Μία μελέτη που διεξήχθη στην Τασμανία έρχεται να φέρει

Μία μελέτη που διεξήχθη στην Τασμανία έρχεται να φέρει

Μία μελέτη που διεξήχθη στην Τασμανία έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στην αυστραλία διότι εκεί συμβαίνει ένα παράδοξο γεγονός, στο προαναφερθέν ομόσπονδο κρατίδιο  οι συσκευές vaping είναι νόμιμες, εφόσον δεν περιέχουν νικοτίνη.

Η Τασμανία είναι ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της ηπειρωτικής Αυστραλίας κατέχοντας έναν πληθυσμό 517.000 μόνιμων κατοίκων, 21% εκ των οποίων είναι καπνιστές, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από μια αυστραλιανή έρευνα για την υγεία πίσω στο 2011. Το ποσοστό αυτό είναι ανησυχητικό για τους Τασμανούς αξιωματούχους υγείας, καθώς δείχνει ότι το νησί διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών μεταξύ όλων των πολιτείες της Αυστραλίας, σε αντίθεση με το τρέχον εθνικό ποσοστό που ανέρχεται στο 18%.

Περισσότερα στοιχεία που δείχνουν γιατί τα e-cigarettes θα πρέπει να εγκριθούν.

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Australasian Association of Convenience Stores ρωτήθηκαν 400 Τασμανοί καπνιστές, διαπιστώνοντας ότι το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν δοκιμάσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ότι περίπου τα τρία τέταρτα είχαν επίγνωση του γεγονότος ότι αυτές οι συσκευές είναι χωρίς νικοτίνη. Το πιο σημαντικό εύρημα ήταν ότι οι μισοί από τους καπνιστές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα τσιγάρων που καπνίζουν ημερησίως ή ακόμα καλύτερα θα σταματήσουν το κάπνισμα εντελώς, αν η νικοτίνη χρησιμοποιείται από τους νεφελοποιητές νομιμοποιηθεί και διατεθεί στην αγορά προς πώληση για τους ατμιστές.

Δυστυχώς, ο υπουργός υγείας της Τασμανίας Michael Ferguson, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για να νομιμοποιήσουμε τη νικοτίνη που συμπεριλαμβάνεταιτα στα ecigs, ενώ  ο διευθύνων σύμβουλος της AACS Jeff Rogut τόνισε,  Αν τα Η.Τ έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν έστω και ένα μικρό αριθμό καπνιστών για τη μείωση του.  τότε θα πρέπεινα δώσουμε σε αυτά τα προϊόντα μια ευκαιρία για να βοηθήσουν τους Αυστραλούς.

Οι ειδικοί ελπίζουν.

Πολλοί εμπειρογνώμονες υγείας στην ηπειρωτική Αυστραλία έχουν συμμεριστεί την άποψη για την θεραπευτική χορήγηση αγαθών στους πολίτες ζητώντας να νομιμοποιηθούν τα υγρά αναπλήρωσης με χαμηλότερες συγκεντρώσεις νικοτίνης, αφαιρώντας την ουσία από τη λίστα των επικίνδυνων δηλητηρίων στον κατάλογο των εθνικών φαρμάκων.

Η συμβουλευτική επιτροπή του TGA θα συναντηθούν για να επανεξετάσουν το παραπάνω αίτημα και θα ανακοινώσουν την τελική τους απόφαση για το θέμα αυτό το Νοέμβριο του 2016. Μια απόφαση υπέρ της νικοτίνης θα σήμαινε πολλά για την ατμιστική βιομηχανία στην Αυστραλία, αλλά το πιο σημαντικό για τη δημόσια υγεία.