Στο Γουίλιστον της Βόρεια Ντακότα τα vape καταστήματα

Στο Γουίλιστον της Βόρεια Ντακότα τα vape καταστήματα

Στο Γουίλιστον της Βόρεια Ντακότα τα vape καταστήματα δεν χρειάζονται άδεια από την  πολιτεία προκειμένου να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Ωστόσο,αυτό το δεδομένο πιθανόν να τροποποιηθεί από μία πρόταση που έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη μορφή κατεπείγοντος, η οποία αν κατοχυρωθεί θα απαιτούσε τα σημεία λιανικής πώλησης να απόκτησουν άδειας από την πόλη, ούτως ώστε να λειτουργήσουν.

Το Γουίλιστον είναι μία μικρή πόλη με πληθυσμό κατ ‘εκτίμηση 26.977 μόνιμων κατοίκων, η δημοτικότητα του ατμίσματος συνέβαλε στην ανάπτυξη της ακμάζουσας αγοράς η οποία έως τώρα δεν εμπίπτει στον συνταγματικό κώδικα της Βόρεια Ντακότα που λίγο-πολύ θυμίζει κάτι από μεσαίωνα, η οποία απαιτεί από τα καταστήματα καπνού να πληρώσουν το αστείο ποσό των 15 δολαρίων για να αποκτήσουν την άδεια. Ωστόσο, μια πρόταση για την εφαρμογή του διατάγματος 1056 έχει επιληφθεί στην επιτροπή για της 27 Σεπτεμβρίου.

Η επίδραση του παρόντος Νόμου από δύο οπτικές γωνίες.

Πολλοί, όπως η Τσέλσι Μπράιαντ, ο οποία επιβλέπει το πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος σε διάφορες χώρες, αισθάνεται ότι η ρύθμιση των ατμιστικών καταστημάτων είναι μια θετική κίνηση, καθώς θα υπόκειται σε ελέγχους επιβολής του νόμου, όπως η αντιμετώπιση προστίμων κατά την πώληση προϊόντων σε ανηλίκους. Η υγειονομική περιφέρεια του Άνω Μιζούρι έχει ακόμη την ελπίδα ότι και άλλες πόλεις στην πολιτεία  θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και θα εφαρμόσουν τους εν λόγω κανονισμούς, αλλά τι θα σημαίνει αυτό για τις vaping τις επιχειρήσεις και τους πελάτες τους;

Ενώ οι ιδιοκτήτες καταστημάτων Vape δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την πάροδο του παρόντος νόμου, φοβούνται πως η πιθανή εισαγωγή του μέτρου 4  όταν τεθεί σε ισχύ θα επιφέρει μια αύξηση φόρων των 400 τοις εκατό και θα απαιτήσει, επίσης τους πωλητές υγρών αναπλήρωσης να ακολουθήσουν τους κανονισμούς τροποποιώντας τα eliquids, τα οποία θα συμμορφώνονται με τις ανόητες απαιτήσεις των κανονισμών. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αισθάνονται πως η εφαρμογή του μέτρου θα οδηγήσει στην πτώχευση των μικρών τοπικών επιχειρήσεων ατμίσματος που με τη σειρά τους συμβάλλουν σε σρκετούς vapers να ξεφύγουν από το κάπνισμα.

Η σκοτεινή πλευρά της εφαρμογής σκληρών κανόνων.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας καιοι  οργανώσεις που δραστηριοποιούνται επί του θέματος προειδοποιούν για τους κινδύνους της υπερβολικής ρύθμισης. Ενώ το κύριο μέλημά τους είναι φυσικά το γεγονός ότι πολλοί χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου που  χρησιμοποιούν τις συσκευές ως εργαλεία διακοπή του καπνίσματος θα επανέλθουν στις παλιές τους συνήθειες. Άλλοι φοβούνται ότι κάνοντας αυτά τα προϊόντα απροσπέλαστα πολύ απλά θα  τροφοδοτήσουν τη μαύρη αγορά και ιδιαίτερα το λαθρεμπόριο που ταυτόχρονα θα σημάνει την προώθηση της εγκληματικότητας, καθώς οι απελπισμένοι vapers θα μπορούσαν να καταφύγουν στην αγορά αυτών των αντικειμένων από ανεξέλεγκτες πηγές που ενδεχομένως να οδηγήσουν στην απόκτηση ανασφαλών ή επικίνδυνων συσκευών.