Παραπλανητικό ποσοστό νικοτίνης στα υγρά αναπλήρωσης

Παραπλανητικό ποσοστό νικοτίνης στα υγρά αναπλήρωσης

Παραπλανητικό ποσοστό νικοτίνης στα υγρά αναπλήρωσης από τις κατασκευάστριες εταιρείες, δυστυχώς αυτό το φαινόμενο τείνει να προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις, κυρίως από τα πανεπιστήμια που διεξάγουν την έρευνα.

Δυστυχώς μετά λύπης μου, οφείλω να ομολογήσω πως αυτό το γεγονός πως με έχει εξοργίσει, όχι επειδή είναι ψευδές, αλλά γιατί είναι πέρα ως πέρα αληθές, σε ένα από τα άρθρα μου αναφέρω την τελευταία την έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας University of California Riverside, το οποίο αγόραζε από online διαδικτυακά καταστήματα της Αμερικής τυχαία σκευάσματα υγρών αναπλήρωσης από διάφορες εταιρείες για να διαπιστώσουν αν οι αναγραφόμενες ετικέτες ποσοστού νικοτίνης είναι ακριβείς ή  παραποιημένες, και όντως αποδείχθηκε πως δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Είναι κακό πράγμα η παραποίηση.

Από όποια πλευρά κι αν το πάρεις είναι κατακριτέο, δεν εννοώ μόνο το νομικό κομμάτι το οποίο επισύρει σοβαρές νομικές ευθύνες, αλλά και το ηθικό, διότι στην ουσία εξαπατά τον ατμιστή εν αγνοία του. Στο παρελθόν γινόντουσαν αραιά και πού καταγγελίες για το συγκεκριμένο γεγονός σε διάφορες χώρες, αλλά ευτυχώς ήταν περιορισμένα τα περιστατικά, αλλά δεν παύει να είναι αλητεία.

Ο σημαντικότερος λόγος που με ανησυχεί είναι ότι σπιλώνουν το όνομα του ατμίσματος κάποιοι ανεύθυνοι που θέλουν να ονομάζονται και επαγγελματίες. Το τίμημα το πληρώνει ουσιαστικά ο κλάδος μας, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά, οι ευυπόληπτοι παρασκευαστές είναι σε μία συνεχόμενη περίεργη κατάσταση διότι πρέπει να απολογηθούν για τις αμαρτίες αλλονών.

Υγειονομικό σκέλος.

Σε τούτο το σημείο, είναι επιτακτική ανάγκη να αναφέρω πως άσχετα με τις πεποιθήσεις του καθενός αν πρόκειται περί εγκλήματος ή όχι, το νόημα είναι πως υπάρχει πιθανότητα να καταστεί επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια του χρήστη, θα σας παραθέσω ένα λαμπρό παράδειγμα για να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος, αν ένας προχωρημένος vaper προμηθευτεί ένα μπουκάλι eliquid με περιεκτικότητα νικοτίνης στα 3ml διότι χρησιμοποιεί το mod στα 100 watt και σε 0,1ohm αντίσταση και αυτό είναι στα 6ml καταλαβαίνετε ότι επιβαρύνει τον οργανισμό του.

Μπορεί μεν ο ίδιος να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες, όμως όταν αυτά τα στοιχεία είναι αλλοιωμένα ουσιαστικά κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η νικοτίνη είναι δηλητήριο και δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Άλλωστε η ευρωπαϊκή οδηγία είναι ξεκάθαρη, απαγορεύεται ρητά η χρήση άνω των 20ml σε περιεκτικότητα νικοτίνης, και ερωτώ αν αντί για 20 έχει 30ml είναι πιθανό να συμβεί κάτι τραγικό; είναι ρητορική ερώτηση και δεν περιμένω απάντηση, νοήμονες άνθρωποι είσαστε και μπορείτε να καταλάβετε τα αυτονόητα.

Ηθικό κομμάτι.

Δεν ζούμε σε κανέναν παραμυθένιο κόσμο για να πιστεύουμε πως η λασπολογία εις βάρος ενός τομέα μπορεί εύκολα να ξεχαστεί σε λίγες εβδομάδες, να είσαστε σίγουροι πως μας την φυλάνε και στην κατάλληλη στιγμή θα μας επιτεθούν στο ψαχνό, κάνω νύξη επί του θέματος γιατί ξέρω πως τα κοράκια περιμένουν στη γωνία και είναι έτοιμα να μας κατασπαράξουν ανά πάσα στιγμή και λεπτό.

Το κατά πόσο είναι εφικτό να επιτύχουν το σκοπό τους αυτό θα θα το μάθουμε στο μέλλον, αλλά με προβληματίζει σε περίπτωση που τα καταφέρουν, αν χάσεις μία φορά τα κεκτημένα που κέρδισες με κόπο τότε είναι δύσκολο να επαναποκτήσεις την παλιά χαμένη αίγλη.

Παλαιότερα έχουν κλείσει κάποιες μικρές εταιρείες στην Αγγλία για αυτό το λόγο, ευτυχώς δεν ήταν σημαντικοί παίκτες στο παιχνίδι της αγοράς και γρήγορα παραμερίστηκαν με τις ακόλουθες ποινές που έλαβαν από το κακούργημα τους.