Ο εβραϊσμός μπορεί να επιτρέψει σε έναν πιστό την χρήση ατμίσματος

Ο εβραϊσμός μπορεί να επιτρέψει σε έναν πιστό την χρήση ατμίσματος

Ο εβραϊσμός μπορεί να επιτρέψει σε έναν πιστό την  χρήση ατμίσματος; ποιοι οι λόγοι συμπίπτουν στην ύπαρξη κωλύματος;

Το παρόν άρθρο δεν αποσκοπεί στην αποσαφήνιση της αλήθειας σχετικά με το vaping και τους εβραϊκούς νόμους, αλλά θέλει να δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση, στηριζόμενη καθαρά σε απαντήσεις που έλαβα μέσα από συζήτηση από ειδικούς. Όπως ίσως είναι κατανοητό, η θρησκεία είναι ένα περίπλοκο θέμα. Αν ένας πιστός κάνει ότι του προστάζει ο πνευματικός  οδηγός, πιθανόν τότε να μπει σε αυστηρά πλαίσια, επειδή τα θεολογικά ζητήματα σε όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν επιτρέπουν ατασθαλίες.

Ο ορθόδοξος ιουδαϊσμός απαγορεύει το άτμισμα.

Η σχετική θεολογική ευελιξία επιτρέπει τη συνύπαρξη μιας εβραϊκής κοινωνίας η οποία θα μπορεί να είναι σε κατάσταση εκκοσμίκευσης, αλλά δεν θα παραβαίνει τους κανόνες. Εδώ το θέμα έγκειται στην διαδικασία που ονομάζεται Kosher, τι είναι αυτό;  ένα τρόφιμο ή προϊόν για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από έναν εβραίο πρέπει να έχει την έγκριση καταλληλότητας του προαναφερθέν, οι ορθόδοξοι Εβραίοι είναι στραμμένοι σε μια αυστηρή ερμηνεία του Ταλμούδ και ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του.

Πρέπει να έχει την έγκριση του Κοσέρ.

Το κοσέρ στα τρόφιμα δεν πρέπει να περιέχει απαγορευμένα προϊόντα, δεν πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με απαγορευμένα προϊόντα ούτε με απαγορευμένα υλικά. Εν ολίγοις, ένα Κοσέρ υγρό αναπλήρωσης δεν πρέπει να περιέχει στοιχεία ή συστατικά από το χοιρινό κρέας, για να μην παραβιάζει τους κανόνες. Για παράδειγμα ένα υγρό δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι την έγκριση Kosher εάν περιείχε κάτι που προέρχεται από ένα ζώο ( παράδειγμα ζελατίνη) ή κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν στην γεύση. Επισης, δεν θα πρέπει να βράσει το γάλα μιας κατσίκας. Ερμηνεύεται ως απαγόρευση να αναμίξετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας.

Ως εκ τούτου, ένας ορθόδοξος Εβραίος, απαγορεύεται να κάνει χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου διότι περιέχει νικοτίνη, το οποίο ουσιαστικά είναι δηλητήριο. Η θρησκεία υπαγορεύει και θεωρεί ότι η χρήση νικοτίνης βάζει τον εαυτό του σε κίνδυνο, η οποία απαγορεύεται αυστηρά, εκτός εάν είναι για το κοινό καλό.

Η Ορθόδοξη αντίληψη της θρησκείας απαγορεύει όχι μόνο το e-cig, αλλά και το κάπνισμα,  από αυτή την άποψη, θεωρητικά είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι του νόμου που μπορεί να δώσει την εξήγηση, αν ένας πιστός έχει κάνει σφάλμα και καπνίζει μπορεί να χρησιμοποιήσει το άτμισμα ως υποκατάστατο για τη διακοπή του καπνού, υπό αυτήν την έννοια δεν θα πράττει κάποιο βαρύ αμάρτημα.

Ποιο είναι το νόημα.

Σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία μεταξύ θρησκειών μπορεί να διαφέρει στη βάση του, όμως οι λεπτομέρειες που τις περιτριγυρίζουν θεωρητικά έχουν κάποια κοινά στοιχεία που ομοιάζουν αρκετά, βέβαια ο καλύτερος ερμηνευτής αυτών των διατάξεων είναι εκείνος που έχει μελετήσει το αντικείμενο, αφιερώνοντας όλη τη ζωή του διαβάζοντας το ευαγγέλιο το ταλμούδ ή το κοράνι.

Βεβαια πάντα υπάρχει ο αντίλογος σε μία συζήτηση, θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να κατανοήσετε τη σκέψη μου, μπορούν δύο άνθρωποι διαφορετικής θρησκείας να έχουν μία έντονη διαφωνία επάνω σε ένα αντικείμενο συζήτησης, μιλώντας με διαφορετικές λέξεις αλλά εννοώντας το ίδιο πράγμα.

Όπως και να έχει η κατάσταση, μπορεί εγώ να είμαι ορθόδοξος χριστιανός (όχι φανατικός) αλλά έχω μάθει να σέβομαι τους συνανθρώπους μου και τις ιδιαιτερότητες του καθενός, ανεξάρτητα σε τι πιστεύει και ποιον θεό έχει στην καρσιά του. Η γνώμη μου είναι να μην υπάρχει φανατισμός και να συνυπάρχουν όλοι μεταξύ μας αρμονικά, μπορεί κάποιος να μου πει πως αυτό είναι ουτοπία, δεν θα διαφωνήσω, αλλά είναι ο διακαής πόθος μου.