Δεν εξηγείται η επιμονή ορισμένων UK councils

Δεν εξηγείται η επιμονή ορισμένων UK councils που αναγκάζουν τους vapers να χρησιμοποιούν χώρους καπνίσματος, όμως για να διαλευκάνουμε την υπόθεση το Public Health England έχει εκδώσει σαφείς οδηγίες επιμένοντας ότι τα καθορισμένα σημεία δεν πρέπει να είναι κοινά μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών.

Kαταρχάς να εξηγήσουμε τι είναι τα UK councils , είναι ένα μοτίβο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αγγλία η οποία είναι αρκετά περίπλοκη, διότι με την κατανομή των αρμοδιοτήτων η κατάσταση μπερδεύεται όλο και περισσότερο και ποικίλλει ανάλογα με τις τοπικές ρυθμίσεις.

Η νομοθεσία σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Αγγλία αποφασίζεται από το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή η Αγγλία δεν έχει θέσει ξεκάθαρους όρους μερικές περιοχές έχουν περισσότερη δύναμη και κάποιες άλλες λιγότερη.

Γιατί υπάρχει θύελλα αντιδράσεων;

Νωρίτερα αυτό το έτος, το ΡΗΕ επεσήμανε ότι ωθούν τους ατμιστές να κάνουν χρήση των συσκευών τους σε χώρους καπνίσματος, με τούτη την κίνηση όχι μόνο θα τους εκθέσουν στον επιβλαβή καπνό (έστω και παθητικός), αλλά υπονομεύσει και τις προσπάθειές τους για παραίτηση από την θανατηφόρα συνήθεια, η παρούσα καταπίεση ενόχλησε πάρα πολύ κόσμο οποίος διαμαρτύρεται χωρίς να βρίσκει το δίκιο του.

Ο οργανισμός υγείας επέμενε ότι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν το όλο project υποστηρίζοντας τους υπαλλήλους με την προσφορά εναλλακτικών τρόπων, δηλαδή, να δίνουν συχνότερα και μικρότερα διαλείμματα προς τους vapers, από ό, τι στους καπνιστές. Ο λόγος που στέκονται σε αυτή την λογική είναι γιατί το eCig παρέχει χαμηλότερη (και πιο αργη) δόση νικοτίνης από τους εύφλεκτους ομολόγους τους, ως εκ τούτου, η συχνότητα ατμίσματος πρακτικά αναγκαίος πρέπει να είναι πιο συχνή.

Η πλειοψηφία των συμβουλίων εφαρμόζει ίδιες πολιτικές.

Δυστυχώς, η έρευνα από το Freedom Association διαπίστωσε ότι το 87% των συμβουλίων εφαρμόζουν πανομοιότυπες πολιτικές για το vaping και το κάπνισμα και ότι το 29% εξ αυτών απαιτούν από τους χρήστες να συνευρίσκονται στην ίδια περιοχή, δείχνοντας περίτρανα την αδιαφορία στο μεγαλείο της. Κάποιοι ειδικοί τονίζουν πως είναι ανησυχητικό να παρακολουθούμε αυτή την εχθρότητα προς αυτά τα προϊόντα διότι έχες αποδειχθεί ότι είναι τα πλέον αποτελεσματικά εργαλεία διακοπή του καπνίσματος , ακόμη και σε μια χώρα που συμμερίζεται πλήρως της ελευθερίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένα συμβούλιο που ξεχώρισε για τη συμμόρφωση και την υποστήριξη στους vapers ήταν το London Borough of Enfield. Το τελευταίο ενθαρρύνει ενεργά το προσωπικό με έμπρακτες ενέργειες, επιτρέποντας να ατμίσουν ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

Το ηγετικό στέλεχος που είναι ταυτόχρονα επικεφαλής της εκστρατείας freedom Association, Andrew Allison, επισήμανε στην έκθεσή του ότι η μη τήρηση από την πλειοψηφία είναι απαράδεκτη. Εν τούτοις η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δήλωσε νωρίτερα αυτό το χρόνο πως οι ελεύθερες πολιτικές θα πρέπει να εμφανίσουνι μια απτή διάκριση μεταξύ μεταξύ αυτών των δύο ειδών και ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτό να μοιράζονται το ίδιο υπαίθριο χώρο. Είναι σαφές από την έκθεση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμβουλίων σε όλη τη Βρετανία αγνοούν αυτή τη συμβουλή.

Τουλάχιστον υπάρχουν υγιείς μυαλά.

Αν τα συγκεκριμένα δείγματα φαντάζουν σε αυτούς ανεπίτρεπτα και συνάμα παράλογα στις υπόλοιπες χώρες θα έμοιαζε σαν μία διαδικασία ρουτίνας που δεν σηκώνει αμφισβήτηση ή έστω μία διαφωνία για τα μάτια του κόσμου, κανείς δε λέει να καταργηθούν οι νόμοι, τουναντίον, να υφίστανται, αλλά να προστατεύουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες που βάλλονται μανιωδώς από κάθε πλευρά γιατί πολύ απλά είναι εκτεθειμένη στις ορέξεις τους.