Μινεσότα: η πτώση των θανατηφόρων πυρκαγιών συνδέονται

Μινεσότα η πτώση των θανατηφόρων πυρκαγιών συνδέονται

Μινεσότα: η πτώση των θανατηφόρων πυρκαγιών συνδέονται άμεσα με την άνοδο του vape και την μείωση του καπνίσματος.

Μια σημαντική μείωση των θανάτων που σχετίζονται με τη φωτιά συμβαίνει στις κεντροδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς έχουν μόνο 24 καταγεγραμμένες περιπτώσεις  φέτος σε σύγκριση με τις 49 που συνέβησαν πέρυσι, οι ειδικοί πιστεύουν ακράδαντα πως το ecig έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον παράγοντα.

Είμαστε σε ρυθμό ρεκόρ βάσει του γεγονότος ότι διανύουμε τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων από πυρκαγιές στη Μινεσότα και σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτό το τέμπο θα συνεχιστεί, δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Marshal Bruce West. Η κατάσταση είναι γνωστή για τις ακραίες θερμοκρασίες , με την χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ να είναι -51,1 βαθμούς Κελσίου το Φεβρουάριο του 1996. Ως εκ τούτου ο Marshal συνέχισε επισημαίνοντας ότι ο χειμώνας θέτει υψηλότερους κινδύνους, διότι οι πολίτες στρέφονται σε θερμαινόμενα σώματα αμφιβόλου ποιότητας, σε θερμάστρες και άλλες πηγές θερμότητας που ενέχουν εξαιρετικούς κινδύνους σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή αν γίνεται κατάχρηση.

Γιατί σχετίζεται με το vaping;

Πέρυσι, το 2015, ήταν ένα ιδιαίτερα ατυχές έτος, συνολικά χάθηκαν 57 ζωές εξαιτίας επεισοδίων που σχετίζονται με τη φωτιά. Ωστόσο, ευτυχώς, τα πράγματα ηρέμησαν αισθητά. Ο ίδιος συνδέει  την πτώση των τραγικών δυστυχημάτων στο γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι καπνίζουν τα οποία προκαλούν ανεξέλεγκτα περιστατικά ατυχημάτων και ότι πολλοί συνειδητοποιημένοι χρήστες έχουν μεταβεί επιτυχώς στο άτμισμα.  “Η νούμερο ένα αιτία των θανάτων που σχετίζονται με τη φωτιά συνεχίζει να είναι οι απρόσεκτοι καπνιστές και κατατάσσεται ως ο υπ ‘αριθμόν ένα προσδιορισμένη αιτία. Έτσι οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι καταστάλαξαν στο συμπέρασμα πως τους προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, δίχως να διακινδυνεύουν τη ζωή τους.

Δυστυχώς αυτή η θετική πληροφορία κατακρημνίζεται, ο λόγος είναι πολύ απλός, διότι συνεπάγεται με μια σημαντική δόση ειρωνείας, οι νομοθέτες στη Μινεσότα έχουν εφαρμόσει μια από τις σκληρότερες φορολογικούς συντελεστές στις ΗΠΑ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ουσιαστικά η αύξηση ανέβηκε στο 95% ανά μονάδα προϊόντος, ένα συγκλονιστικό ποσοστό όταν για παράδειγμα σε σύγκριση με το Κεντάκι, το οποίο ανέρχεται μόνο στα 18%.

Πρέπει να εξεταστεί ορθολογικά η κατάσταση.

Μεταξύ άλλων οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μινεσότα επισημαίνουν ότι κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσουν την ασφαλή χρήση των συσκευών παραγωγής θερμότητας και εύφλεκτων υλικών καθώς και την πρόληψη των πυρκαγιών σε γενικές γραμμές το κράτος, ο Μάρσαλ πρόσθεσε ότι αυτή η πιθανή συσχέτιση μεταξύ της αύξησης του ατμίσματος και η απότομη πτώση των θανατηφόρων περιστατικών πυρκαγιάς είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ιθύνοντες,  για να αποτραπούν μελλοντικά παρατράγουδα που διαλύουν οικογένειες με ανεξέλεγκτους θανάτους.