Τη Δευτέρα το Aberdeenshire Council της Σκωτίας εισήγαγε

Τη Δευτέρα το Aberdeenshire Council της Σκωτίας εισήγαγε

Τη Δευτέρα το Aberdeenshire Council της Σκωτίας εισήγαγε μια νέα ευρεία απαγόρευση του καπνίσματος που δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ αναμμένου τσιγάρου και ατμιστικών ειδών.  Ουσιαστικά αυτή η κίνηση τα ισοπεδώνει όλα στο διάβα της, αν και καθαυτό το γεγονός ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων, το συμβούλιο και οι κυβερνητικές αρχές δεν δείχνουν να πτοούνται, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν χωράνε παρεμβάσεις στο έργο τους.

Για να κατανοήσετε το μέγεθος της προκλητικότητας στην οποία έχουν επέμβει αυτοί οι κύριοι  απλά ακούστε αυτό, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν οι δημότες της περιοχής ηλεκτρονικό τσιγάρο μέσα ή γύρω από οποιαδήποτε περιοχή που είναι ιδιοκτησία του συμβουλίου. Αυτό περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, τα κτίρια του Συμβουλίου και όποιο δημόσιο οίκημα είναι υπό την ιδιοκτησία τους.

Τι είναι αυτό το περίφημο Aberdeenshire Council;

Είναι μία από τις 32 περιοχές του Συμβουλίου της Σκωτίας.  Πήρε το όνομά του από την παλιά κομητεία του Αμπερντίν που είχε ουσιαστικά διαφορετικά όρια. Το σύγχρονο Aberdeenshire περιλαμβάνει όλα όσα ήταν κάποτε στο Kincardineshire, καθώς και μέρος των Banffshire . Τα παλιά όρια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται επίσημα για λίγους σκοπούς, όπως το κτηματολόγιο κτλ.

Το Aberdeenshire Council έχει την έδρα του στο Woodhill House,, στο Aberdeen , καθιστώντας την το μόνο Σκωτσέζικο συμβούλιο του οποίου η έδρα βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας της.το  Αμπερντίν σχηματίζει ένα διαφορετικό συμβουλίο περιοχής (Aberdeen City). Το Aberdeenshire συνορεύει σε Angus, Perth και Kinross προς τα νότια,  Highland και Moray στα δυτικά και Aberdeen City στα ανατολικά.

Απαγορευτικό καθεστώς

Το νομικό καθεστώς της απαγόρευσης είναι σαφές, τούτο ισχύει εκτός από το κάπνισμα και για τα Η.Τ,  ενώ το Συμβούλιο έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να απαγορεύσει το άτμισμα σε οποιαδήποτε περιουσία που κατέχει, είναι απίθανο να έχουν την εξουσία να επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Η νομοθεσία του UK Smokefree  δεν είναι εφαρμόσιμη για τα ατμιστικά προϊόντα και η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αλλάξει αυτή η λογική θέση. Ωστόσο, οι Σκωτσέζοι κυβερνώντες της  SNP μπορεί να λάβουν μια πιο αυταρχική γραμμή.

Στην Αγγλία, οι επίσημες οδηγίες είναι ξεκάθαρες – δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμπεριληφθεί το vaping στην απαγόρευση του καπνίσματος. Η υγεία είναι ένα κομβικό σημείο και όχι ένα αποκεντρωμένο θέμα, όμως, έτσι είναι πιο εύκολο να αγνοηθεί αυτή τη συμβουλή. Η ASH Σκωτίας έχει κληθεί να αντιταχθεί στην απαγόρευση από το New Nicotine Alliance, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να ανταποκριθεί.