Βουλευτής της Ιντιάνα παραδέχεται πως το vape δίκαιο

Βουλευτής της Ιντιάνα παραδέχεται πως το vape δίκαιο

Βουλευτής της Ιντιάνα παραδέχεται πως το vape δίκαιο προκαλεί αναμφισβήτητα μονοπώλιο στις προνομιακές εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να καρπωθούν το συνολικό οικονομικό όφελος, κατακρημνίζοντας τους αδυνάτους.

Η υπόθεση έχει ως εξής, ο κρατικός γερουσιαστής της πολιτείας Ιντιάνα χαρακτήρισε το  νομικό καθεστώς του κράτους αμφιλεγόμενο και ουσιαστικά στρέφεται εχθρικά απέναντι στο άτμισμα παραδεχόμενος ότι δημιουργεί ένα είδος μονοπωλίου για την παροχή των υγρών αναπλήρωσης.  Ο Ron Alting, ρεπουμπλικάνος από το Lafayette, πίεσε για ένα νόμο που απαιτεί οποιαδήποτε εταιρεία που πωλεί e-liquids να επισυνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία, ουσιαστικά σημαίνει πως το κόστος θα είναι δυσθεώρητο πλησιάζοντας σε ιλιγγιώδη ποσά οικονομικά ποσά που δεν μπορεί να τα πληρώσει μία μικρομεσαία επιχείρηση.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία ασφάλειας του Mulhaupt, συμφώνησε να συνεργαστεί μόνο με έξι κατασκευαστές,  εκ των οποίων oi πέντε έχουν στενούς δεσμούς με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Έκανα λάθος λέει.

Ο Alting ισχυρίζεται ότι όταν δημιούργησε ο ίδιος το νόμο δεν είχε την πρόθεση να επιβάλει άδικους κανονισμούς σχετικά με την ατμιστική βιομηχανία και ότι θα διορθώσει τα προβλήματα, αξίζει να σημειωθεί πως η επανασύσταση της επιτροπής θα διενεργηθεί πάλι τον Ιανουάριο. Ο νόμος καθορίζει τις λεπτομερείς απαιτήσεις για τις εγκεκριμένες απ’ το κράτος security companies, όμως όπως φαίνεται έχει  προσαρμοστεί έτσι ώστε μόνο η Mulhaupt να πληρεί τις προϋποθέσεις. Ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είναι ο Doug Mulhaupt που ζει στην περιοχή του γερουσιαστή Alting και ήταν συμμαθητής στο γυμνάσιο.

Βγάζει μάτια η διαφθορά.

Πολλοί άνθρωποι, τόσο εντός όσο και εκτός της βιομηχανίας προϊόντων ατμού, εξέφρασαν  ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους, επισημαίνοντας πως ο νόμος προάγει την κραυγαλέα  διαφθορά. Τον Αύγουστο ένας ομοσπονδιακός δικαστής απεφάνθη ότι η απαίτηση για χρήση της Mulhaupt είναι πιθανό να είναι αντισυνταγματική, και αρκετοί επιφανείς πολιτικοί ανέφεραν ότι το FBI διεξάγει έρευνα γιατί πολύ απλά δεν τους έχει εμπιστοσύνη.