Μαραζώνουν τα εγχώρια καταστήματα πώλησης

Μαραζώνουν τα εγχώρια καταστήματα πώλησης

Μαραζώνουν τα εγχώρια καταστήματα πώλησης ατμιστικών ειδών και το πλήθος εξ αυτών διαμαρτύρεται έντονα πώς το μέλλον φαντάζει αβέβαιο για την επιχείρησή τους, δίχως να έχουν περιθώρια ανασυγκρότησης.

Κατά διαστήματα τυγχάνει να συνομιλώ με διάφορους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οι οποίοι μου εκφράζουν την αγανάκτησή τους περί των αβάσταχτων φόρων που επιβάλλει η Eλληνική κυβέρνηση, η μέθοδος αυτή στρέφει τους καταναλωτές προς τα eshops του εξωτερικού λόγω των καλύτερων τιμών.

Που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης καταλογίζεται στους Έλληνες καταναλωτές που σκοπίμως ψωνίζουν απ’ έξω, ακόμα κι αν η διαφορά χρημάτων είναι απειροελάχιστη, βλέπεις ευθύνεται η λανθασμένη νοοτροπία που μας διακατέχει, μήπως φταίει το γεγονός ότι η ξενομανία έχει ριζώσει βαθιά στο πετσί μας και δεν λέει να βγει, εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει: πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Όμως η κατάσταση δείχνει πως ονειροβατούμε και θα σας εξηγήσω γιατί, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο, αγοράζοντας από ελλάδα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας , μπορεί εύλογα αναρωτηθείτε πως σίγουρα δεν θα πάρουν εμένα στη δουλειά, εν μέρει συμφωνώ, αλλά  με τέτοιο σκεπτικό η κρίση διογκώνεται και θα πλήξει όλους εμάς με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε καλούς ή κακούς ανθρώπους.

Η κατάσταση παρασκηνιακά.

Βέβαια αρκετοί  θα σπεύσουν να μιλήσουν για θεωρίες συνομωσίας και πως το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης είναι η ρίζα του κακού, εγώ με τη σειρά μου έχω μάθει να μην λαμβάνω μέρος σε πολιτικές συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά ή είναι η αιτία διχασμού ανάμεσα σε συνανθρώπους μας, στο τέλος της ημέρας πριν κοιμηθούμε όλοι έχουμε ένα κοινό σημείο, την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά της χώρας μας, ας όψεται η κακούργα κοινωνία όπως θα έλεγε ο Στέλιος καζαντζίδης, καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται. Όπως στρώσαμε ας κοιμηθούμε, εμείς τους ψηφίσαμε (όχι εγώ), εμείς θα υποστούμε και τα δεινά,