Τα κράτη που μισούν περισσότερο ή απαγορεύεται το vaping

Τα κράτη που μισούν περισσότερο ή απαγορεύεται το vaping

Τα κράτη που μισούν περισσότερο ή απαγορεύεται το (άτμισμα) vaping, με κριτήριο πάντα την αυξημένη περιοριστική νομοθεσία των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Πολλοί από εμάς αρέσκονται στο άτμισμα, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου είναι σοβαρά παρακινδυνευμένο να προβεί κάποιος σε αυτήν την κίνηση. Ενώ η πλειοψηφία των κρατών κρατούν μία ουδέτερη στάση και ορισμένες ουσιαστικά δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα ενδελεχώς με το αντικείμενο, τηρώντας σιγή ιχθύος. Ας δούμε λοιπόν τη λίστα.

 

Σιγκαπούρη – απαγορεύεται.

Η Σιγκαπούρη είναι διαβόητη για την αυστηρή αστυνόμευση της υγείας των πολιτών της, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα κατά του ecig. Ο κύριος λόγος που επικαλούνται την απαγόρευση, είναι ο φόβος μη γίνει μόδα η χρήση του,
Η Σιγκαπούρη παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα, όταν κάποιος παραβιάζει το νόμο αυτό, επίσης εξακολουθεί να είναι παράνομη η αγορά τους και από το διαδίκτυο.

 

Βραζιλία – απαγορεύεται.

Η ρητορική μίσους της Βραζιλίας απέναντι στο vaping είναι μάλλον χειρότερη από αυτής της Σιγκαπούρης, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η Βραζιλία πιστεύει ότι δεν υπάρχουν  ακόμη αρκετά στοιχεία για να στηρίξουν τον ισχυρισμό ότι τα e-cigs δεν είναι κακά για τη δημόσια υγεία. Συνεπώς απαγόρευσαν δια παντός τις πωλήσεις, καθώς δεν θέλουν το να παγιωθεί το φαινόμενο. Η Βραζιλία χρόνια τώρα ανησυχεί πως θα προκύψει βαθύτατη ανθυγιεινή κρίση, ακριβώς όπως το κάπνισμα. Το αλλόκοτο μέρος της υπόθεσης είναι πως τα συμβατικά τσιγάρα επιτρέπονται.

 

Χονγκ Κονγκ – απαγορεύεται αν περιέχουν νικοτίνη.

Στο Χονγκ Κονγκ, η νικοτίνη έχει χαρακτηριστεί ως ένα κοινό δηλητήριο, έτσι αν κάποιος προβεί σε ενέργεια πώλησης ή χρήσης θα του υποβληθούν βαριά πρόστιμα ή ακόμη και φυλάκιση μέχρι δύο ετών. Ωστόσο, τα e-CIGS που δεν περιέχουν νικοτίνη είναι απολύτως νόμιμα. Αυτό έχει δημιουργήσει ορισμένα θέματα αστυνόμευσης, καθώς είναι δύσκολο να πει κανείς με μια ματιά εάν το  e-cig κάποιου περιέχει νικοτίνη ή όχι. Ενώ η πώληση των υγρών αναπλήρωσης που περιέχουν nicotine έχει απαγορευθεί.

 

Καναδάς – είναι περίπλοκο.

Στον Καναδά, η πώληση των υγρών που περιέχουν νικοτίνη τεχνικά απαγορεύεται. Θεωρητικά, αυτό πρέπει να καταστήσει την αγορά ή την πώληση και τη χρήση της νικοτίνης παράνομη. Ωστόσο, για ένα περίεργο λόγο είναι σπάνιο φαινόμενο ένας αστυνομικός να συλλάβει ή να επιπλήξει κάποιον ατμιστή που θα επιδοθεί ανοιχτά σε αυτό το άθλημα. Εκτός από αυτό το τεχνικό νομικό θέμα, η χρήση στον Καναδά είναι αρκετά άναρχη, αν και αυτό είναι πιθανό να αλλάξει, καθώς το προφίλ του vaping προκαλεί παγκόσμιες ανησυχίες.

Φινλανδία – παρακινδυνευμένο.

Η Φινλανδία παίρνει το θέμα του μάρκετινγκ πολύ σοβαρά. Πρόσφατα έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς μάρκετινγκ με αντικαπνιστικές καμπάνιες συμπεριλαμβανομένου και του ατμίσματος. Ενώ το vaping από μόνο του δεν είναι παράνομο, δεν θα δείτε ποτέ να διαφημίζονται κάπου στη Φινλανδία, ή ακόμα και στην επίδειξη σε καταστήματα. Η νικοτίνη είναι απαγορευμένη, καθώς  θεωρείται ένα φάρμακο που πρέπει να λαμβάνεται μόνο μέσω ιατρικής συνταγής.

Δανία – μόνο με ιατρική συνταγή.

Στη Δανία, μπορεί κανείς να αποκτήσει κάποιος μη νικοτινούχο σκεύασμα πανεύκολα. Ωστόσο, αν ψάχνετε υγρά αναπλήρωσης που να περιέχουν νικοτίνη μάλλον θα απογοητευτείτε, η μόνη νόμιμη οδός μπορεί να προέλθει μόνο από έναν γιατρό . Η Δανία είναι επίσης από τις πολλές χώρες που δεν αστειεύονται με το συγκεκριμένο ζήτημα, εξετάζουν σχολαστικά το θέμα που αφορά το vape, διότι εμπλέκεται ο παράγοντας υγείας, τα επίσημα στοιχεία που διαθέτουν στα χέρια τους προμηνύουν μάλλον κακά μαντάτα παρά ένα ευοίωνο μέλλον.