Παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στα πλαίσια αλλεπάλληλων

Παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στα πλαίσια αλλεπάλληλων

Παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στα πλαίσια αλλεπάλληλων αναταραχών για την θέσπιση αυστηρής φορολόγησης του vaping στις ΗΠΑ, κυρίως γιατί πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία που θα επιφέρει σοβαρές αλλαγές στο τοπίο της Αμερικανικής αγοράς.

Οι Καλιφορνέζοι τελικά θα ψηφίσουν την πρόταση “Proposition 56” στις 8 Νοεμβρίου, όμως σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα την πέμπτη που μας έρχεται θα κληθούν να αποφασίσουν οι εξής πολιτείες, Κάνσας, Λουιζιάνα, Μινεσότα και Βόρεια Καρολίνα για την φορολογική καταιγίδα των e-cigs. Η ατμιστική βιομηχανία βρίσκεται σε αναβρασμό διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως αν περάσει ο νόμος θα πέσουν κεφάλια, ουσιαστικά μεταφράζεται σε κατακρήμνιση των κεκτημένων, κι αν εν τέλει συμβεί η κατάσταση θα χαρακτηριστεί ως μη αναστρέψιμη.

Αλλά το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι ακτιβιστικές οργανώσεις που φέρονται εναντίον του ατμίσματος, διοργανώνουν εκστρατείες, οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί με αρκετά εκατομμύρια δολάρια από απλούς πολίτες και διάφορες σοβαρές επιχειρήσεις ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως ο σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς εξαρτήσεις που καταστρέφουν την ανθρώπινη υγεία. Επιμένοντας πως αν δεν υλοποιηθεί ο σχετικός νόμος, ο αρνητικός  αντίκτυπος που θα δημιουργηθεί στην κοινωνία, θα προτρέπει τους πολίτες να στραφούν Η.Τ.

Συνεργασία ατμιστικών οργανώσεων.

Ο ιδρυτής της CSFO, Chris Jimenez έχει κυκλοφορήσει μια δήλωση λέγοντας ότι η συνεργασία με το VTA θα εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του κλάδου, καθώς οι δύο εταιρείες καταπολεμούν τις άστοχες ρυθμίσεις που απειλή τη βιομηχανία και τους καταναλωτές της,

Επίσης πρόσθεσαν πως οι πρόσφατες ενέργειες που ελήφθησαν από το νομοθετικό σώμα  της California State κατέστησαν σαφές σε εμάς ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε μαζί από κοινού μία στρατηγική κίνηση η οποία θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε εκείνους που προσπαθούν να συντρίψουν τη βιομηχανία μας. Η συνεργασία με την VTA υπήρξε ανεκτίμητη. Έχουν παράσχει διορατικότητα, τη στρατηγική και τους πόρους για την ένωση μας, η οποία ήταν απαραίτητη για την έναρξη μιας επαναπροσδιορισμένης και επαγγελματικής προσέγγισης στον αγώνα μας κατά των ανεύθυνων κανονισμών του κράτους.

Ομοίως, ο National Legislative Director του VTA, Tony Abboud είπε ότι ενώ ο Χιμένες και η ομάδα του έχουν συμβάλει θετικά στη βούληση να αναλάβουν τις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώνοντας τις δυνάμεις του CSFO με την VTA μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες και ως εκ τούτου θα έχουμε περισσότερους πόρους απέναντι σε σοβαρές απειλές, με κύριο χαρακτηριστικό να μπορούμε να ασκήσουμε τεράστια επιρροή στα συμφέροντα που θέλουν να μας εξαφανίσουν.

Τι σημαίνει η πρόταση Proposition 56.

Ενώ οι απόψεις για το άτμισμα διίστανταιι, ο Δρ Ted Mazer, εκλεγμένος πρόεδρος της  Ιατρικού Συλλόγου της Καλιφόρνιας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της δημοτικότητας των ηλεκτρονικών τσιγάρων, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η  αυτή η νέα δημόσια απειλή, διότι θεωρητικά είναι ένας αόρατος εχθρός ο οποίος ελλοχεύει να χτυπήσει την πόρτα ανυποψίαστων εφήβων, οι οποίοι είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ο επίσημος οικονομικός εμπειρογνώμονας της Καλιφόρνια έχει υπολογίσει ότι η υλοποίηση της Πρότασης 56 θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση εσόδων της τάξεως των $ 1.4billion, τα οποία θα οδηγηθούν με τη σειρά τους στο ταμείο των υγειονομικών υπηρεσιών Medi-Cal στην Καλιφόρνια, ένα πρόγραμμα που πληρώνει τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα νοσοκομεία για λογαριασμό ιδιωτών χαμηλού εισοδήματος.

Ωστόσο, ωστόσο αυτό το επιχείρημα είναι εικονικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητα αληθέ, επειδής τα έσοδα θα ωφελήσουν μόνο τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας  και τις πλούσιες ομάδες ειδικών συμφερόντων.