Πυροβολήθηκε vaper από την αστυνομία διότι η συσκευή

Πυροβολήθηκε vaper από την αστυνομία διότι η συσκευή

Πυροβολήθηκε vaper από την αστυνομία διότι η συσκευή που κουβαλούσε την πέρασαν για όπλο και δεν άργησε να έρθει η κακιά στιγμή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται στην αμερική, δυστυχώς πάλι θύμα ήταν ένας αφροαμερικανός, εν ολίγοις η δικαιοσύνη δείχνει να κλονίζεται και ο καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων είναι οι αστυνομικοί, το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων απ’ τους πολίτες που δεν ανέχονται πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές  απο τους υποστηρικτές του νόμου.

Στις ΗΠΑ, οι τίτλοι των ειδήσεων ήταν φρέσκοι με μια άλλη τραγική ιστορία, ο θύτης ήταν ο προστάτης του νόμου και το θύμα ένας άοπλος μαύρος άνδρας, αν και αυτή τη φορά υπογραμμίζεται το γεγονός ότι το θύμα κρατούσε μια συσκευή vape στο χέρι, το οποίο αναφέρθηκε ως ο κύριος λόγος για να του επιτεθούν, διότι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους παρανόησαν.

Τα πρωτοσέλιδα για το θέμα.

Αυτή η ιστορία αναφέρθηκε από το Associated Press, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2016. Από το Fox News Online , στα ΜΜΕ δηλώνοντας “Ο άνθρωπος σκοτώθηκε στην Καλιφόρνια από αστυνομικούς επειδή μπέρδεψαν τη συσκευή ατμίσματος με όπλο. Μια άλλη αναφορά έγινε  από την DailyMail.com λέγοντας, “Police Shooting Victim was Pointing e-Cigarette”.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, φαίνεται σχεδόν να προσπαθούν σκόπιμα να υπαινίσσονται ότι οι συσκευές Vape προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο . Ωστόσο, είναι προφανές πλέον ότι ένας άνδρας κρατώντας μια συσκευή Vape είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος από μια ομάδα εκπαιδευμένων ένστολων  υπαλλήλων γύρω από έναν άοπλο πολίτη.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα σενάρια, τα οποία θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως επιτηδευμένα, ρίχνουν λάσπη στην κατάσταση, τα οποία ένας νηφάλιος άνθρωπος διαβάζοντας τα μπορεί να επηρεαστεί και να περάσει υποσυνείδητα στη σκέψη του πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να είναι η αιτία να τους συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Όπως και να έχει το πράγμα αυτό είναι μία προειδοποίηση για τους ατμιστές, οι οποίοι μπορεί να εκλάβουν την υπόθεση ως εξής, η Vape συσκευή σας θα μπορούσε κάλλιστα οπτικά να παρερμηνευτεί ως όπλο, οπότε χρησιμοποιήστε το με προσοχή. Φαίνεται λογικό, δεδομένου ότι γνωρίζουμε ήδη η αστυνομία να σκοτώνει άοπλους πολίτες με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς.

Τι συνέβη πραγματικά.

Έχει αναφερθεί ότι ένας άοπλος μαύρος εξοπλισμένος με ατμιστικκή συσκευή πυροβολήθηκε από την αστυνομία σε προάστιο του Σαν Ντιέγκο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ονομάζεται Alfred Olango, πρόσφυγας από την Ουγκάντα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Fox News, ο Olango πυροβολήθηκε αρκετές φορές μετά την άρνησή του να υπακούσει στις αστυνομικές εντολές και η ταυτόχρονη κίνηση βγάζοντας το αντικείμενο από την τσέπη του παντελονιού πυροδότησε το χέρι τους. Συγκεκριμένα αυτός που εκτέλεσε το άτυχο άνδρα ήταν αξιωματικός με πολυετή εμπειρία στην εργασία του.

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση από την αδερφή του θύματος ισχυριζόμενη πως ο Olango περπατούσε στη μέση του δρόμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως είχε κάνει χρήση παράνομων ουσιών ή πιθανόν να κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Σαφώς, η αδελφή του φοβόταν για την ασφάλειά του, έχοντας την αίσθηση πως η αστυνομίαθα μπορούσε να προστατεύσει εξυπηρετώντας με τιμιότητα την περίσταση.  Ωστόσο, έχει πάνω του ένα λαμπερό μεταλλικό mod , το οποίο κατατρόμαξε τις αστυνομικές δυνάμεις, πάνω στην ένταση της στιγμής πανικοβλήθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα να δεχθεί κάποιες φορές καταλήγοντας σε θάνατο.