Τι θερμοκρασία να επιλέξω να χρησιμοποιώ

Τι θερμοκρασία να επιλέξω να χρησιμοποιώ

Τι θερμοκρασία να επιλέξω να χρησιμοποιώ σε λειτουργία έλεγχο θερμοκρασίας (Temperature Control), ποια είναι η ιδανική τιμή και σε πιό νούμερο πρέπει να κινούμαι.

Η σωστότερη χρήση προτείνεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, όσον αφορά τα νούμερα,  καθαρά για θέμα προστασίας της υγείας μας, ο συγκεκριμένος παράγοντας μπορεί να μην επηρεάζει βραχυπρόθεσμα τον οργανισμό, αλλά σε μακροπρόθεσμο στάδιο πολλές μελέτες καταδεικνύουν την οξύτητα της κατάστασης, επιβαρύνοντας ανεπαίσθητα τον εαυτό μας.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πώς εμπλέκονται πάρα πολύ παράγοντες σε αυτή τη διαδικασία, όπως η συσκευή, ο ατμοποιητής, η αντίσταση, τα υγρά αναπλήρωσης, ο τρόπος που ατμίζουμε, κ.τλ.  Όμως απαιτείται ένα ελάχιστο ποσό θερμότητας σε αριθμό που χρειάζεται για να παραχθεί η παραγωγή ατμού. Το σύνολο των περισσότερων υγρών αναπλήρωσης είναι παρόντα με διαφορετικές ιδιότητες και σημεία βρασμού. Για να κατανοήσετε πως έχουν τα πράγματα, σας παραθέτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία παρακάτω.

Το νερό βράζει στους 100 ° C, η προπυλενογλυκόλη ( PG ) εξατμίζεται στους 188 ° C (ή 371 ° F),  η φυτική γλυκερίνη ( VG ) στους 290 ° C (ή 554 ° F) και η αιθανόλη στους 78 ° C (ή 173 ° F). Υπάρχουν και άλλα συστατικά που είναι επίσης παρών στη συγκέντρωση και την σύνθεση που  επίσης είναι μεταβλητή από το ένα e-liquid στο άλλο.

Διαβάστε εδώ πότε συνιστάται να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία TC

Ποια είναι τα άλλα στοιχεία;

Η πιο κοινή είναι η νικοτίνη του οποίου η συγκέντρωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% στην Ευρώπη, αλλά με τιμές μέχρι και 4,8%, σε ορισμένα υγρά, για παράδειγμα όπως εκείνα που χρησιμοποιούνται στην Vype Epen. Το σημείο βρασμού στη νικοτίνη  επιτυγχάνεται στους  247 ° C (ή 477 ° F)

Οι αρωματικές ουσίες μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 20% του όγκου του τελικού μίγματος. , Για παράδειγμα το διακετύλιο δίνει μία γεύση βουτύρου και βράζει στους 88 ° C (ή 190 ° F), ενώ η ακετοΐνη δίνοντας την ίδια γεύση, απαιτείται υψηλότερο σημείο βρασμού (148 ° C ή 298 ° F). Για την γεύση μπανάνας, το  οξικό ισοαμύλιο εξατμίζεται στους 142 ° C (ή 288 ° F). Η Βενζαλδεϋδη (γεύση κεράσι) βράζει στους 178 ° C (ή 352 ° F) και η κινναμαλδεΰδη (γεύση κανέλα) στους 248 ° C (478 ° F).

Τα φρουτώδη αρώματα (αιθύλιο) βράζει στους 99 ° C (ή 210 ° F), το σταφύλι (ανθρανιλικός μεθυλεστέρας) στους 256 ° C (ή 493 ° F), το πορτοκάλι (λιμονένιο) στους 176 ° C (ή 349 ° F), το Pinnaple (εξανοϊκό αλλυλ) στους 190 ° C (ή 374 ° F), μαλλί της γριάς (αιθυλική μαλτόλη) στους 161 ° C (ή 322 ° F), μενθόλη στους 212 ° C (ή 414 ° F) και βανίλια (βανιλλίνη) στους 295 ° C (ή 563 ° F).

Κρυμμένα κόλπα.

Οι κατασκευαστές συχνά μπαίνουν στον πειρασμό να προσθέσουν κάποια στοιχεία που ονομάζονται απορροφητήρες προκειμένου να αναπτύξουν καλύτερα ορισμένες γεύσεις. Χρησιμοποιούν γλυκαντικές ουσίες όπως σάκχαρα, μεταξύ των οποίων η πιο κοινή είναι η σακχαρόζη που αποσυντίθεται στους 186 ° C (ή 367 ° F). Το γλουταμινικό οξύ είναι ένα άλλο δημοφιλές στην απαγωγή (ονομάζεται επίσης γλουταμινικό) που αποσυντίθεται στους 199 ° C (390 ° F). Η αντίδραση μεταξύ μιας αμινομάδας του γλουταμικού αμινο-οξύ και ένα αναγωγικό σάκχαρο οδηγεί στην αντίδραση Maillard που παράγει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων όταν τα προϊόντα βρίσκονται σε θερμότητα.

Ως εκ τούτου, η βέλτιστη θερμοκρασία είναι δύσκολο να εκτιμηθεί λόγω της ποικιλίας των αντιδράσεων και των διαφόρων ενώσεων που συναντώνται. Με βάση τις μετρήσεις σε διάφορα φόρουμ, οι χρήστες γενικά να επιλέγουν μια τιμή θερμοκρασίας περίπου στους 250 ° C για εισπνοές μικρότερες από 5 δευτερόλεπτα. Σε μια χαμηλότερη τιμή, το πηνίο δεν  θερμαίνεται ομοιόμορφα και έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση του οργανικού βαμβακιού ή του φυτιλιού, το οποίο συνδέεται γενικά με μια υποβαθμισμένη γεύση. Μερικές φορές, η υποβάθμιση της γεύσης είναι ένα άσχημο φαινόμενο και οδηγεί σε μια άπωση, οι εμπειρογνώμονες το συνδέουν με την παραγωγή ακρολεϊνης , ένα μόριο που είναι προτιμότερο να αποφευχθεί.