Ο Εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του Καναδικού κέντρου

Ο Εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του Καναδικού κέντρου

Ο Εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του Καναδικού κέντρου ελέγχου πρόληψης Νοσημάτων, Mark Tyndall προειδοποιεί για τις αρνητικές διαφαινόμενες επιπτώσεις από τους υπονομευτικούς κανονισμούς στον Καναδά για το vaping.

Η καναδική κυβέρνηση ψάχνει να εφαρμόσει νέους κανονισμούς για το e-cig αυτό το φθινόπωρο, ορισμένοι ειδικοί σε θέματα υγείας, όπως ο προαναφερθέν, θεωρούν το  vaping ως εργαλείο μείωσης της βλάβης, ανησυχούν ότι οι κανόνες αυτοί θα οδηγήσουν σε αύξηση του καπνίσματος. ο Tyndall πιστεύει ότι αυτή η ανήκουστη εχθρότητα προς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προέρχεται από το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τους κινδύνους που τίθενται από την νικοτίνη.

Αβάσιμοι οι φόβοι.

Πολλά προβλήματα υγείας αποδίδονται στο κάπνισμα και ο λόγος που οι καπνιστές είναι μόνιμα γαντζωμένοι σε αυτήν την κατάσταση είναι η εθιστική ποιότητα της νικοτίνης . Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν άμεσα οργανικές δυσλειτουργίες. Ωστόσο, ενώ για το θέμα του εθισμού, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychiatry, διαπίστωσε ότι εθισμός στη νικοτίνη είναι περισσότερο ψυχολογικο΄ς παρά σωματικός.

Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί φοβούνται, ο Tyndall όπως και άλλοι εμπειρογνώμονες  πιστεύουν ότι αυτή η ουσία είναι ένα από τα ασφαλέστερα χημικά στοιχεία που βρίσκονται στα τσιγάρα καπνού . Επίσης γνωρίζουμε τις τοξίνες από την καύση του καπνού που προκαλούν αρκετές νόσους που μερικές φορές είναι μη αναστρέψιμες και απλά δεν υπάρχουν στο άτμισμα.

Ο ιατρικός διευθυντής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλές μελέτες λανθασμένα έχουν ενταχθεί ενάντια στη νικοτίνη και συμφωνεί ότι οι νέοι δεν πρέπει να εκτίθενται στην παρούσα  εθιστική ουσία, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η χημική ουσία δεν θα πρέπει να αυξήσει περισσότερο τις ανησυχίες από την καφεΐνη. Στο άλλο άκρο του φάσματος σε αυτούς που τάσσονται υπέρ της νικοτίνης, θα βρείτε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Ursula Winzer-Serhan, επικεφαλής ερευνητής του Πανεπιστημίου Texas A & M University, η οποία διαπίστωσε ότι η νικοτίνη μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη γήρανση.

Σύγχυση πληροφοριών.

Ο ιατρικός διευθυντής ασχολείται ενεργά με την παρακολούθηση του ιού HIV και δήλωσε πως περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από τις παρενέργειες του συμβατικού τσιγάρου παρά από την επάρατη νόσο, δυστυχώς οι μυριάδες έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα  προκάλεσαν περισσότερο κομφούζιο παρά στην καταστάλαξη μιας συγκεκριμένης άποψης. Δυστυχώς συμβαίνουν παρασκηνιακά πολλά πράγματα που δεν γνωρίζει ο απλός ο κόσμος, δηλαδή οι πολυεθνικές εταιρείες καπνού χρηματοδοτούν τις έρευνες για να ταχθούν υπέρ τους οι επιστήμονες.