Το ψέμα πουλάει, αποτελώντας κομβικό σημείο

Το ψέμα πουλάει, αποτελώντας κομβικό σημείο

Το ψέμα πουλάει, αποτελώντας κομβικό σημείο στη συνείδηση ανυποψίαστων ανθρώπων που διαβάζουν δήθεν ειδήσεις από έγκυρες πηγές για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Βέβαια για να λέμε του στραβού το δίκιο, είναι λίγο δύσκολο να αμφισβητήσεις κάποιούς έγκριτους δημοσιογράφους που έχουν μία μακροχρόνια πορεία στη δημοσιογραφία, βλέπεις μετράει το περίβλημα και η φανταστική βιτρίνα, το πρώτο πράγμα που διαπιστώνεις είναι πως δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί τους, έχουν τόση δύναμη που κάλλιστα μπορούν να ρίξουν και μία κυβέρνηση σε μία νύχτα.

Ποιος μπορεί να τους σταματήσει;

Ένα ερώτημα που στριφογυρίζει στο μυαλό ορισμένων ανθρώπων είναι υπάρχει κανείς που μπορεί να μπει εμπόδιο στο δρόμο τους, κυρίως όταν σπιλώνουν με ασύστολα ψέματα το άτμισμα, ονομάζοντας τα έκτακτα σπαρταριστά νέα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνω πολλά e-mail που έχουν σαν επίκεντρο σκοταδιστικές πληροφορίες του τύπου: τελικά το η e-cigarette σκοτώνει; γιατί το διάβασα σε εκείνον τον περίφημο ιστότοπο.

Τώρα, άντε κάτσε εσύ να εξηγήσεις ή να καθησυχάσεις τις ανησυχίες ενός μέσου ανθρώπου που κάνει χρήση του vaping, ο οποίος συνταράχθηκε από την εξαγγελία βόμβας είδησεις που έσκασε πριν λίγο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από κινδυνολογίες. Υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να τους συνετίσει, ούτως ώστε να μην συνεχιστεί πλέον η διασπορά ψευδών ειδήσεων, κι αυτός είσαι εσύ, με το να πάψεις να είσαι ευκολόπιστος.

Το νόμισμα έχει δύο όψεις.

Ο εκφοβισμός συγκεντρώνει τα βλέμματα, όταν αυτός προέρχεται από βαρυσήμαντα πρόσωπα, αυτόματα αποκτά άλλη υπόσταση. Πριν κάποιο διάστημα είχαν μία σύντομη συζήτηση με έναν του συναφιού τους, το πρώτο ερώτημα που μου ήρθε στο μυαλό να του εκφράσω γιατί ωθείται τα πράγματα σε ακραία σημεία με την προβληματική εργασία που επιτελείται; βέβαια αυτό; σαν τζέντλεμαν τόνισε το γεγονός πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και είναι άδικο να μας βάζεις στο ίδιο καλάθι, του απάντησα συμφωνώ και επαυξάνω, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πώς ορισμένοι συνάδελφοί σου είναι κακοί επαγγελματίες.

Δεν ήθελα να τον φέρω σε δύσκολη θέση επειδή είμαι αγενής ή έχω μένος εναντίον τους, αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Το περιστατικό που σας περιέγραψα δεν είχα την εσφαλμένη εντύπωση πως θα μπορέσει να αλλάξει τον κόσμο, αν όμως ο καθένας από εμάς που κάθεται στον καναπέ του ορθώσει το ανάστημά απέναντι στην τρομολαγνεία που μας ταΐζουν εδώ και δεκαετίες, τότε πιθανόν ο δαυίδ να νικήσει τον γολιάθ, όποιος δέχεται τη μοίρα του χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, τότε είναι άξιος της μοίρας του.

Οι θεματοφύλακες.

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι όσο θα κάνω αυτή την εργασία δεν θα φιλήσω κατουρημένες ποδιές όσο βαρύ τίμημα κι αν πληρώσω, βλέπεις κάποιοι δεν γεννήθηκαν για να σκύβουν το κεφάλι, ούτε τους σκιάζει φοβέρα, τουναντίον, είναι διατεθειμένοι να γίνουν ο κακός τους εφιάλτης, πάντα με δημοκρατικό τρόπο και με διάλογο, η βία δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας, όμως τώρα θα επαναλάβω την αγαπημένη έκφραση ενός φίλου μου, τα τσακάλια δεν τα πολεμάς με ευχολόγια και παρακάλια γιατί θα σε κατασπαράξουν πριν πεις 3.

Άλλωστε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, είναι μερικές από τις παροιμίες του σοφού λαού μας, αλίμονο στους προσκυνημένους.