Ο FDA επιτρέπει τη χρήση μη εγκεκριμένων e-Cigs

Ο FDA επιτρέπει τη χρήση μη εγκεκριμένων e-Cigs

Ο FDA επιτρέπει τη χρήση μη εγκεκριμένων e-Cigs για την επιστημονική έρευνα, συγκεκριμένα λέει πως οι vaporizers μπορούν από τώρα και στο εξής να χρησιμοποιηθούν  για την επιστημονική έρευνα, εφόσον έχουν εισέλθει στην αγορά από τις 8 Αυγούστου 2016 και μετέπειτα, η ημερομηνία θεωρείται καταληκτική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Η ανακοίνωση του US Food and Drug Administration εξηγεί αναλυτικά ότι οι μη εγκεκριμένες συσκευές μπορούν να συμπεριληφθούν στις μελέτες, εφόσον τηρούν τις προθεσμίες συμμόρφωσης, που σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τα vaping προϊόντα είτε αυτά πωλούνται εμπόριο, είτε καθαρά για επιστημονικό σκοπό.

Μόλις αυτή την εβδομάδα ο FDA ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται σχετικές υποβολές τεκμηρίωσης υγείας για συσκευές που κυκλοφόρησαν στην αγορά μεταξύ της 23 Ιουνίου 2009 και την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Ως εκ τούτου, σε σχέση με τη χρήση μη εγκεκριμένων ατμιστικών προϊόντων για την έρευνα, ο οργανισμός επέμεινε ότι εφ ‘όσον τηρείται η 8 Αυγούστου ως εφαλτήριο εκκίνησης.

Σχετικά με τις εφαρμογές.

Οι εταιρείες ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αιτήσεις για την έγκριση των προϊόντων τους, η Substantial Equivalent (SE), και η PreMarket Tobacco Product Application (PMTA), οι ακριβείς ημερομηνίες για την παραλαβή των αιτήσεων θα ποικίλλουν, ωστόσο οι περισσότεροι κατασκευαστές αναμένεται να οδηγηθούν προς την δεύτερη επιλογή που συμβαίνει που τυγχάνει να έχει μεταγενέστερη προθεσμία.

Εάν ο FDA κρίνει πως ένα προϊόν είναι ακατάλληλο για χρήση, μπορεί να το αποσύρει από την αγορά ένα χρόνο μετά την υποβολή της αίτησής του, ενώ τυχόν προϊόντα για τα οποία  δεν έχουν υποβληθεί εγκαίρως αιτήσεις θα θεωρηθούν αμέσως παράνομα. Από την άλλη πλευρά τα προϊόντα που εισάγονται στην αγορά μετά τις 8 Αυγούστου θα πρέπει να περάσουν από μία διαδικασίσ έγκρισης πρωτίστως για να μπορούν να πωληθούν ή να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα.

Το πραγματικό κόστος αυτών των εφαρμογών.

Πολλές εταιρείες e-cigarette που αναμένεται να διεκδικήσουν τις νόμιμες άδειες, παραπονιούνται έντονα πως το κόστος αυτών των εφαρμογών που απαιτούνται από το FDA είναι ιδιαίτερα υψηλό, ως εκ τούτου, για να αποφευχθεί αυτή η δαπάνη πολλές εταιρείες σίγουρα θα απορρίψουν ορισμένα αντικείμενα. Αυτό θα αναγκάσει τις μικρότερες επιχειρήσεις να κλείσουν και οι μεγαλύτερες πώς θα επιβιώσουν αναγκαστικά θα αυξήσουν τις τιμές, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει πολλούς ατμιστές ή πρώην καπνιστές που χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές ως εργαλεία διακοπής του καπνίσματος, να αγοράζουν προϊόντα στη μαύρη αγορά , όπου είναι εντελώς ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως μη ασφαλείς.

Κατά γενική ομολογία, σχεδόν όλοι οι εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας στο vaping, ακόμη και οι  ίδιες οι εταιρείες, συμφωνούν ότι είναι αναγκαίο κάποιο είδος ρύθμισης ώστε να αποφευχθεί η πώληση αντικειμένων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, όμως τούτη η διαδικασία αποδεικνύεται δαπανηρή και ταυτόχρονα επιζήμια, δυστυχώς θα συνεισφέρει μόνο προς την κατεύθυνση της τρέχουσας τροπολογίας που αφορά τη δημόσια υγεία.