Παράλογο μεν, υπαρκτό γεγονός δε

Παράλογο μεν, υπαρκτό γεγονός δε

Παράλογο μεν, υπαρκτό γεγονός δε, στην Ελβετία, όπου η υγρή νικοτίνη των e-liquids εξακολουθεί να είναι παράνομη, το e-cigarette βρέθηκε να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος . που επέλεξαν να απεξαρτηθούν από τον καπνό το 2015. Η πληροφορία αυτή έρχεται εγκαίρως στην πολιτική ημερήσια διάταξη από την Πράξη Ελέγχου Προϊόντων Καπνού της Ελβετίας (LPTab ) η οποία είναι υπό αναθεώρηση.

Η  Παρακολούθηση εθισμού στην Ελβετία που πραγματοποιήθηκε το 2015 και δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 βρήκε το ηλεκτρονικό τσιγάρο να είναι το πιο συχνά αναφερόμενο  μέσο διακοπής του καπνίσματος (5,8%) μεταξύ των σκληρών smokers, έπειτα οι τσίχλες νικοτίνης (3,8%), αυτοκόλλητα επιθέματα (έμπλαστρα) (3,4%), ψυχολογική υποστήριξη(3,3%).

Αλλαγή φιλοσοφίας.

Τα τελευταία στοιχεία που απεικονίζουν ένα πολύ διαφορετικό τοπίο σε σχέση με την κατάσταση, ήταν δύο χρόνια νωρίτερα, όταν οι τσίχλες βρισκόντουσαν στο (9,2%) τα επιθέματα  (6,9%) ήταν οι περισσότερο αγαπημένοι διαθέσιμοι τρόποι που είχαν στη φαρέτρα τους για απεξάρτηση. Εκείνη την εποχή, το ecig αντιπροσώπευε μόνο το 2,7% του συνολικού πληθυσμού ενίσχυσης της διακοπής.

Περαιτέρω ευρήματα δείχνουν ότι πάνω από ένας στους δύο (52,8%) καπνιστών θέλει να σταματήσει το κάπνισμα μέσα στους επόμενους μήνες, ένας αριθμός που αυξάνεται σε σύγκριση με της προηγούμενες έρευνες. Για όσους δεν ήθελαν να σταματήσουν, ο λόγος  που αναφέρθηκαν ήταν η απόλαυση για το 49% των σκληρών καπνιστών και 60,7% για τους περιστασιακούς.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιόδοξων συναισθημάτων ήταν αυτή που προσέλκυε τους καπνιστές κατά τη μετάβαση στο vaping. Ενισχυτής αυτής της απόλαυσης είναι το γεγονός ότι φέρνουν ποικιλία στους ατμιστές και πως είναι ασφαλέστερα σε σύγκριση απ’ τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Ο σχετικός κίνδυνος του ατμίσματος σε σύγκριση με το κάπνισμα είναι μια έννοια που οι περισσότεροι ελβετοί καπνιστές έχουν κατά πάσα πιθανότητα κατανοήσει, δεδομένου ότι οι λόγοι ήταν η πρόληψη ασθενειών (33,4%) και οι  συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία (16,1%).

Παρακάμπτεται η νοσηρότητα παλαιών εποχών.

Ο νόμος Ελέγχου Προϊόντων Καπνού της Ελβετίας (LPTab) είναι επί του παρόντος υπό αναθεώρηση και η αυξημένη δημοτικότητα του vape έρχεται εγκαίρως στη ρυθμιστική ατζέντα. Ας θυμηθούμε ότι, τον περασμένο Ιούνιο 2016, το Ελβετικό συμβούλιο των μελών με προσχέδιο αφομοίωναν το Η.Τ ως προϊόν καπνού. Μια πρόταση που βρήκε αντίθετα αρκετά μελή της επιτροπής δημόσιας υγείας (CSSS-Ε).

Η ελβετική ένωση Helvetic Vape δεν έχει ακόμη σχολιάσει επισήμως σχετικά με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας αυτής, αλλά είναι κατανοητό ότι αυτή η δημοσίευση ενισχύει τη θέση τους για να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση τη νικοτίνη στα eliquids, ρυθμίζοντας το άτμισμα  χωριστά από τα άλλα είδη.