως TFV8 “Cloud Beast” με 8 αντιστάσεις. Αυτό τείνει να αποδείξει ότι το ενδιαφέρον των νεαρών ενηλίκων στο vape είναι πολύ διαφορετικό από τις παλαιότερες γενιές.

Διαφορετικές συμπεριφορές παρατηρούνται επίσης μεταξύ ηλεκτρονικών mod, εδώ οι προχωρημένοι και οι κανονικοί χρήστες eGo, παρατηρείται περίτρανα πως ο τεχνικός εξοπλισμός τους είναι αφιερωμένος στην απλότητα της λειτουργίας και οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους αρκετές συσκευές, όπως οι πεπειραμένοι ατμιστές, επίσης οι τελευταίοι δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για την τεχνολογία , οι έμπειροι πηγαίνουν τακτικά στα ατμιστικά καταστήματα για να πάρουν πληροφορίες όσον αφορά την ικανότητα ή τις ιδιότητες τους, αλλά είναι και πιο προσεκτικοί στην ποιότητα του υλικού,αλλάζοντας clearomizer ή κεφαλές πιο συχνά από εκείνους που δουλεύουν τα eGo που μάλλον αγοράζουν τα μηχανήματα απευθείας από το διαδίκτυο.

Από τη μια χώρα στην άλλη, οι διαφορές στις κανονιστικές ρυθμίσεις δημιουργούν διαφορετικές συνήθειες για τον ατμιστή που προμηθεύεται τα eliquids του. Στις ΗΠΑ, οι διπλάσιοι vapers (70%), πηγαίνουν στα επίγεια καταστήματαγια να ψωνίσουν το χυμό τους, σε αντίθεση με τους άλλους που απευθύνονται κυρίως στο web. Οι Αυστριακοί πηγαίνουν περισσότερο από τρεις φορές στα συνοικιακά μαγαζιά και δεν επιλέγουν το ίντερνετ. Το αντίθετο ισχύει επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Σουηδία, όπου διπλάσιοι vapers αγοράζουν τα λαδάκια από eshop. Οι σκληρές στη Γερμανία οδήγησαν τους vapers να στραφούν αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Γιατί μόνο μία συσκευή;

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 74% των ερωτηθέντων έχουν μια δευτερεύουσα συσκευή που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση (52%) ή τουλάχιστον αρκετές φορές την εβδομάδα (31%). Αυτή η δευτερεύουσα συσκευή είναι πιο πιθανό να είναι ένα άλλο ηλεκτρονικό mod, ένα ή eGo (π.χ. για όσους αγόρασαν πρόσφατα ένα Mod). Οι λόγοι που επικαλούνται για τη χρήση ενός δευτερογενούς υλικού είναι, πρώτον, να είναι σε θέση να εναλλάσσουν τάχιστα της γεύσης (46%) ή για να έχουν ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση αποτυχίας. Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 20% δήλωσε ότι κρατούσε στην κατοχή του μια δευτερεύουσα συσκευή με ένα πιο συμπαγές μέγεθος από κύριο υλικό τους.

Ενώ οι EGo χρήστες έχουν το χαμηλότερο επίπεδο ικανοποίησης , όταν ρωτήθηκαν αν ήταν ικανοποιημένοι με την τρέχουσα συσκευή τους. Μεταξύ των vapers η χρήση ηλεκτρονικών mods ή mecas, είχαν την τιμητική τους, διότι τους προσφέρε απλόχερα απεριόριστη ικανοποίηση.