Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την online έρευνα

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την online έρευνα

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την online έρευνα του Αμερικάνικου ιατρικού κολλέγιου που ειδικεύεται στον τομέα του θώρακος (στήθους), έχει ολοκληρωθεί και θα συζητηθεί λεπτομερώς στην ετήσια σύνοδο θώρακος του 2016 στο Λος Άντζελες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι απόψεις σχετικά με τις πιθανές θετικές ή αρνητικές επιδράσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων ποικίλλει μεταξύ των επαγγελματιών της υγείας, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα και την εκπαίδευση.

Τα δύο τρίτα των 773 συμμετεχόντων είναι της γνώμης πως τα vaping προϊόντα είναι επιζήμια για την υγεία τους. Πολλοί από αυτούς τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας παραδέχθηκαν ότι οι ασθενείς που κάπνιζαν ζήτησαν την ιατρική τους γνώμη για το άτμισμα, αλλά αρνήθηκαν ενδεικτικά να μπουν σε αυτό το τριπάκι, δεδομένου ότι δεν αισθάνονται άνετα στην συζήτηση αυτών των προϊόντων. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη την κακή δημοσιότητα γύρω από τα προϊόντα στις ΗΠΑ, και τους παράλογους κανονισμούς που επιβάλλονται συνεχώς από το FDA.

 

Η σύγχυση γύρω από τα ecigs.

Ο Δρ Stephen Baldassarri, ένας συνεργάτης στο πνευμονολογικό τμήμα της εντατικής ιατρικής στο Yale School of Medicine ο οποίος είναι και o επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε: «Η έρευνα δείχνει ότι οι ασθενείς αναζητούν επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες και τα οφέλη αυτών των ειδών μεταξύ των παρόχων της υγειονομικής περίθαλψης». Λόγω αυτού ο Baldassarri κατέληξε στο συμπέρασμα, πως οι ασθενείς που λαμβάνουν αντικρουόμενες ιατρικές συμβουλές καταλήγουν να έχουν αρνητική συμπεριφορά απέναντι στο άτμισμα, εξού και η απόλυτη ανάγκη για περαιτέρω εμπεριστατωμένες μελέτες σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη των προϊόντων αυτών σε σύγκριση με το κάπνισμα τσιγάρων.

Το περιοδικό CHEST journal χρησιμεύει ως μια σημαντική γέφυρα μεταξύ των ιατρικών γνώσεων και τους πόρους για 19.000 διεθνείς μέλη της που ασκούν την ιατρική, και κατ’ επέκταση την παροχή φροντίδας που σχετίζονται κυρίως με θέματα του στήθους. Το περιοδικό θεωρείται ένας ηγέτης σε καινοτόμα φάρμακα μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας.

Η 82η ετήσια συνάντηση του CHEST annual θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 – 26 Οκτ, και τα αποτελέσματα της μελέτης θα συζητηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες στη συνεδρίαση της Κυριακή, 23 Οκτώβρη από τις επτά και σαράντα πέντε το πρωί, μέχρι τις 8:00 το βράδυ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες, στην αίθουσα 409β.