Τελική προθεσμία έθεσε o FDA

Τελική προθεσμία έθεσε o FDA

Τελική προθεσμία έθεσε o FDA (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), απαιτώντας να λάβει την πρώτη τεκμηρίωση σχετικά με την υγεία έως 8 Φεβρουαρίου του 2017, από τους κατασκευαστές των Η.Τ που κυκλοφόρησαν τα προϊόντα τους στην αγορά  μεταξύ 23 Ιουνίου 2009 και την 31 δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Οι εταιρείες που εμπίπτουν σε αυτή σε αυτή την τροπολογία αναμένεταινα δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη έκθεση και να την αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στο αρμόδιο τμήμα της εν λόγω οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγγράφων που αναπτύχθηκε μετά την εν λόγω ημερομηνία ψήφισης που σχετίζονται με την υγεία, την τοξικολογική συμπεριφορά, της φυσιολογικές επιδράσεις των σημερινών ή των μελλοντικών προϊόντων, τα συστατικά τους και τις επιπρόσθετες χημικές ουσίες που περιέχουν.

Μετά την υποβολή των πιο πάνω υποχρεώσεων θα πρέπει να παρέχουν τα έγγραφά τους μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία, η οποία εμπίπτει ακριβώς έξι μήνες μετά τον  περίφημο νόμο που υλοποιήθηκε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τις εταιρείες. Οι μικρότερες εταιρείες θα έχουν επιπλέον έξι μήνες για να υποβάλουν τα ζητούμενα έγγραφα, ενώ οι κατασκευαστές που δεν εμπίπτουν σε αυτόν τον κανόνα, δεν είναι υποχρεωμένοι προς το παρόν να εκδώσουν ή να υποβάλουν κάποια έγγραφα ακόμη.

Δεδομένου ότι πολύ λίγες vape εταιρείες λειτουργούσαν το 2009, τα ανωτέρω δεν αναμένεται να δημιουργήσουν όλεθρο στην ατμιστική βιομηχανία. Ωστόσο, η FDA είχε επισημάνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι εταιρείες που ξεκίνησαν τα προϊόντα τους κατά τα επόμενα έτη να αποκτήσουν και να διατηρήσουν τα απαραίτητα έγγραφά, διότι θεωρείται σίγουρο πως θα τους τα ζητήσουν  σε μεταγενέστερη ημερομηνία, και την αποτυχία να τους παρέχει θα μπορούσε να θεωρηθεί ως νομική παράβαση.