Ανεπίτρεπτη η στάση της MasterCard προς τους πωλητές

Ανεπίτρεπτη η στάση της MasterCard προς τους πωλητές ecig στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μερικοί ειδικοί υποστηρίζουν πως ήταν προμελετημένο το σχέδιο και ουσιαστικά υπήρξε δάκτυλος από τα πάνω κλιμάκια της κυβέρνησης για να προβούν σε αυτή την κίνηση.

Ένα νέο πλήγμα για τους vapers των ΗΠΑ ήρθε στο προσκήνιο, δηλαδή, η κορυφαία εταιρεία χρηματοδότησης MasterCard έχει επιβάλει νέους όρους και προϋποθέσεις για κάθε προμηθευτή που πωλεί προϊόντα του ατμού. Την παρούσα κίνηση την χαρακτηρίζει αναγκαία για να συμμορφωθούν οι επιχειρήσεις με τους κανονισμούς της FDA, όλος αυτός ο σαματάς γίνεται για να αποτρέψει τους πελάτες που θα αγοράσουν ένα αντικείμενο απ’ το συγκεκριμένο τομέα να μην είναι ανήλικοι, βάζοντας ένα ελάχιστο όριο ηλικίας. Η MasterCard έχει στείλει μαζικά e-mails στις vaping εταιρείες περιγράφοντας τα νέα μέτρα και όσοι διαφωνούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν τους καινούργιους κανόνες απλά θα σταματήσουν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους, πολλοί στη βιομηχανία το ερμηνεύουν ως μια επίθεση στην επιβίωσή τους.

Από τώρα και στο εξής, κάθε πωλητής vape που επεξεργάζεται συναλλαγές MasterCard θα πρέπει να καταβάλει ένα ετήσιο τέλος εγγραφής $ 500. Επίσης απαιτείται να εφαρμόσει την ψηφιακή υπογραφή για να διαπιστώσει ότι ο πελάτης δεν είναι ανήλικος, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν κυρίως τα διαδικτυακά e-shops, επειδή στα συμβατικά καταστήματα της γειτονιάς οι συναλλαγές συνήθως γίνονται με μετρητά.. Τέλος, η πράξη που δυσαρέστησε πάρα πολύ κόσμο ήταν ότι έβαλε ένα ελάχιστο όριο ηλικίας τα 21 έτη, αν και η FDA έχει θέσει το όριο στα 18.

Αυτή η παράλογη κίνηση θα προσθέσει ένα έξτρα κόστος στην επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι πιθανό άλλες εταιρείες πιστωτικών καρτών να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους. Για τους online αγοραστές είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν υψηλότερες χρεώσεις αποστολής ή τα προϊόντα να υποστούν περαιτέρω αύξηση της τάξεως των 10 με 15 τα εκατό. Πολλοί θεωρούν πως οι επιχειρηματίες διώκονται ανεπαίσθητα εξαιτίας των περιοριστικών κανόνων της FDA, οι οποίες είναι σαν να δένεις μία πέτρα γύρω από το λαιμό σου και να βουτάς στη θάλασσα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα καταλήξεις θέλοντας και μη στο βυθό