Pro Box Q50 από Nitecore ένα από τα ωραιότερα box mod

Pro Box Q50 από Nitecore

Pro Box Q50 από Nitecore ένα από τα ωραιότερα box mod από άποψη σχεδιασμού, ομορφιάς και φιλοσοφίας, διαθέτοντας έξυπνο μικρό εργονομικό σχήμα για να προσαρμοστεί στην προσωπικότητα του καθενός.

Όσοι θα ακούτε το όνομα Nitecore πιθανότατα να γνωρίζετε ότι είναι η εταιρεία που κατασκευάζει φορτιστές μπαταριών, έχοντας αναμφισβήτητα μεγάλη απήχηση στο ατμιστικό κοινό. Το Pro Box Q50 είναι το πρώτο τους εγχείρημα στην mod αγορά. Η συσκευή υποστηρίζει μονάχα σύστημα μεταβλητής Ισχύς προσφέροντας δύναμη από 7 έως 50W η οποία παρέχεται από μια ενιαία μπαταρία 18650.

Pro Box Q50 από Nitecore 3

 

Λειτουργικότητα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να επικροτήσουν την μοναδική εμφάνιση του αλλά δυστυχώς δεν είμαι ένας από αυτούς, έχω επαναλάβει άπειρες φορές πως δεν πρέπει να μας απασχολεί καθόλου η βιτρίνα και το περιτύλιγμα, αλλά μόνο η ουσία. Πιάνοντας το στο χερι παρατηρείς μία άσκοπη τεχνική δομή με γνώμονα να εντυπωσιάσουν, αλλά στην πραγματικότητα απομακρύνθηκαν απ’ την απλότητα πλησιάζοντας στο περιττό, παρ’ όλα αυτά έχει όμορφες στρογγυλεμένες άκρες, το κουμπί πυροδότησης αντικειμενικά είναι άβολο στην χρήση.

Pro Box Q50 από Nitecore 4

Χρησιμοποίησαν φθηνά ελαφριά υλικά για να δημιουργηθεί αυτή η συσκευή που όμως το κάνει λιγότερο ανθεκτικό. Περιέργως το κύριο κουμπί περιβάλλεται από ένα τροχό που μπορείτε να ρυθμίσετε την ισχύ, αλλά μπορεί να συμβεί αυτό μόνο μετά το πρώτο πάτημα.  Το συνολικό φινίρισμα είναι αρκετά καλό, όμως ο σχηματισμός και η θέση των πλήκτρων φαίνεται σαν να προστέθηκαν χωρίς κανένα έμμετρο λόγο.

Το 510 pin είναι ελατήριο, όμως κατά τη δοκιμή τοποθετήσεις διαφόρων ατμοποιητών διαπίστωσα ότι δεν καθίσαν στο ίδιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να εξέχουν λίγο. Ένα σοβαρό πρόβλημα με το 510 pin είναι ότι κινείται και δεν παραμένει σταθερός στο κέντρο, ουσιαστικά είναι κατάφωρα χαλαρό. Όλη η υποδοχή στο σημείο που τοποθετείται ο atomizer είναι κατασκευασμένο από χαλκό, που σημαίνει είναι αμφίβολη η μακροχρόνια αντοχή του.

Pro Box Q50 από Nitecore 2

Το καπάκι της μπαταρίας είναι πολύ ενοχλητικό, το οποίο σε δυσκολεύει να το πιέσεις κάτω για να το αφαιρέσεις όταν είναι τοποθετημένη η μπαταρία. Το χειρότερο είναι η έλλειψη σωστής σημάνσεις προσανατολισμού της μπαταρίας στο εσωτερικό, ενώ ευτυχώς το εγχειρίδιο δείχνει τον σωστό προσανατολισμό, αλλά γενικά τέτοιες παραλείψεις μου δείχνουν απίστευτη προχειρότητα. Ένα θετικό πράγμα που βρήκα είναι ότι η συσκευή έχει ένα αξιοπρεπές ποσό εξαερισμού με πολλαπλά αυλάκια που βρίσκονται στη βάση.

Ευκολία στη χρήση.

Ασχολούμενος πολλά χρόνια με τις ατμιστικά προϊόντα είναι από τις λίγες φορές που οφείλω να ομολογήσω ταλαιπωρήθηκα ώστε να κατανοήσω τα χούγια του, σε καμία περίπτωση δεν είναι φιλικό προς το χρήστη, μου έδωσαν την εντύπωση πως θέλοντας να εντυπωσιάσουν απομακρύνθηκαν από τη φαιά ουσία.

Pro Box Q50 από Nitecore 5

Το μενού είναι βασανιστικά αργό και εμφανίζει αναίτιες επιπλοκές ή δυσλειτουργίες. Για να ξεκινήσει να λειτουργεί πατάμε πρώτα το κύριο πλήκτρο για να εισέλθουμε στο μενού, έπειτα μας επιτρέπει γυρίζοντας τον τροχό να ρυθμίσουμε τα βατ.

Συμπέρασμα.

Όλη αυτή η κατάσταση με παραπέμπει σε παρωδία, με κύριο συστατικό την κωμωδία. Έχω την αίσθηση ότι προσπάθησαν να παράξουν ένα καινοτόμο αντικείμενο αλλά δυστυχώς δεν τους βγήκε, αν χρησιμοποιούν και οι ίδιοι αυτό το mod σίγουρα δεν θα ναι πολύ περήφανοι.

Pro Box Q50 από Nitecore 6

Όπως είπα νωρίτερα δεν μου αρέσε ο τρόπος που ταλαντεύεται το 510 pin, είναι επιεικώς ανεπίτρεπτο, αλλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι σίγουρα μου έδωσε ένα αξιοπρεπές vape  αυτή η συσκευή. Το κύριο ζήτημα που με έκανε να αγανακτήσω είναι το fire button που δεν ανταποκρινόταν, χρειάστηκε κάποιες στιγμές να το πατήσω τρεις φορές ούτως ώστε να ξεκινήσει να δίνει ρεύμα για να ατμίσω.

Pro Box Q50 από Nitecore 7

Επίσης το σύστημα μενού ήταν πιο αργό και από την καθυστέρηση, η οθόνη μερικές φορές παρουσίαζε κατά διαστήματα δυσλειτουργίες, το οποίο με οδηγούσε σε αδιέξοδο. Ελπίζω η εταιρία να λάβει σοβαρά υπόψη με αυτά τα δεδομένα για να βελτιωθεί μελλοντικά, διαφορετικά να δέσουν μία πέτρα στο λαιμό και να πάνε να πνιγούν, διότι δεν σέβονται τα χρήματα που θα πληρώσει ο εκάστοτε αγοραστής, στην τελική ανάλυση θα νιώθει ο κακομοίρης ότι τον εξαπάτησαν. Με άριστα το 10 βαθμολογώ 3.

Χαρακτηριστικά.

 • Εύρος ισχύς: 7-50 Watts
 • Εύρος τάσης: 1-7,5 Volts
 • Εύρος αντίστασης: 0.1-2.5ohm.
 • Λειτουργεί με μία μπαταρία 18650 (δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία).
 • Φόρτιση On Board μέσω Micro USB.
 • Υλικό κατασκευής: κράμα αλουμινίου.
 • 510 σύνδεσμος από καθαρό χαλκό.
 • Κρατήστε πατημένο το κύριο κουμπί για να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε το Mod.
 • Τρεις τρόποι μνήμης.
 • Προστασία αντίστροφης πολικότητας.
 • Προστασία ατμοποιητή.
 • Προστασία υψηλής θερμοκρασίας.
 • Ενισχυμένη απαγωγή θερμότητας.
 • OLED οθόνη.