Σχεδιάζεται να ξεκινήσει η κυκλοφορία του iQos heatstick

Σχεδιάζεται να ξεκινήσει η κυκλοφορία του iQos heatstick

Σχεδιάζεται να ξεκινήσει η κυκλοφορία του iQos heatstick το 2017 μετά την επιτυχία του κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Ιαπωνία και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, η γνωστή εταιρεία Big Tobacco Philip Morris International (PMI), ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το εναλλακτικού τύπου τσιγάρο το 2017 ), ενώ εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση από το FDA.

Η συσκευή iQos έχει παρόμοιο σχήμα με ένα μικρό τυπικό τσιγάρο, λειτουργεί με τη θέρμανση φύλλων καπνού δημιουργώντας μια εναλλακτική λύση χωρίς την καύση του τσιγάρου.Το  Bloomberg ανέφερε ότι αυτά τα heatsticks θα πωλούνται με το σήμα Marlboro για περίπου την ίδια τιμή με άλλους ομολόγους του. Όμως η πληροφορία διαψεύδεται εν μέρει από την ελβετική εφημερίδα Le Temps που λέει πως η μάρκα Marlboro όντως θα αντικατασταθεί από ένα νέο είδος που ονομάζεται “Heets”, η αναφορά  Marlboro μπορεί να προστεθεί κάτω από αυτό το νέο εμπορικό σήμα, προκειμένου οι καταναλωτές να διαπιστώνουν έμπρακτα την διαφορετικότητα μεταξύ αυτής της θερμαινόμενης συσκευής και τα συμβατικών τσιγάρων τα οποία είναι θανατηφόρα.

Η  Philip Morris επενδύει σε εναλλακτικούς τρόπους.

Είναι σαφές ότι στρέφεται σε διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για τα τσιγάρα καπνού, η Philip Morris International (PMI) επίσης δημιούργησε μια άλλη ηλεκτρονική συσκευή που ονομάζεται P3L, λειτουργεί από μίξη της νικοτίνης με γαλακτικό οξύ με αποτέλεσμα να παράγει ένα εισπνεόμενο αερόλυμα.

Η μελέτη σχετικά με αυτό το προϊόν διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε στη Νέα Ζηλανδία,  όπου η τεχνολογία είχε καλή υποδοχή και στη συνέχεια θα γίνει μία παρόμοια μελέτη καλώντας όσους καπνιστές από τις Ηνωμένες πολιτείες αμερικής θέλουν να συμμετάσχουν. Τον περασμένο μήνα είδαμε επίσης την έναρξη της PMI ναυαρχίδας σε καταστήματα τις Ελβετίας, η οποία θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στην πώληση των συσκευών iQos.

Ενώ στις περισσότερες χώρες οι πιο δημοφιλείς άκαπνες ηλεκτρονικές συσκευές είναι vaporizers, στην ιαπωνία αυτά υπόκεινται σε αυστηρά ρυθμιζόμενο νομοθετικό πλαίσιο. Ωστόσο, οι συσκευές που θερμαίνουν τα φύλλα καπνού θεωρούνται ως καπνός πίπας και είναι ανεξέλεγκτα, ως εκ τούτου, είναι πιο προσιτά και χρησιμοποιούνται ευρέως από το κοινό.
Τέτοιου τύπου είδους συσκευές είναι τόσο δημοφιλής σε μια κουλτούρα όπως η Ιαπωνική που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα. Οι κατασκευαστές αγωνίζονται να συμβαδίζουν με την προσφορά ζήτησης του iQos, το οποίο ήδη αντιπροσωπεύεται από το 3% του συνόλου των καπνιστών της χώρας σε εμπορικό επίπεδο.

Η PMI έχει επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή εναλλακτικών λύσεων για τα τσιγάρα καπνού και ελπίζουν ότι τα έσοδα θα φθάσουν 1,2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020, ενώ έχουν στόχο να παράγουν 32 εκατομμύρια iQos συσκευές για διανομή μόνο κατά το επόμενο έτος.

Αναμονή για την απάντηση του FDA.

Μολονότι η PMI δεν έχει ακόμη κερδίσει ακόμη την έγκριση του FDA για το iQos, έχει σκοπό να ξεκινήσει την πώληση του  προϊόν παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει με κυρώσεις. Η έγκριση από την οργάνωση ουσιαστικά θα σημαίνει ότι θα μπορούν να διατίθενται στην αγορά ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα, ως εκ τούτου, πολλές βιομηχανίες ατμίσματος και ορισμένοι ακτιβιστικοί σύλλογοι για την υγεία αναμένεται να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις αναφορικά με την διαδρομή του. Δεδομένου ότι τα vaping προϊόντα έχουν δαιμονοποιηθεί διότι εμπεριέχουν νικοτίνη, μια ουσία που προφανώς περιέχεται επίσης στις συσκευές iQos, η απάντηση του FDA αναμένεται με αγωνία.