Το Κέντρο Καρκίνου και το Ερευνητικό Ινστιτούτο στην Τάμπα

Το Κέντρο Καρκίνου και το Ερευνητικό Ινστιτούτο στην Τάμπα

Το Κέντρο Καρκίνου και το Ερευνητικό Ινστιτούτο στην Τάμπα (Φλόριντα, ΗΠΑ) θα ξεκινήσουν μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), στοχεύοντας στη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με τη μακροχρόνια χρήση του e-cigarettes και την  πιθανή αξία τους για την διακοπή του καπνίσματος.

Η μακροχρόνια χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο H. Lee Moffitt θα είναι επικεφαλής της έρευνας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα εγγραφούν μέσα στους επόμενους 24 μήνες 2.500 διπλή χρήστες σε αυτή τη μελέτη που θα περιλαμβάνουν την αποστολή έρευνας κάθε τρεις μήνες. « Είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια της έρευνας σε αυτές τις συσκευές, ” είπε ο Δρ Thomas Brandon, πρόεδρος του τμήματος των αποτελεσμάτων για την υγεία και τη συμπεριφορά και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας αφιερωμένο στην κατανόηση και την θεραπεία εξάρτησης από τον καπνό, το οποίο φέρει την ονομασία TRIP (Tobacco Research and Intervention Program).

Εκατομμύρια καπνιστές που χρησιμοποιούν Η.Τ προσπαθήσουν να σταματήσουν το κάπνισμα, λέει ο Δρ Brandon.  Αλλά επειδή υπάρχει μια έλλειψη στοιχείων, δεν είμαστε σε θέση να τους ενημερώσουμε εάν το ecig παρουσιάσει πραγματικά μια αποτελεσματική στρατηγική για τη διακοπή του καπνίσματος. Θέλουμε να μάθουμε πώς αυτά  χρησιμοποιούνται με την πάροδο του χρόνου και αν οι χρήστες είναι τελικά επιτυχής στην εγκατάλειψη του καπνού. Θα διεξάγουμε τακτικές συνεντεύξεις στους χρήστες για να μάθουμε τις εμπειρίες και τις αντιλήψεις τους για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που εν τέλει μας παρέχουν.

Ο Δρ Brandon είναι πεπεισμένος ότι  πολλές από τις συμβουλές σχετικά με το άτμισμα  βασίζονται σε διάφορες γνώμες τύπου καφενείου και σε εικασίες, χωρίς όμως απτές αποδείξεις. Η νέα ερευνητική προσπάθεια αναμένεται να προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για τη μακροχρόνια χρήση και την πιθανή αξία τους για την διακοπή του καπνίσματος. Θέλουμε να εξερευνήσουμε την εκδοχή αν οι καπνιστές πραγματικά διατίθεται να κόψουν τελείως τη συνήθεια με τη βοήθεια αυτών των συσκευών ή μήπως το καθιστούν ευκολότερο στη συνέχιση. Είναι μερικοί καπνιστές που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα αλλά έχουν κολλήσει και στις δύο πλευρές.

Σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το γεγονός πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι χρήσιμα για να σταματήσουν ή να μειώσουν το κάπνισμα φαίνεται να έχει αφομοιωθεί από την επιστημονική κοινότητα.  Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το Η.Τ βοήθησε αποτελεσματικά τους Αμερικανούς smokers σταματήσουν τη συνήθεια, αλλά οι αντι-vaping υποστηρικτές συνεχίζουν να πλασάρουν την ιδέα πως το vape τροφοδοτεί μια πανδημία νικοτίνης.

Πολλοί ειδικοί θα το χαρακτήριζαν ως μαραθώνιο αγώνα που κοστίζει εκατομμύρια δημόσιου χρήματος στη χώρα, μεταξύ των οποίων και εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις στα ερευνητικά κέντρα, όπως το  Εθνικό Ινστιτούτό Υγείας για να μελετήσει και να κατανοήσει τα πρότυπα χρήσης. Ο προσδιορισμός εάν μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εγκατάλειψη του παραδοσιακού τσιγάρου είναι προς στιγμήν πλήρης ασαφές. Ωστόσο, οι κίνδυνοι είναι ανύπαρκτοι για τον καταναλωτή σύμφωνα με τις θεωρίες της vaping βιομηχανίας και θεωρούνται επισήμως θεραπευτικές συσκευές κατ’ αυτούς , όμως εν αντιθέσει ο FDA από τη μεριά του προέβη σε μία απαράδεκτη κίνηση χαρακτηρίζοντάς τα ως φάρμακα μέσα από μια επαχθή και πανάκριβη διαδικασία που ήδη περιορίζει την αναπτυξιακή πορεία που έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια, αποδεκατίζοντας τον επαγγελματικο και ανεξάρτητο τομέα.