Ζούμε στην εποχή των υπερβολών

Ζούμε στην εποχή των υπερβολών

Ζούμε στην εποχή των υπερβολών κάτι που είναι εύκολo να αναγνωριστεί απ’ το καθένα και δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διαφωνία προς αυτό το γεγονός.

Στον ατμιστικό χώρο όπου και ανήκουμε, είναι σχεδόν συχνό φαινόμενο η απίστευτη μισαλλοδοξία και η αμετροέπεια, τα όρια της λογικής καταλύονται στην παρουσία του εντυπωσιασμού, θα αναρωτιέστε ποιος είναι ο προπομπός που προκαλεί όλο αυτή το σαματά, δεν είναι άλλο από το youtube.

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

Πολλές φορές προσπαθώ να βρω μία λογική εξήγηση γιατί ένας youtuber κυρίως στο εξωτερικό, να επιδιώκει την αρνητική δημοσιότητα προκαλώντας το αίσθημα του κοινού, βέβαια ο νους πηγαίνει κατευθείαν στα views, τα likes, τα sunscribes και υπάρχουν από πίσω αμέτρητα πρόβατα που προσπαθούν να μιμηθούν τις απαράδεκτες νοοτροπίες. Ποτέ μου δεν κατέκρινα ανθρώπους για την στάση ζωής που ακολουθούν, ούτε είμαι αυτός που θα κουνήσω το δάχτυλο σε κάποιον θέλοντας περίτρανα να αποδείξω πως εγώ είμαι ο άγιος και οι υπόλοιποι το κακό συναπάντημα.

Αφανείς κίνδυνοι.

Όταν όλα αυτά προστεθούν συνήθως το αποτέλεσμα να μυρίζει μπαρούτι, να σας εξηγήσω τι εννοώ, αν ένας ατμιστής ο οποίος είναι αρχάριος προσπαθήσει να καταφέρει τα κολπάκια με τα εντυπωσιακά τρικ που είδες το βιντεάκι πριν λίγο, το πιθανό αποτέλεσμα είναι να φάει τα μούτρα του, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του, σου λέει με το φτωχό του μυαλό, αυτός είναι πιο έξυπνος από εμένα και εγώ είμαι ανίκανος να επιτύχω αυτά τα απλά κολπάκια; αλλά εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει πού πας ρε καραμήτρο.

Ένας χρήστης που μόλις πρωτομπήκε στο vaping με λίγες εβδομάδες στο ενεργητικό του, πιθανότατα να μην έχει επίγνωση των πράξεων του, αν μάλιστα έχει στην κατοχή του ένα μεγαθήριο box mod των 200 watts και ένα  επισκευάσιμο ατμοποιητή που βγάζει σπίθες βάσει δυνατοτήτων, καταλαβαίνετε πού οδεύει ο δύσμοιρος και μόνο στην ιδέα πώς θα ξετρελάνει τους φίλους και τον περίγυρό του, φαντάζεστε τι κίνητρο μπορεί να έχει.

Δυστυχήματα.

Ο λόγος που με κάνει να ανησυχώ είναι σε περίπτωση που συμβεί μία έκρηξη από μία προβληματική μπαταρία και λάθος χρήση του vaper, θα γίνει ο κακός χαμός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα θα αναπαράγουν με ντοκουμέντα το άτυχο περιστατικό, ουσιαστικά είναι βούτυρο στο ψωμί των προπαγανδιστών, θα μου πείτε και εσύ τι κόπτεσαι; κι όμως αν δεν υπάρχουν οι θεματοφύλακες να φυλούν θερμοπύλες τότε το άτμισμα θα είναι ευάλωτο στις αναρίθμητες επιθέσεις που δέχεται συχνά από εμπάθεια, τις περισσότερες φορές άδικα.

Αν ο μη γένοιτο πάθει κάτι κάποιος χρήστης στην Ελλάδα με υπαιτιότητα των συσκευών του, την επόμενη μέρα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και το κουτσομπολίστικων ιστοσελίδων θα κάνουν πάρτυ τρίβοντας τα χέρια τους και μετέπειτα θα επρόκειτο για σημείο αναφοράς, λέγοντάς στους αναγνώστες τους, θυμάστε εκείνο το περιστατικό; άντε μετά εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι.

Η μετριοπάθεια στον άνθρωπο είναι προτέρημα και όποιος ακολουθεί αυτόν τον δρόμο θα έχει εξασφαλισμένη μία ζωή δίχως περιπέτειες, τώρα αν ξύνεται ο πισινός σας, θελέστα και παθέστα. Όμως να είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και να μην είσαστε φυγόπονοι ρίχνοντας ευθύνες δεξιά και αριστερά, συνήθως η ροή του έργου κάπως έτσι πάει.