Η πιο εμπεριστατωμένη αναδίφηση που έχει διεξαχθεί

Η πιο εμπεριστατωμένη αναδίφηση που έχει διεξαχθεί τον τελευταίο διάστημα είναι στα χέρια μας για να σας την παρουσιάζουμε, η online έρευνα διεξήχθη και επεξεργάστηκε από την ECigIntelligence, σε συνεργασία με διάφορα φόρουμ, εταιρείες, κανάλια στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να καλύψει τις διαφορετικές πτυχές της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, μεταξύ των οποίων κριτήρια για την επιλογή ενός ορισμένου τύπου υλικού, τις καταναλωτικές συμπεριφορές, βασικά εμπορικά σήματα για το υλικό, τα υγρά αναπλήρωσης και πολλά άλλα.

Ο τρόπος της διάχυσης του ερωτηματολογίου και ο πίνακας στόχου είναι πιθανό να έχουν εισαγάγει μια προκατάληψη στη δειγματοληψία των ερωτηθέντων, επιλέγοντας ίσως πιο προηγμένους ή έμπειρους) χρήστες από τα φόρουμ. Παρ ‘όλα αυτά, το στιγμιότυπο που εμφανίζεται με αυτή την προκαταρκτική έρευνα παρέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συμπεριφορές των vapers που μένει να διερευνηθούν περαιτέρω και στο μέλλον.

Πάνω από τους 770 εναγόμενους, το 98% ήταν καθημερινή χρήστες και το 92% χρησιμοποιούσαν είτε ένα μηχανικό mod ή ένα με προηγμένο hardware δεύτερης ή τρίτης γενιάς έχοντας μεταβλητή ισχύ, VW, τάση, VV χαρακτηριστικά. Μόνο λίγοι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν eGo (6%) ή κάποιο κλειστό σύστημα (2%).

Οι πρώην καπνιστές αντιπροσωπεύουν τους 6 από τους 7 συμμετέχοντες.

Η ηλικιακή κατηγορία 35-55 ετών αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων και περίπου τα δύο τρίτα ήταν άνδρες (73%) . Η πλειοψηφία θα μπορούσσν να θεωρηθούν ως έμπειροι ή προχωρημένοι ατμιστές με τακτική χρήση του Η.Τ για δύο χρόνια ή και περισσότερο. Τέλος, οι 6 από τους 7 συμμετέχοντες ήταν πρώην καπνιστές και διπλή χρήστες ήταν μόλις 7% χρησιμοποιώντας e-cigarette είτε να μειώσουν το κάπνισμα 6%) ή για ατμίσουν όπου το κάπνισμα απαγορεύεται (1%).

Όταν ρωτήθηκαν για τους λόγους που στράφηκαν στο vape, οι πιο συχνές απαντήσεις ήταν να σταματήσουν το κάπνισμα (38%) ή για να διατηρηθούν οι υψηλές ανάγκες κάλυψης για νικοτίνη μετά την πλήρη διακοπή του καπνίσματος (32%). Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είχαν ως κίνητρο την θετική παρακίνηση ή ανατροφοδότηση από τους συγγενείς (54%) για να αγοράσουν την πρώτη τους συσκευή. Μόνο λίγοι εξ αυτών έχουν εισέλθει στον κόσμο του e-cig με ένα δωρεάν δείγμα (2%) ή ένα δώρο από τους φίλους (6%).

Το μεγαλύτερο δείγμα φαίνεται να υποκινούνται από οικονομικές πτυχές επιλογής της συσκευής ή την απλότητα χρήσης. Δεν αποδίδουν τόσο μεγάλη σημασία στην εμφάνιση, την απόδοση των γεύσεων και τις δυνατότητες προσαρμογής. Στην απέναντι όχθη, οι πιο πεπειραμένοι vapers λειτουργούσαν συμβατικά Mods επιδιώκοντας πιο προσαρμοσμένες δυνατότητες, διαλέγοντας ταυτόχρονα ένα ευρύ φάσμα γεύσεων.

Κατανάλωση χυμών e-liquids.

Η επιλογή των υγρών αναπλήρωσης σε μεγάλο βαθμό υπαγορεύεται από την γεύση και σε πολύ μικρότερο βαθμό από το πάχος του ατμού που παράγει ή ο σχεδιασμός της συσκευασίας του, έστω και αν οι τελευταίες δύο πτυχές είναι σχετικά πιο σημαντικές για τους χρήστες ηλεκτρονικών Mod, ενώ προπάντων ανησυχούν ιδίως για την τιμή από την ποιότητα του ατμού, ίσως επειδή είναι πιθανότερο εκτελούσαν την τεχνική της τσιγαρισιες τζουρες (MTL) σε σύγκριση με τους βιρτουόζους που προτιμούν ιδιαίτερα το εναέριο στυλ ατμίσματος, όπως η απευθείας εισπνοή στον πνεύμονα.

Το πιο δημοφιλές μέγεθος μπουκαλιού e-υγρό είναι 30 ml (53%), η οποία μπορεί να αντανακλά το γενικό πρότυπο μεγέθους στην αγορά των ΗΠΑ με μια ομάδα που κυριαρχείται από χρήστες στη Βόρεια Αμερική (37%). Η αναφερόμενη τιμή μονάδας του e-υγρού είναι $ 0,51 / ml στο Ηνωμένο Βασίλειο και $ 0.45 / ml στις ΗΠΑ. Η πρακτική του DIY που συνίσταται στην ανάμειξη των δικών τους υγρών από τα συστατικά που αγοράζονται ανεξάρτητα στο διαδίκτυο, είναι ευαίσθητα στην εκπόνηση τιμής της μονάδας κατά ένα συντελεστή 6-7, με βάση τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από 84 χρήστες που απάντησαν σε αυτή την ερώτηση.

Οι πιο πολλοί κατασκευαστές e-liquids συνιστούν τη μεταγωγή ξεκινήματος με μια δύναμη τουλάχιστον ισοδύναμη με το κάπνισμα ενός πακέτου την ημέρα, 16 mg / ml, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η πιο κοινή δύναμη νικοτίνης που αναφέρθηκαν από τις σημερινούς και πρώην καπνιστές κυμαίνονται μεταξύ 3 mg / ml και 12 mg / ml , παρά την πλειοψηφία των ερωτηθέντων που δήλωσε κατεξοχήν vapers ή απλά επιθυμούσαν να υπάρχει μια αποτύπωση νικοτίνης μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Αυτή η τάση για μείωση της δύναμης της νικοτίνης έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό στόχο του vaping να παρέχει μια ασφαλέστερη πηγή nicotine από τον καπνό. Όσοι είχαν αρκετές δεκαετίες καπνίσματος στην πλάτη τους ή αυτοί που ήταν πάνω από το όριο του μεσήλικα προς τα γηρατειά προσπαθούν να απογαλακτιστούν με Η.Τ, οπότε αναμφίβολα προσανατολίζονται προς την ισχυρότερη νικοτίνη, όπως επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία αυτής της έρευνας και μέσα από τις ενδελεχείς λεπτομέρειες που προσδιορίζουν τα καθέκαστα.