Πώς το κάπνισμα στραγγίζει τις τσέπες σας

Πώς το κάπνισμα στραγγίζει τις τσέπες σας

Πώς το κάπνισμα στραγγίζει τις τσέπες σας και ποια είναι η αιτία που επιβαρύνεται περισσότερο το πορτοφόλι του καπνιστή πέραν των τυπικών εξόδων.

Το αντίστοιχο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας National Health Service (NHS) καθιέρωσε ένα διαφορετικό τρόπο για να παροτρύνει τους smokers να διακόψουν τη χρήση, ονομάζεται Stoptober, δηλαδή ο μήνας οκτώβριος θα είναι ορόσημο για το σταμάτημα του καπνίσματος. Ενώ κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα πολλοί άνθρωποι που είναι εθισμένοι στη νικοτίνη, ήταν ίσως πιο δεκτικοί στην εκμάθηση για τις δυσμενείς επιπτώσεις των τσιγάρων και πιθανότατα να βοήθησε έστω και ένα μικρό ποσοστό να τα καταφέρει.

Πληρώνουν ακριβότερο τίμημα.

Εκτός από τα χρήματα που πληρώνει κανείς όταν αγοράζει τσιγάρα, προστίθεται ένα επιπλέον κόστος για τις επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία που επιφέρει αυτή η κακή συνήθεια, ως εκ τούτου, πρέπει να συνυπολογίσουμε τα έξοδα διαδρομής στο φαρμακείο και το γιατρό, ένα σημείο δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι το κάπνισμα οδηγεί σε εξωφρενικά υψηλότερα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής. Ο Matt Sanders, είναι  ασφαλιστής και εκπρόσωπος κάλυψης ζωής για την Gocompare, ο οποίος δήλωσε: «Οι ασφαλιστές θα εξετάσουν μια σειρά από διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου κατά τον υπολογισμό των ασφαλίστρων ζωής, όπως το κάπνισμα.» Οι καπνιστές έως την ηλικία των 40 ετών θα πληρώσουν επιπλέον 113 τοις εκατό για την τακτική που ακολουθούν και τους βάζει σε άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

Επιπλέον, οι καπνιστές μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι είναι άνω των 40 ετών για αποκτήσουν την παρούσα κάλυψη θα αναγκαστούν να πληρώσουν το διπλάσιο αντίτιμο. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η ιδιωτική ασφάλεια ζωής στο εξωτερικό και κυρίως στις αναπτυγμένες δυτικές πολιτισμένες κοινωνίες, είναι ένα συχνό φαινόμενο, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που θεωρείται περιττό και πολύ σπάνια προβαίνει κάποιος σε τέτοιου είδους κινήσεις, βέβαια τώρα με την οικονομική κρίση είναι τουλάχιστον απαγορευτικό για τον περισσότερο κόσμο.

Ένα είκοσι πενταετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει στο τέλος το ποσό των £ 200.000, το επίπεδο μακροπρόθεσμης πολιτικής που θα πληρώνει σε μηνιαία βάση στο ασφάλιστρο είναι περίπου £ 6,87 για έναν μέσο υγιή άνθρωπο, τώρα όσον αφορά τον καπνιστή θα επιβαρυνθεί περίπου £ 10.24 παραπάνω.

Το 80% των θανάτων που προκαλούνται από καρκίνο του πνεύμονα, βρογχίτιδα και το εμφύσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι γνωστό ότι προκύπτουν από το κάπνισμα και  κοστίζει το κάπνισμα στον αντίστοιχο ΕΣΥ ένα επιβλητικό νούμερο της τάξεως 2 £ δισεκατομμυρίων ετησίως. Εκτός από τα παραπάνω, είναι προφανές πως οι άνθρωποι θα εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα από το να μην αγοράζουν τσιγάρα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως τα ετήσια έξοδα ενός καπνιστή κατά μέσο όρο ανέρχονται στα £ 4.375.