Αλλάζει πλέον ρότα αποφασιστικά

Αλλάζει πλέον ρότα αποφασιστικά o καναδάς, επιθυμώντας να διερευνήσει τα στοιχεία χωρίς προκαταλήψεις και με καθαρότερο μυαλό, παραμερίζοντας την προηγούμενη ανένδοτη στάση που κρατούσε παραπέμποντας σε τριτοκοσμική χώρα που βασίλευε ο αυταρχισμός.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά επιτέλους κάνει μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει την εμφανώς αόριστη κατάσταση που επικρατούσε στον κλάδο του ατμίσματος με τις περίεργες νομοθεσίες, μερικοί τοπικοί παράγοντες έλεγαν επίμονα ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά διαφοροποιώντας τη θέση μας, από αυτή τις ΕΕ και των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ένας Αμερικάνικο ιατρικό περιοδικό δημοσίευσε μια παραπλανητική μελέτη για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αυτή τη φορά υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει βρογχίτιδα σε εφήβους. Η ΕΕ είναι επίσης ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση, δρομολογώντας την περίφημη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη φορολόγηση του vape ως προϊόν καπνού. Ας περάσουμε σε μία πιο θετική είδηση, τσ βρετανικά ατμιστικά καταστήματα προσφέρθηκαν να βοηθήσουν έναν άστεγο άνθρωπο του οποίου το e-cig είχε κλαπεί προκαλώντας τον τεράστια στεναχώρια, η συμπονετική χειρονομία δείχνει ότι η eCigasrette βιομηχανία βρίσκεται στις καλύτερες στιγμές της.

Κινείται προς νέους κανονισμούς.

Για χρόνια υπήρχε μία συγκεχυμένη κατάσταση στον Καναδά όσον αφορά το ecig. Ακόμη και η κυβέρνηση δεν φάνηκε πολύ σίγουρη για το αν ήταν ή όχι νόμιμο να πωλούν τα προϊόντα ατμού, χάρη στις ασαφείς δηλώσεις του υπουργείου υγείας. Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων ήταν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη δεν εγκρίνονται από τον επίσημο φορέα του κράτους ως ενισχυτικό εργαλείο για την διακοπή του καπνίσματος, οπότε μάλλον δεν ήταν τελείως νόμιμο να πωλείται στα μαγαζιά, αλλά η επιβολή ήταν σχεδόν μηδενική και τα προϊόντα ήταν ευρέως διαθέσιμα προς το καταναλωτικό κοινό. Τώρα η Οττάβα αποφάσισε να εξορθολογίσει τους κανόνες οι οποίοι ήταν προφανέστατα γενικοί και αόριστοι.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα να ρυθμίσει τα e-cigs ως ξεχωριστή κατηγορία προϊόντων , η οποία φαίνεται πιο ρεαλιστική από την προγενέστερη επιλογή της, δηλαδή, φέραν σκοπίμως μία λανθασμένη σήμανση που εξηγούσαν ότι πρόκειταιγια καπνικά είδη, ακόμη και ο πιο αφελής άνθρωπος θα μπορούσε να διαπιστώσει τις κωμικοτραγικές κινήσεις των υπευθύνων.

Η κύρια προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί η χρήση από τους νέους, αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι προπύργιο για τους ανήλικους και δυστυχώς, μπορεί να οδηγήσει τα ανώτατα κλιμάκια σε ορισμένες υπερβολικά περιοριστικές κατευθύνσεις που δεν θα κάνει διακρίσεις.

Η προτεινόμενη απαγόρευση για την πώληση ή την προώθηση των eCig σε άτομα κάτω των 18 ετών δεν είναι πιθανό να επιτύχει, διότι η αντιπολίτευση δείχνει τα δόντια της και δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί επί του θέματος, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της, αλλά το απογοητευτικό σημείο της υπόθεσης είναι πως πιθανόν αυτά τα είδη να συνοδεύονται από υποχρεωτικές προειδοποιήσεις για την υγεία επάνω στις συσκευασίεςκαι εικάζεται πως θα περάσει σαν νομοσχέδιο από τη βουλή.

Αν αυτό το γεγονός επιτύχει το σκοπό του σίγουρα θα ενοχλήσει έντονα τους ντόπιους vapers, όμως, ετούτη η πρόταση προορίζεται περισσότερο για την απαγόρευση προώθησης των «γεύσεων που απευθύνονται στη νεολαία, επειδή θα είναι αιτία να σκανδαλίζει τους νέους που θα παρατηρούν πως υπάρχουν γεύσεις γλυκών ή φρούτων. Πάντως δεν είναι απόλυτα καθορισμένο τι μπορεί να συμβεί και ως εκ τούτου οι καναδοί vapers θα παρακολουθούν την πρόοδο του νόμου με κάποια ανησυχία.