Ο φιλελευθερισμός ξεσήκωσε επανάσταση σε μία μικρή περιοχή

Ο φιλελευθερισμός ξεσήκωσε επανάσταση σε μία μικρή περιοχή

Ο φιλελευθερισμός ξεσήκωσε επανάσταση σε μία μικρή περιοχή της Αμερικής προσπαθώντας να επιτύχουν το ανέφικτο και φαίνεται πως θα τα καταφέρουν.

Πώς έχουν τα γεγονότα, την τελευταία τετάρτη που μας πέρασε το τοπικό συμβούλιο του St.Joseph, μια πόλη που βρίσκεται στην κεντροδυτική πολιτεία του Μιζούρι, πραγματοποίησαν ψηφοφορία για να αφαιρέσουν τα vaping προϊόντα από το διάταγμα του  St.Joseph Smoke-Free Indoor Air Ordinance και η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ. Αυτό σημαίνει ότι το άτμισμα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους θα μπορούσε να επιτραπεί.

Η γενική διάταξη τέθηκε σε εφαρμογή το 2014, όταν οι πολίτες με επίσημες αναφορές ζήτησαν την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Εκείνη την εποχή, λόγω έλλειψης ενημέρωσης των διοικούντων συμπεριέλαβαν το άτμισμα κάτω από την ομπρέλα της ίδιας απαγορεύσεως με το κάπνισμα.

Ωστόσο αργότερα η κατάσταση του καταστατικού άρχισε να δέχεται κλυδωνισμούς, υποστηρίζοντας πως η εναλλακτική νικοτίνη των ατμιστικών προϊόντων δεν πρέπει να ρυθμίζεται ή να φορολογείται ως προϊόν καπνού , ως εκ τούτου, η απαγόρευση του vape δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ. Μόλις πρόσφατα τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να θέσουν σε εφαρμογή μια κατάλληλη δομή και αποφάσισαν ότι είχαν τρεις βιώσιμες επιλογές για να ψηφίσουν, οι οποίες είναι:

Θεσπίσει νέων κανόνων λειτουργίας που θα ενισχύουν την απαγόρευση.
Αφαίρεση των vaping προϊόντων από το διάταγμα που επιτρέπει τη χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους.
Να αφήσουν τα πάντα αμετάβλητα χωρίς να παραβιάζουν τους νόμους του κράτους.

Η λαϊκή ψήφος.

Παρά τις προτάσεις από το προσωπικό για να επιλέξουν την τρίτη επιλογή, δηλώνοντας ότι τούτο ήταν σύμφωνο με αυτό που οι πολίτες είχαν αρχικά ψηφίσει, όμως η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της δεύτερης επιλογής. Ένα μέλος του συμβουλίου ο PJ Kovac παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ψήφισε υπέρ του vaping σε εσωτερικούς χώρους, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση δεν είχε ποτέ εφαρμοστεί ούτως ή άλλως, και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν αναμένει οποιοσδήποτε πολίτης του St.Joseph να αναστατωθεί από την έκβαση αυτής της ψηφοφορία.

Θετική είδηση.

Σε μια χώρα όπου τα vaping προϊόντα έχουν δαιμονοποιηθεί με αυστηρές ρυθμίσεις , τέτοιες ειδήσεις κάνουν την εμφάνισή τους ενάντια στους άδικους κανονισμούς που ξεφυτρώνουν σε τακτική βάση, η άρση αυτής της απαγόρευσης θα δώσει νέο κύμα πνοής, σαν μια ανάσα φρέσκου αέρα στους vapers όσο και τις vaping επιχειρήσεις.