Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει την δημόσια διαβούλευση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει την δημόσια διαβούλευση σχετικά με το Ecig, χωρίς όμως να έχει αγνές προθέσεις, επιδιώκει να τα φορολογήσει ανεπαίσχυντα και με βίαιο τρόπο, αυτό όμως δεν αποτελεί έκπληξη. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή ξεκίνησε την δημόσια διαβούλευση σχετικά με τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πώς θα παραμένουν ανοιχτοί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.

Η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δρομολογεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη δομή και τους συντελεστές του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στα βιομηχανοποιημένα καπνά. Η διαβούλευση αυτή έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τις απόψεις των πολιτών της ΕΕ και των ενδιαφερόμενων μερών σε ένα σύνολο πιθανών επιλογών για την αναθεώρηση της οδηγίας 2011/64 / ΕΕ.

Μέχρι τώρα η κατάσταση μοιάζει συγκεχυμένη, διότι η προσπάθεια που επιχειρούν να πράξουν είναι προφανέστατα προμελετημένη με σκοπό να εξοντώσει το vape και μέσα σε αυτή την αναταραχή τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι ευσυνείδητοι που διαφωνούν ανοιχτά, αλλά δυστυχώς τούτοι είναι τόσο ελάχιστοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από μία απλή διαφωνία. Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ξεκάθαρα όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν άφησε περιθώρια στους υπουργούς οικονομικών να διανοηθούν κάτι διαφορετικό ή έστω να προβάλλουν μία μικρή αντίσταση.

Η οδηγία 2011/64 / UE ορίζει προφανέστατα ποια είδη πρέπει να συμπεριληφθούν στον αρμαγεδώνα φορολογίας, χωρίς κανένα ίχνος συμπλέγματος ή ντροπής, θα μου πείτε στο βωμό του χρήματος ισοπεδώνονται τα πάντα και παύουν να υφίστανται οι καθωσπρεπισμοί και οι κινήσεις ευπρέπειας. Λοιπόν, για κάθε μία, θέτει ένα συγκεκριμένο ελάχιστο φόρο και θα αναθεωρείται κάθε 4 χρόνια. Στο παρόν πλαίσιο η διαβούλευση έχει ξεκινήσει

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως κάθε κράτος μπορεί να θεσπίσει μία έξτρα φορολόγηση, πέραν από τις ΕΕ, δηλαδή, ουσιαστικά σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα οι κυβερνήσεις κάθε χωρών να βάζει ένα επιπλέον κόστος ανά μονάδα.

Σφίγγει ο κλοιός.

Αρκετοί σοβαροί επιχειρηματίες δεν κρύβουν την ανησυχία τους με τα επικίνδυνα παιχνίδια της European Union, γνωρίζει όλος ο κόσμος τα συμφέροντα που διακυβεύονται κάτω από το τραπέζι και πως πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι καπνοβιομηχανίες ξέρουν εκ των προτέρων πως είναι χαμένοι από χέρι, αλλά ο διακαής πόθος τους είναι να πάρουν στο λαιμό τους και το άτμισμα, δεν πρέπει να αγνοούμε ότι ο τζίρος των μεγαλύτερων brand name όπως η philip morris μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μιας μικρομεσαίας χώρας της ευρωπαϊκής ένωσης.

Eπιπλέον αν προσθέσουμε ότι μπορούν να χρηματοδοτούν πολιτικές εκστρατείες και κόμματα (κάτι το οποίο είναι απόλυτα νόμιμο εφόσον ακολουθεί την τυπική οδό) καταλαβαίνουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν μέσα στα κέντρα αποφάσεων και οι τελικές γνώμες που θα επικρατήσουν σίγουρα θα είναι επηρεασμένες από τους μεγαλοκαρχαρίες που θα έχουν βάλει το χεράκι τους για να μεροληπτήσουν οι ιθύνοντες

Στο βωμό του χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πώς αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη είναι οι συνήθεις ύποπτοι, οι λιανοπωλητές, οι μικροί επιχειρηματίες και πάνω από όλα οι πελάτες, με μία απλή μαθηματική εξίσωση μπορεί να δει κανείς ότι όταν θα μειωθούν τα έσοδα ενός καταστήματος, η πρώτη κίνηση που θα επιχειρήσει να κάνει είναι η μείωση του προσωπικού που εργάζεται για λογαριασμό τους. Σίγουρα όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας ξέρουν ότι δεν υπάρχει επιστροφή όταν απολυθεί κάποιος εργαζόμενος, αναφέρομαι κυρίως στις χώρες του νότου που δεν έχουν την ίδια οικονομική άνεση με αυτή του βορρά.