Θεσπίστηκε νέα εισφορά η οποία ομολογουμένως

Θεσπίστηκε νέα εισφορά η οποία oμολογουμένως

Θεσπίστηκε νέα εισφορά η οποία ομολογουμένως ήταν απροσδόκητη στην Ουγγαρία, Λαμβάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός για τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει μια εισφορά στα προϊόντα ατμίσματος, βασίζεται σε μια πράξη που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του Magyar Kozlony, η οποία είναι η επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων Zoltan Balogh, υπέβαλε την πρόταση, ζητώντας ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο για όλα τα vaping προϊόντα. Η υιοθέτηση οδηγίας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα καπνού βρέθηκε στο προσκήνιο καθώς η Εθνική Συνέλευση αποδέχθηκε την πρόταση Balogh και κατά συνέπεια, οι vape ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα υπόκεινται στις νέες χρεώσεις από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Μια πιο προσεκτική ματιά στα στοιχεία.

Διοικητικά τέλη ύψους  475.000 HUF (περίπου 1558 ευρώ) θα εισαχθεί στους πωλητές των e-cigarette, μαζί με μια ξεχωριστή αμοιβή για κάθε διαφορετικό στοιχείο το οποίο είναι διαθέσιμο σε απόθεμα, στα υγρά αναπλήρωσης,τα δείγματα συμπεριλαμβανομένων των μη νικοτινούχων, όπως και σε κάθε μάρκα ανάλογα με την ισχύ του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Στην κορυφή αυτής της τροπολογίας, οι  vape ιδιοκτήτες καταστημάτων θα αναγκαστούν να καταβάλλουν ένα τέλος των 306.000 HUF (περίπου 1003 ευρώ) ανά τεμάχιο, αν αποφασίσουν να εισάγουν ένα νέο προϊόν με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή τους. Μιλάμε για σόδομα και γόμορα.

Τα έσοδα από αυτές τις πρόσθετες αμοιβές θα πάνε στο Εθνικό Ινστιτούτο Φαρμακευτικής και Διατροφής της Ουγγαρίας (OGYEI) και πλέον τα ατμιστικά είδη χαρακτηρίζονται ως προϊόντα καπνού, καθώς από τον περασμένο Μάιο μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος μόνο από καταστήματα καπνού.

Η Ουγγαρία είναι γνωστή για τη λήψη σκληρών προσεγγίσεων προς το ecig, με υποτιθέμενο σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, αυτό έρχεται σε αντίθεση σε μεγάλο βαθμό με τη στάση άλλων αναπτυγμένων χωρών που έχουν επενδύσει σε μια μεγάλη έρευνα σε σχέση με το άτμισμα και τη διακοπή του καπνίσματος, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.